25 mei 2020
Cheesecake met fruit
Krijgt u bezoek? Samen taart eten maakt een bezoekje net wat feestelijker. Met deze frisse zomerse citroen cheescake maakt u echt indruk op uw gasten. Maak hem de dag van te voren zodat hij goed kan opstijven in de koelkast.
Ingrediënten:
- 250 gram bastognekoeken
- 90 gram roomboter
- 800 gram roomkaas
- 150 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 25 gram bloem
- 230 gram zure room
- 3 eieren
- 1 citroen
Voor de topping:
- 200 gram creme fraîche
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 el kristalsuiker
- Vers fruit zoals aardbeien, frambozen en bosbessen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius
- Pak de bodem van de springvorm in met bakpapier en vet de randen van de taartvorm in met boter.
- Verkruimel de bastognekoeken en maak ze fijn met een deegroller of keukenmachine. Smelt dan wat boter in een koekenpan en voeg de verkruimelde koek toe. Verdeel het koekmengsel op de bodem van de springvorm en sla plat met de achterkant van een lepel. Zet de bodem 10 minuten in de oven en laat vervolgens even afkoelen.
- Verwarm de oven dan voor op 200 graden Celsius
- Mix de roomkaas, vanillesuiker en de suiker tot een glad geheel. Voeg de bloem toe en klopt met de hand verder tot het één geheel is.
- Rasp de citroen en pers het sap eruit. Roer dit, samen met de zure room, door het beslag.
- Voeg de eieren toe en roer tot een egaal mengsel.
- Vul de taartvorm met de vulling.
- Bak de taart 10 minuten in de oven en verlaag daarna de temperatuur van de oven naar 110 graden celsius en bak nog 55 minuten. Laat de ovendeur dicht.
- Zet de oven uit maar laat de taart nog 50 minuten in een dichte oven staan.
- Haal de taart uit de oven en laat hem afkoelen. Zet hem daarna minstens nog 3 uur in de koelkast.
Topping:
Klop de creme fraiche samen met de suiker en vanilliesuiker glad. Verdeel dit over de cheescake, strijk glad en garneer de taart met vers fruit.
Om je vingers bij af te likken zo lekker!
bron: https://doortjeskeuken.nl/