01 augustus 2022

Hoe verkoopt u een gebruikte traplift?

Of u nu naar een nieuw huis verhuist en uw traplift niet mee kunt nemen of gewoon geen mobiliteitshulpmiddel meer nodig heeft, het kan lastig zijn om te weten wat u kunt doen met een oude traplift die u niet meer nodig heeft. Wilt u een gebruikte traplift verkopen en niet zomaar weggooien? We sommen hieronder enkele mogelijkheden op om uw traplift een tweede leven te geven.

verkoop particulier

Particuliere verkoop van uw tweedehands traplift

Als u een traplift te koop heeft en u wilt er de beste deal proberen uit te halen, dan kan het een idee zijn om de traplift door te verkopen aan een andere particulier, zonder tussenpersoon. Het zal alleen wel wat werk en promotie met zich meebrengen. Verkopen aan een particuliere koper kan betekenen dat u 100% van de winst houdt, maar het betekent ook dat u de verkoop moet organiseren, de verwijdering van uw traplift zelf moet regelen en het is zelfs mogelijk dat u de traplift aan de nieuwe eigenaar moeten afleveren.

U kunt lokaal online verkopen via Marktplaats of andere online verkoopplatforms. Ook kunt u met uw traplift op andere manieren adverteren, zoals via krantenadvertenties. Houd er echter rekening mee dat deze route misschien niet de snelste is, aangezien trapliften op maat voor uw trap worden gemaakt en iemand een trap met dezelfde afmetingen nodig heeft om de traplift te laten passen. Vooral als uw huis uniek is en u een traplift met bochten heeft, kan het zijn dat niemand een trap heeft zoals de uwe en daarom is uw traplift niet geschikt voor een andere eigenaar.

 

Tweedehands trapliften verkopen aan een trapliftleverancier

Wij van Handicare zijn een trapliftleverancier die een terugkoopregeling biedt voor uw oude trapliften. Omdat professionele verwijdering volledig gratis is, kunt u in ons schema zien dat we de restwaarde betalen op basis van de staat en leeftijd van uw traplift en of deze traplift voor een rechte trap gemaakt is of voor een trap met bochten. Dit zal de snelste en gemakkelijkste manier zijn om netjes uw traplift te laten verwijderen en een optie die de minste moeite voor uzelf kost.

tweedehands traplift

Gebruikte trapliften recyclen

Of je nu een traplift hebt voor een gebogen of rechte trap, een makkelijke manier om van je oude mobiliteitshulpmiddel af te komen, is om hem te recyclen bij je plaatselijke recyclingcentrum. Je kunt misschien wat geld krijgen voor de onderdelen en materialen, maar zelfs als dat niet het geval is, kan het vaak een snelle en gemakkelijke klus zijn als het hulpmiddel eenmaal is verwijderd. Als u een Handicare-traplift heeft, bieden we een terugkoopregeling aan en recyclen we zoveel mogelijk onderdelen van uw oude traplift zodat ze iemand anders kunnen helpen. Wij kopen uw Handciare traplift terug en doen er dus iets goeds mee.

recycle centrum

Hoe verkoopt u een gebruikte traplift?

  • Particuliere verkoop van uw tweedehands traplift
  • Tweedehands trapliften verkopen aan een trapliftleverancier
  • Recycle een gebruikte traplift

Als u van uw gebruikte traplift af wilt, zijn deze drie opties de beste manieren om dit te doen. Of u er nu voor kiest om uw traplift particulier te verkopen of het hulpmiddel gewoon te recyclen, we hopen dat dit artikel u heeft geholpen bij uw besluitvormingsproces.

Voor meer tips en advies zoals dit, lees meer hulp- en adviesartikelen over trapliften.