05 maart 2019

Een trapliftspreekuur door een expert bij u in de buurt

trapliftspreekuur-web-1-1.png

Wanneer u op zoek gaat welke mogelijkheden er zijn om zo lang mogelijk zelfstandig in uw eigen huis te blijven wonen, komt u allerlei opties tegen. Eén van die opties is een traplift. 

Maar wat houdt dat nu precies in, zo’n traplift? Welke kosten gaan ermee gemoeid en hoeveel aanpassingen aan uw trap vraagt het nu eigenlijk? U kunt best veel vragen hebben waarbij het soms lastig kan zijn om in één keer antwoord te krijgen op al uw vragen. 

Trapliftinformatie bij een mobiliteitswinkel dichtbij!

Uiteraard kunnen onze adviseurs vrijblijvend bij u thuis langskomen, maar wellicht vindt u het prettiger om bij een winkel in uw buurt informatie in te winnen. Daarom werkt Handicare samen met 80 mobiliteitswinkels en is er altijd een professional in de buurt waar u met uw vragen terecht kunt. Daarnaast reist onze Handicare expert Vera de Jong het hele land door om op diverse locaties een speciaal trapliftspreekuur te houden. 

Wat is het Handicare Trapliftspreekuur?

Het trapliftspreekuur vindt plaats bij een mobiliteits- of zorgwinkel bij u in de buurt waar Handicare al langere tijd een vertrouwde samenwerking mee heeft. Onze Handicare expert Vera de Jong vertelt u meer over de aanschaf en het gebruik van een traplift en geeft antwoord op al uw vragen. Het is laagdrempelig, dichtbij en een snelle manier om informatie te verzamelen over langer thuis wonen en trapliften. In onderstaand interview vertelt Vera de Jong meer over wat het trapliftspreekuur inhoudt.

Waarom is het interessant om aan te sluiten bij het trapliftspreekuur?

“Tijdens het trapliftspreekuur gaan we dieper in op de vraag ‘hoe kan ik zo lang mogelijk zelfstandig thuis blijven wonen?’ Op een persoonlijke manier vertellen wij u welke uitkomst een traplift u kan bieden’’, aldus Vera. “Ik hoor dat de wensen en behoeften van mensen zeer uiteenlopend zijn. Iedere persoonlijke situatie is anders, zo ook de woning en de gezinssamenstelling. De afweging om te gaan verhuizen of te blijven wonen in de huidige woning is een veelomvattende vraag om te beantwoorden. Er komt tenslotte veel op u af. Mijn advies is om een familielid, kennis of ergotherapeut mee te nemen naar het trapliftspreekuur. Samen kunt u nog eens napraten en een besluit nemen waar u zich goed bij voelt.’’

Wanneer begint mijn zoektocht naar een traplift?

“Als u merkt dat het lopen niet zo vlot gaat als voorheen of als uw gezondheid u af en toe in de steek laat, dan doet u er goed aan om tijdig voorbereidingen te treffen door hierover in gesprek te gaan en informatie te winnen. Ik zie dat veel mensen te lang wachten met de voorbereidingen op de toekomst. Ook als u nog in volle gezondheid bent maar u wordt wel een dagje ouder, kan het geen kwaad om u alvast te verdiepen in uw toekomst. Ik vind het dan ook erg fijn als iemand na het trapliftspreekuur zegt ‘nu weet ik waar ik aan toe ben’, ‘deze informatie kon ik online niet vinden’ of ‘ook op mijn smalle trap past dus een traplift’.’’ 

Hoe ziet het financiële plaatje van een traplift eruit?

‘’Wat kost een traplift?’ en 'wordt een traplift vergoed door de gemeente?’ zijn de meest gehoorde vragen,’’ zo vertelt Vera de Jong. ‘’Na het trapliftspreekuur heeft u een goed beeld bij welk bedrag u moet reserveren of waar u terecht kunt voor een financiële bijdrage.”  

Voor wie is het trapliftspreekuur?

“Iedereen is vrij om aan te sluiten bij het trapliftspreekuur. Wanneer u graag wilt weten of thuis blijven wonen mogelijk is en of de traplift daar een oplossing voor is, nu of in de toekomst. Of wanneer u al iets verder in het proces bent en concrete vragen heeft, dan biedt het trapliftspreekuur een mooie gelegenheid om deze vragen te stellen. U bent ook van harte welkom als u zorgprofessional bent en meer wilt weten over trapliften. Specifiek voor uw cliënt of voor uw eigen kennis.”

Welke informatie krijg ik tijdens het trapliftspreekuur?

“Tijdens het trapliftspreekuur worden de volgende vragen beantwoordt: 

  • Wie is Handicare?

  • Hoe ziet een traplift eruit?

  • Welke opties zijn er mogelijk op een traplift?

  • Past er een traplift bij mijn situatie?

  • Welke technische mogelijkheden zijn er?

  • Hoe zit het met de aanschaf van een traplift met een bijdrage van de gemeente? 

  • Wat is de levertijd, de prijs en welke service biedt Handicare?

Uiteraard kunt u andere vragen stellen en ontvangt u een folder die u thuis nog eens rustig na kunt lezen.”

 

Waar zijn de trapliftspreekuren?

Handicare werkt samen met 80 mobiliteitswinkels dus is er altijd een professional bij u in de buurt. We hebben een overzicht gemaakt van alle winkels en in het overzicht kunt u zien waar de Handicare Expert binnenkort is. U kunt een aanmeldformulier invullen in de winkel of u kunt u telefonisch aanmelden.  

Over Handicare

Handicare Trapliften is fabrikant en leverancier van trapliften. Wij bieden voor iedere trap en elk budget een passende oplossing. Als enige trapliftfabrikant in Nederland zijn wij gecertificeerd met het Nationaal Keurmerk voor Hulpmiddelen. Handicare heeft een landelijk dekkend netwerk van adviseurs en monteurs. En Handicare werkt samen met vele winkels bij u in de buurt. De service en kracht van dichtbij zoals u gewend bent.