05 april 2017

Tijd voor voorjaarsfrisse voeten

De lente komt eraan!

De zon staat hoger, we worden actiever en kijken uit naar de lentetijd buitenshuis.
Ook onze voeten kijken uit naar deze tijd, want eindelijk kunnen ze uit de dikke kousen en schoenen. De schoenen die we dragen zijn lichter en meer open. Één van de redenen om de vaak vergeten voeten voorjaarsfit te maken.

Gezonde voeten

Voeten in het gras Onze voeten dragen ons elke dag vele kilometers en helaas ervaren we hun hun functie vaak als vanzelfsprekend. Deze vanzelfsprekendheid wordt vaak pas opgemerkt wanneer de voeten wat gaan mankeren. Zolang het niet tot gezondheidsklachten komt, zou je je voeten net zoveel aandacht en zorg moeten geven als de rest van het lichaam. Natuurlijk is het voor veel mensen, vooral voor ouderen en mensen met een rug of oogproblemen, niet altijd even gemakkelijk om de voeten te verzorgen.

Voetverzorging

Als de verzorging van de voeten voor u een fysiek probleem is, vertrouw de verzorging van je voeten dan toe aan een goede pedicure of podoloog. Hij of zij zal u helpen om uw voeten professioneel gezond en in nette staat te krijgen. U bent niet bekend met een pedicure en u weet niet wat u er van moet verwachten? Bij een goede pedicure wordt u verwend met een aangename voetenbad en een voetdiagnose voor het begin van het werk. Uw nagels worden vakkundig geknipt zodat ingroei van uw  nagels wordt voorkomen, de nagelhuid en nagelverdikkingen worden verwijderd. De nagels worden gevijld en afgevlakt. De pedicuare zal uw eeltlaag verwijderen en u bevrijden van vervelende drukpunten en likdoorns. In veel voetverzorgingspraktijken wordt u na de behandeling verwend met een ontspannende en verkwikkende voetmassage en u zult versteld staan ​​hoe zacht uw voeten zullen voelen na de behandeling! Als het fysiek moeilijk is om een pedicure te bezoeken, zijn er ook vele competente, mobiele pedicures die graag bij uthuis komen. En misschien is het verstandig om eens na denken over hulpmiddelen, zoals een traplift, die uw mobiliteit en zelfredzaamheid vergroten, en u zoveel energie geven dat het mogelijk is om ook buitenshuis te gaan?

Voetziektes

Een niet te onderschatten voetziekte is de nagelschimmel. Ongeveer één op de acht volwassenen is op dit moment besmet met nagelschimmel en helaas breidt dit zich uit als het onbehandeld blijft. Het is vaak onwetendheid, schaamte of het begin is niet goed gezien, dat  Bij elke verandering of verkleuring is het verstandig om te overleggen met uw pedicure. Hij of zij zal u op de juiste manier informeren wat te doen.

Hetzelfde is het met voetschimmel. Het begint vaak met jeuk tussen de tenen of wratten, die vaak helaas niet gezien worden als virusinfectie. In alle gevallen moet u zo snel mogelijk advies krijgen van een pedicure om de verspreiding van de schimmel te voorkomen. In het bijzonder is dit belangrijk voor diabetici. Voor diabetici, kunnen de kleinste ongemerkte wondjes leiden tot het verlies van de voet.

Zo komen uw voeten goed door de lente en zomer

voeten_water.jpg U kunt uw voeten gezond houden met een paar eenvoudige voorzorgsmaatregelen.

  • Probeer schoenen in de winkels alleen met de aangewezen proefsokken. Desinfecteer nieuwe schoenen aan de binnenkant voor het dragen. Zorg ervoor dat uw nieuwe schoenen geen drukpunten veroorzaken.
  • Droog uw voeten altijd zorgvuldig af, ook tussen de tenen.
  • Desinfecteer uw voeten na een verblijf in zwembaden, sportscholen, enz. voordat u uw sokken en schoenen aantrekt.
  • Verwen uzelf en uw voeten na een dag hard ontspannen met een voetenbad.
  • Mocht u desondanks keer een kleine verwonding of ontsteking hebben op uw voet. Neem dan een ​​voetenbad in een badje met 6 tot 10 druppels puur natuurlijke tea tree olie. (Afhankelijk van de grootte van het bad) Pure tea tree olie werkt herstellend en desinfecterend.
  • Ga regelmatig naar de pedicure als het verzorgen van uw eigen voeten lastig is. (Ongeveer elke 4 tot 6 weken.)
  • Wees niet verlegen, om advies te vragen bij de dokter of pedicure als u wijzigingen of ziekten van de voeten ontdekt.
  • Maak gebruik van de natuur om blootvoets te lopen in het voorjaar en de zomer. Dit traint de voeten en zintuigen en biedt uw lichaam welzijn. Er zijn mooie parken om blootvoets in te lopen.
     

Maar natuurlijk, voetverzorging is niet alleen een medisch probleem. Velen pedicure helpen u uw voeten visueel mooi en goed te onderhouden. Met verschillende mogelijkheiden zoals het lakken van de nagels en french pedicure geeft u uw voeten een voorjaarsfris aanzicht.

Welkom in het voorjaar!

Carola Juhnke / Pedicure