18 februari 2019

Tweedehands traplift, ja of nee?

Een tweedehands traplift lijkt financieel gezien een aantrekkelijk alternatief voor een nieuwe traplift, maar is dat ook zo? Op internet vindt u veel aanbieders van zowel nieuwe als tweedehands trapliften. Is een gebruikte traplift net zo goed als een nieuwe traplift of is het beter een traplift nieuw te kopen? In deze blog leggen we u graag uit welke onderdelen van een tweedehands traplift ook echt tweedehands zijn en welke onderdelen nieuw moeten worden gemaakt. Het zal u verbazen hoe aantrekkelijk een nieuwe traplift is ten opzichte van een tweedehands traplift!

Waarom kiezen voor tweedehands?

  • Om financiële redenen: u bespaart geld omdat onderdelen niet nieuw worden geleverd. 
  • Beter voor het milieu: hergebruik van goederen is nog altijd beter voor het milieu dan nieuw aanschaffen.
  • Indien u tijdelijk een traplift nodig heeft.

Welke onderdelen zijn tweedehands?

Welke onderdelen van de traplift tweedehands zijn en welke onderdelen nieuw geleverd worden, is afhankelijk van de vorm van de trap. De rail kan alleen worden hergebruikt bij rechte trappen. Trappen met bochten hebben namelijk allemaal een unieke vorm en een traplift moet natuurlijk precies op uw trap passen (ook in verband met uw veiligheid). Daarom kan voor een trap met bocht de rail niet hergebruikt worden. Gebruikte stoelen en motoren worden volledig nagekeken en zijn weer als nieuw als ze geplaatst worden. 
Kort gezegd worden bij een tweedehands traplift de stoel en de motor tweedehands aangeboden. De rail wordt in bijna alle gevallen nieuw gemaakt. 

Waar moet u op letten bij uw zoektocht naar een tweedehands traplift?

Geld besparen is altijd een goed idee, maar niet blog-afbeelding-.pngwanneer het om de veiligheid van u en uw dierbaren draait. Het installeren van een traplift kan er makkelijk uitzien, maar in de praktijk is het een technische klus. Om die reden duurt het installeren van een traplift met bocht gemiddeld 4 uur en dit door een ervaren monteur! Wij raden het u dan ook af om zelf een traplift op Marktplaats te kopen en deze tweedehands traplift zelf te installeren. De traplift zal naar alle waarschijnlijkheid niet juist functioneren en uw veiligheid komt in het geding. In dat geval is goedkoop dus duurkoop.   

Zorg er daarom in ieder geval altijd voor dat wanneer u kiest voor een tweedehands traplift, u deze aanschaft bij een bekend en betrouwbaar bedrijf. Let ook altijd goed op de servicevoorwaarden, deze kunnen erg verschillen ten opzichte van de aanschaf van een nieuwe traplift. 

Voordelen van een tweedehands traplift

  • Het is goedkoper dan een nieuwe traplift.
  • Het is beter voor het milieu. 

Nadelen van een tweedehands traplift

  • Voor trappen met een bocht moet altijd een nieuwe rail worden gemaakt. 
  • De garantie kan bij de aanschaf van een tweedehands traplift korter zijn dan wanneer u een nieuwe traplift aanschaft. 
  • Uw keuzes zijn gelimiteerd. 
  • Wanneer u een tweedehands traplift van een particulier koopt, heeft u geen garantie. 
  • U krijgt in dit laatste geval ook geen service indien er iets aan uw traplift stuk is. 

Moet u nu wel of niet een tweedehands traplift aanschaffen?

De keuze voor een tweedehands of een nieuwe traplift is volledig aan u. Het is altijd handig om ook naar een nieuwe traplift te kijken om zo een goede vergelijking te kunnen maken. Het is belangrijk dat u zelf uw prioriteiten op een rij zet. Wilt u een lange garantieperiode? Dan is het vaak verstandiger om voor een nieuwe traplift te kiezen. Heeft u de traplift maar tijdelijk nodig? Dan kan het financieel gezien soms verstandiger zijn om voor een tweedehands traplift te kiezen. Wilt u zelf bepalen hoe de traplift eruit komt te zien en over welke opties de traplift moet beschikken? Ook dan kunt u beter voor een nieuwe traplift kiezen. Onze adviseur kan precies voor u berekenen welke optie in uw situatie het meest voordelig is. 

Een tweedehands traplift van Handicare?

De tweedehands trapliften van Handicare voldoen aan alle veiligheidseisen, zijn zo goed als nieuw en worden standaard met 1 jaar garantie geleverd. Meer informatie kunt u vinden op de tweedehands pagina