09 januari 2020

Eenvoudige baktips. Wordt een keukenprins(es)!

Bakken is een geweldige activiteit voor wanneer u met pensioen bent. U zult niet alleen kunnen genieten van heerlijke traktaties, maar het bakken zelf werkt ook zeer ontspannend. Ingrediënten afmeten, mixen en focussen tijdens het bakken zorgen allemaal voor stressvermindering. Ook is het een geweldige manier om uw creativiteit te stimuleren en om nieuwe dingen te leren. Bakken geeft vaak het gevoel dat u voor anderen zorgt. Ook is uit onderzoek gebleken dat bakken voor anderen de verbinding met andere mensen versterkt. 

Naarmate u ouder wordt, zult u merken dat alledaagse activiteiten moeilijker worden waarbij kleine aanpassingen aan uw levensstijl nodig zijn, zoals het installeren van een traplift in uw huis. Bakken hoeft echter geen zware activiteit te zijn. Lees verder om onze eenvoudige baktips te ontdekken voor iedereen die iets lekkers in de keuken wilt maken.

cupcakes-2176182_1280.jpg

Alles draait om de juiste voorbereiding

Voordat u in de keuken begint, zorg ervoor dat u alle ingrediënten en het juiste keukengerei in huis hebt. Een tip is om alle ingredienten ​​online te kopen. Zo hoeft u de deur niet uit. Online supermarkten kunnen vaak al de volgende dag uw boodschappen bij u thuis bezorgen. 

Wanneer u alle ingrediënten in huis heeft, kunt u beginnen om alle ingrediënten juist af te meten. Weeg elk van uw ingrediënten voordat u begint met bakken, hierdoor kunt u zich gemakkelijk op één activiteit tegelijk concentreren. We raden aan om een ​​digitale weegschaal te gebruiken voor duidelijke en nauwkeurige metingen. Ook levert deze vaak minder rommel op dan mechanische weegschalen.

Heeft u bewaarblikken of afsluitbare bakjes in huis? Deze zijn heel handig wanneer u uw baksels na afloop wilt bewaren. U kunt cakes ongeveer drie dagen bewaren. Koekjes gaan langer mee - tot zeven dagen.

Goede spullen zorgen voor het halve werk

Investeren in goede bakspullen om het uzelf eenvoudiger te maken, is geen valsspelen. Alle professionele bakkers gebruiken de juiste producten als hulpmiddel bij het bakken. Een KitchenAid-mixer is een geweldige aanvulling in uw keuken. Het bespaart u energie en tijd bij het maken van uw baksels. Er kunnen delen van het recept zijn die u zelf kunt mengen, maar mixen op hoge snelheid moet worden gedaan met een elektronische mixer.

Wanneer u wat ouder bent is het de moeite waard om te investeren in producten die het bakken gemakkelijker en aangenamer maken. Een duidelijk zichtbare maatbeker met extra grip op het handvat is geweldig voor meer stabiliteit wanneer u mengsels in een kom giet.

Gebruik de instructies van uw recept als leidraad, maar denk ook zelf na. Soms zult u iets langer dan omschreven staat, moeten mixen voor een goed resultaat. Ook kan het per oven verschillen hoelang uw baksel er het beste in kan staan. Sommige ovens worden nu eenmaal warmer dan andere ovens. Wees niet bang om uw baksel nog een paar minuten langer in de oven te laten staan wanneer deze nog niet gaar is.

Stel altijd een timer in zodra uw baksel de oven in gaat. Dit klinkt logisch, maar als u eenmaal iets in de oven hebt gedaan, kunt u gemakkelijk worden afgeleid door bijvoorbeeld het afwassen van uw vuile vaat. Wanneer u direct een timer instelt, vergeet u de oven niet op tijd uit te schakelen. U kunt grote kookwekkers vinden die gemakkelijk te gebruiken zijn. Er bestaan zelfs pratende timers die u na een bepaalde tijd eraan herinneren hoe lang uw baksel al in oven staat.

dough-2940165_960_720.jpg

Neem lekker de tijd

Gun uzelf altijd voldoende tijd om te bakken. Als uw familie over een paar uur op bezoek komt, kunt u het bakken beter uitstellen. Zelfs als een recept aangeeft dat het slechts een uur kost om het te bereiden. Bakken moet een plezierige bezigheid zijn; daarom moet u zich niet hoeven te haasten. Als u geen zin heeft om uren in de keuken te staan, is het de moeite waard om een ​​zitstoel te nemen. Naast een zitstoel bestaan er ook zitstokken. Deze zijn niet alleen geweldig voor tijdens het bakken, ze kunnen ook worden gebruikt tijdens het strijken.

baking-tin-cookies-fresh.jpg

 

Wat zullen we bakken?

Er zijn zoveel heerlijke recepten online en in kookboeken. Er zijn ook veel tv-programma's die u kunt kijken om inspiratie op te doen. Beoordeel het recept voor uzelf op moeilijkheid. Begin met eenvoudige recepten waar weinig ingredienten voor nodig zijn.

Ons favoriete recept om mee te beginnen zijn zandkoekjes. U heeft hier weinig ingredienten en spullen voor nodig en het is heel eenvoudig om te maken. U kunt 's ochtends de zandkoekjes bakken en er 's middags bij de thee lekker van genieten. Het basisrecept bevat slechts vier ingrediënten; ei, boter, basterdsuiker en bloem. Mix de boter, suiker, het ei en de bloem. Kneed het mengsel tot een bal en maak er koekjes van. Nog even de oven in en klaar is kees!

Chocolate Chip cookies zijn een ander geweldig idee om te bakken. Met slechts vijf belangrijke ingrediënten en vier eenvoudige stappen om te volgen, zijn de chocoladekoekjes een geweldige manier om kennis te maken met bakken. De geliefde traktatie zal een hit zijn voor uw vrienden of familie met wie u uw baksels wilt delen. Deze eenvoudige maar lekkere koekjes passen perfect bij een kopje thee of koffie.

Andere geweldige bakideeën:

  • Pindakaas brownies
  • Bananen brood
  • Kersenmuffins
  • Chocolade cupcakes
  • Citroenkaastaart (u heeft de oven niet eens nodig!)
  • Citroen cake