06 mei 2019

Veiligheid is het belangrijkste voor Handicare

dick--afbeelding.jpg

Veiligheid staat bovenaan onze prioriteitenlijst. Wat we bij Handicare doen om de veiligheid van onze trapliften te waarborgen? We spraken met Dick Beerepoot (foto), productmanager en expert op het gebied van veiligheid.

Wat betekent veiligheid bij Handicare?

Veiligheid is een belangrijk thema voor ons, misschien wel het belangrijkste thema. Onze doelgroep heeft een beperkte mobiliteit en is vaak afhankelijk van hulpmiddelen. Ook zijn er soms extra uitdagingen: klanten kunnen bijvoorbeeld niet zo goed zien of voelen zich vaak duizelig. Onze hoogste prioriteit is dat mensen zich veilig voelen.

Wat doet Handicare om dat te bereiken?

Op de eerste plaats moeten we natuurlijk voldoen aan verschillende Europese veiligheidsnormen. Handicare heeft het Europese CE-keurmerk en voldoet aan de NEN-EN 81-40 norm. Deze norm behandelt veiligheidsvoorschriften voor de constructie en installatie van liften. De veiligheidscertificaten worden verkregen na grondige beoordeling door onafhankelijke autoriteiten. Ook hechten we veel waarde aan de feedback die wij van de klant ontvangen.

Hoe verloopt de procedure als er een nieuw product op de markt wordt gebracht?

Het eerste wat we doen is het uitvoeren van een risicoanalyse. We brengen alle gevaren in kaart en de risico’s die deze gevaren met zich meebrengen. Voor elk gevaar zoeken we een oplossing en passen we ons product aan. We hebben bijvoorbeeld een sensor ontwikkeld voor onze voetensteun. Dit zorgt ervoor dat de traplift stopt wanneer er iets voor de voetensteun ligt. Zo wordt voorkomen dat iemands voeten klem komen te zitten tussen de traptrede en de voetensteun. Afhankelijk van het gevaar wordt deze op verschillende manieren opgelost. Zo klinkt er bijvoorbeeld een waarschuwingstoon wanneer de traplift gaat rijden. Uiteraard ontvangt iedere gebruiker ook een uitgebreide handleiding.

Handicare heeft een eigen testlaboratorium. Wat gebeurt hier?

In het testlaboratorium testen we al het materiaal en de apparatuur voordat ze in productie gaan. De motoren van onze trapliften moeten minimaal 10 jaar perfect werken.dick--afbeelding-2.jpg Dat betekent dat de traplift 36.500 keer heen en weer moet kunnen. We testen dit door de motoren net zo vaak te laten draaien. Voordat de traplift ingepakt wordt om verstuurd te worden, voeren we nog een uitgebreide kwaliteitscontrole uit. Alle motoren en stoelen worden opnieuw gecontroleerd en pas wanneer alles in orde is wordt de traplift naar de klant verstuurd. Zo garanderen we de beste kwaliteit.

Meer weten? Bekijk hier al onze keurmerken.