12 december 2018

6 tips voor een stressvrije kerstmis

Kerst is de mooiste en gezelligste tijd van het jaar. Maar misschien is kerst ook wel de drukste tijd van het jaar: de kerstboom optuigen, het huis versieren, cadeautjes kopen, etentjes plannen. We hebben een paar tips verzameld zodat u tijdens de kerst kunt ontspannen.

Koop uw cadeaus op tijd

pexels-photo-1050256.jpegNiemand zit te wachten om op het laatste moment in een druk winkelcentrum nog kerstcadeaus te “moeten” vinden. U kunt daarom niet snel genoeg beginnen met het kopen van kerstcadeaus. Plan daarom vooraf een dagje winkelen in en bedenk alvast wat u wilt gaan kopen. Wanneer u niet meer zo goed ter been bent, kunt u uw aankopen ook vanuit uw luie stoel op internet doen. Dan hoeft u de deur niet uit. Een andere mogelijkheid is tijdens de lange dagen van December zelf uw kerstcadeaus maken. Wat dacht u van warme sokken, jam of kerstkoekjes? Laat uw creativiteit de vrije loop!

Beweeg

Het is geen geheim dat bewegen de gelukshormonen stimuleert. Maak een wandeling in het park of ga lekker naar het zwembad. Dit helpt u te blijven ontspannen en kan uw stress verlichten. Heeft u genoeg bewogen en geen puf meer over? Neem dan de traplift naar de bovenverdieping.

Zorg voor verlichting

Bekijk de donkere dagen voor kerst op een positieve manier. Steek wat kaarsen aan, hang kleurrijke verlichting op of steek de houtkachel aan. Een gezellig verlicht hoekje in uw woonkamer zorgt al voor een betoverende sfeer.

Plan een vrije dag in

In deze drukke periode is het belangrijk dat u zo nu en dan een vrije dag inplant. Al staat er nog zoveel op uw takenlijstje, het is ook belangrijk om rustmomenten in te plannen. Neem bijvoorbeeld de tijd om een spannend boek te lezen.

Verdeel de taken

socks-feet-pajamas-table-85842.jpegKomt uw familie op bezoek tijdens kerst? Vraag niet teveel van uzelf! Gerechten mogen ook best simpel zijn maar toch feestelijk. Vraag uw familie om te helpen bij de voorbereidingen en verdeel de taken. Wie zorgt er voor het dessert? Wie doet de boodschappen? Wie helpt er mee de tafel dekken? U hoeft het niet allemaal alleen te doen en het is bovendien veel mooier om er samen
iets moois van te maken!

Ontspan!

Maak u niet druk als u niet aan bepaalde taken toegekomen bent. Heeft u geen kerstkoekjes kunnen bakken of heeft u geen tafelkleed met een kerstthema kunnen vinden?  Ontspan, er kan ook makkelijk zonder gedaan worden. Veel mensen willen een perfecte kerst met de mooiste decoratie en het beste eten, maar u moet niet helemaal uitgeput aan tafel zitten. Laat het los en accepteer het zoals het is.

christmas-2971961_1920.jpg