09 oktober 2020
Zalm uit de oven
Vandaag delen we een recept van zalm uit de oven. Vis maakt deel uit van een gezond voedingspatroon. Het staat in de zogenaamde "Schijf van Vijf" van het Voedingscentrum.
Visvetzuren zijn goed voor je hart en bloedvaten. Daarom wordt aanbevolen om één keer per week vis te eten. Bij voorkeur vette vis, zoals makreel, haring, sardientjes of zalm.
De visserij veroorzaakt veel natuur- en milieuproblemen tegelijk. Er is veel overbevissing, de bijvangsten zijn groot en de zeebodem wordt aangetast. Gekweekte vis veroorzaakt ook milieuvervuiling. Keurmerken als MSC, ASC en de VISwijzer kunnen u helpen bij het kiezen voor duurzaam gevangen vis.
Bereidingstijd: 20 min + 25 minuten oventijd
2 personen
- 2 stuks zalm
- 1 courgette
- 1 ui
- 150 g kerstomaatjes
- 75 g geitenkaas
- olijfolie
- basilicum
- zout
- peper
- Was de courgettes, snijd ze in de lengte in vieren en in dunne plakjes. Schil en hak de ui. Halveer de tomaten.
- Verhit olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de ui. Voeg de courgettes toe en laat ongeveer 5 minuten bakken. Breng op smaak met peper en zout.
- Doe het courgettemengsel in een ovenschaal, leg de zalmnoten erop en bedek met de tomaten. Verkruimel de geitenkaas erover en besprenkel met olijfolie. Bak de zalmschotel in een voorverwarmde oven op 200ºC in ca. 25 min.
- Snijd de basilicum in dunne reepjes en strooi over de schaal.
bron: voedingscentrum