16 december 2018

De 5 lekkerste desserts voor kerst

Het kerstdiner is niet compleet zonder een feestelijk dessert. Welk kerstdessert u kiest voor het kerstdiner is altijd een lastige keuze. In deze blog maken we het u nog even moeilijker: we hebben een aantal lekkere recepten voor een dessert op een rij gezet. Nu alleen nog kiezen!

Chocolade trifle met stroopwafels

Het eerste dessert is een chocolade trifle met stroopwafels van Dr. Oetker.

kersttoetje-chocolade-trifle-met-stroopwafel.jpg
Chocolade trifle


Ingredienten:

  • 1 pak Dr. Oetker Brownies Choco
  • 50 gram boter
  • 500ml slagroom
  • 1 zakje Dr. Oetker Klop-fix
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 pakje stroopwafels.

Met de volgende stappen staat de chocolade trifle in een mum van tijd op tafel!

  1. Bak de brownies volgens de aanwijzingen op het pak.
  2. Laat de brownies afkoelen en snijd ze in kleine stukjes.
  3. Klop de slagroom met de Klop-Fix en suiker tot een stijve massa.
  4. Maak kleine sterren van de stroopwafels.
  5. Vul de glaasjes met een laag stukjes brownie, een laag slagroom en weer een laag brownie.
  6. Leg de stroopwafelsterretjes erop en klaar bent u!

Kerst-sundae

Met het ijsrecept van Albert Heijn maakt u een heerlijke kerst-sundae.

kerst-sundae.jpg
Kerst-sundae


Ingrediënten:

  • 500 ml schepijs naar keuze
  • 100 gram pure chocolade 72%
  • 430 gram taart & vlaaifruit kersen
  • chocolade hulstblaadjes
  • eventueel chocoladelepels. Bereiding:
  1. Smelt de chocolade in een metalen kom. Dit doet u door water in een pan te koken en de kom in de pan te hangen. Blijf goed roeren en zorg dat de kom het water niet raakt.
  2. Schep een bol ijs in een glas, schenk daarna wat kersenvulling erover en schep daarna nog een bol in een glas. Schenk ¼ van de gesmolten chocolade over het ijs.
  3. Steek in elk glas een chocolade hulstblaadje en eventueel een chocoladelepel.

Kersttorentjes met chocolade en kaneelroom

Het derde recept voor kersttorentjes van Jumbo is iets moeilijker.

kersttorentjes.jpg
Kersttorentjes


Ingrediënten:

  • amandelschaafsel
  • karamel dessertsaus
  • schepijs naar keuze
  • kaneelslagroom (spuitbus)
  • kerstkoekjes
  • 1 spuitzak Toefje chocolade uit het assortiment van Jumbo.

Bereiding:

  1. Spuit de chocolade crème uit de spuitzak op acht kerstkoekjes, spuit daarna een toefje slagroom erop en leg steeds twee koekjes op elkaar.
  2. Stapel een derde koekje op ieder torentje en spuit bovenop opnieuw een toef chocolade crème.
  3. Leg de gestapelde koekjes op een bord en leg op elk bord een bol ijs. Schenk de karamelsaus eroverheen en bestrooi het geheel met wat amandelschaafsel.

Appelkruimeltoetje

Wilt u toch een hartig dessert, dan is het appelkruimeltoetje van Koopmans misschien iets voor u!

appelkruimeltoetje-uit-de-oven.jpg
Appelkruimeltoetje


Ingrediënten:

  • 25 gram custard
  • 225 ml melk
  • 125 ml slagroom
  • 25 gram suiker
  • 1 lichtzure appel
  • 4 tl suiker
  • snufje kaneel
  • 25 gram stevige boter
  • 100 gram Koopmans Appelkruimeltaart
  • 1 el. melk.

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor 200 °C als u een elektrische oven heeft of op 180°C voor de heteluchtoven.
  2. Snijd de stevige boter in stukjes en doe deze in een kom.
  3. Meng de mix voor appelkruimeltaart voorzichtig door de boter zodat er kruimels ontstaan.
  4. Voeg als laatste de melk toe.
  5. Bereid de custard volgens aanwijzingen op de verpakking met de aangegeven ingrediënten.
  6. Schil de appel en snijd deze in kleine stukjes.
  7. Meng de appel met de suiker en de kaneel en leg ze in vuurvaste ovenschaaltjes.
  8. Giet hier de warme custard overheen en bestrooi deze rijkelijk met de appelkruimeltaartkruimels met boter.

Kersentrifle

Het laatste recept is de kersentrifle van Deen. Een heerlijk zoet dessert.

kersentrifle.jpg
Kersentrifle


Ingrediënten:

  • 125 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 250 gram mascarpone
  • 500 gram kersen
  • 150 gram bokkenpootjes
  • 25 gram geschaafde amandelen.

 

Bereiding:

  1. Klop de slagroom met het suiker en spatel door de mascarpone.
  2. Pureer 1/3 van de kersen en schep deze door het mascarponemengsel heen.
  3. Verkruimel de bokkenpootjes en verdeel de helft over vier glazen.
  4. Schep een laagje gepureerde kersen over de kruimels heen en verdeel de helft van het mascarponemengsel over de glaasjes.
  5. Strooi vervolgens de rest van de kruimels erin en daarna de andere helft van het mascarponemengsel eroverheen.
  6. Maak het toetje af door 2/3 van de kersen bovenop te leggen en leg de glaasjes 30 minuten in de koelkast.
  7. Bestrooi de toetjes met de geschaafde amandelen en serveer de heerlijk zoete kersentrifle.

Voor meer variatie kunt u de kersen vervangen door perzik of de bokkenpootjes door stukjes cake.
Bent u na het diner en dessert moe maar voldaan? Neem dan de traplift naar de bovenverdieping.

U kunt deze en andere recepten bekijken op de volgende websites:

Bronnen afbeeldingen:
Dr. Oetker, Albert Heijn, Jumbo, Koopmans en Deen