07 december 2017
Auteur
Meredith Koons

Ouder wordende ouders: 5 redenen waarom een traplift kan helpen

Een traplift vermindert het grootste valgevaar in het huis van je ouders met minimale kosten, dat biedt denkwerk voor iedereen. Misschien is het het gezellige gezinshuis waarin je bent opgegroeid. Of het is het buitenhuis waarnaar je ouders naar toe zijn verhuisd toen jullie het huis uitgingen. In elk geval: het huis heeft trappen.

Kort geleden heb je geconstateerd dat je ouders moeite hebben met de trap. Nu vraag je je af: Hoe lang kunnen ze daar veilig blijven wonen? Een traplift is dan steeds vaker het juiste antwoord. Een traplift is snel en eenvoudig te installeren en verandert het huis niet direct. Maar maakt, het belangrijkste, de trappen gemakkelijker begaanbaar en veiliger voor diegene die moeite hebben met traplopen.

Hier voor u de vijf, weinig bekende redenen waarom een traplift kan helpen om het doel om thuis te blijven wonen te behalen. Veilig, eenvoudig en betaalbaar.

1. Het vermindert het risico of een onfortuinlijke val.

traplopen.jpgEr is een reden dat onze ouders een traphek boven aan de trap monteerden toen we peuters waren. Trappen kunnen levensgevaarlijk zijn. Naarmate we ouder worden, zien we slechter diepte, in het bijzonder in beperkt licht. Hierdoor is traplopen één van de meest voorkomende oorzaken van een val. Voeg een beperking in mobiliteit, zoals artritis toe, en trappen kunnen ronduit beangstigend zijn. Een moderne rechte traplift of traplift met bochten overwint dit potentiele gevaar. Waardoor vader en moeder beter zullen slapen, met in gedachten dat hun volgende gang naar de slaapkamer hen niet naar de eerste hulp zal brengen.

2. Het houdt je ouders actief

oudereman.jpgIn eerste instantie lach je waarschijnlijk als we zeggen dat een traplift je ouders zal helpen om daadwerkelijk actief te zijn, maar lees even verder. In plaats van de trap te mijden en zich te beperken tot het gebruik van slechts één of twee kamers van het huis, hebben je ouders eindelijk de vrijheid om meer te bewegen. Als de wasmachine boven staat, kunnen ze de traplift gebruiken om meer van de dagelijkse huishoudelijke taken zelf te doen in plaats van te wachten op een verzorger (waarschijnlijk jij of je broer of zus) om de “lastige taken” te doen. En is dat niet wat we allemaal liever willen?

3. Het bespaart geld

kostenbesparing.jpgLaten we eerlijk zijn, als onze ouders ouder worden, beginnen de kosten van het toegankelijker maken van hun huis een steeds groter item te worden. De aanpassing van een huis om bredere deuren te plaatsen, lagere werkbladen of een drempelloze douche kunnen oplopen. Maar de kosten van een op maat gemaakte traplift zijn één van deminst dure dingen die u kunt doen om het huis van uw ouders veiliger te maken en gemakkelijker in te bewegen. Omdat een traplift eenvoudigweg wordt vastgeschroefd op de trapvloer, zijn er geen grote renovaties nodig. Herinnert u gewoon hoeveel een verzorgde woonvoorziening kan kosten en u zult zich realiseren dat dit in vergelijking echt een koopje is.

4. Het helpt ouders om klusjes veilig te doen

We zijn altijd verrast door wat onze klanten uiteindelijk doen met hun traplift. Eén klant gebruikt het om haar planten van de ene verdieping naar het andere te verplaatsen. Een andere klant gebruikt het om de maaltijden naar zijn bedlegerige echtgenoot te brengen. Een ander brengt haar boodschappen over van de overloop naar de keuken op de bovenverdieping.
De lijst met dingen die je kunt doen met een traplift zijn eindeloos. Hoewel we niet adviseren op deze manier meubels te verplaatsen, kan een traplift een eenvoudigere en veiligere manier zijn om iets te verplaatsen dat u anders de trap op zou moeten dragen.

5. Het maakt je ouders (en jou) gelukkiger

vrouwenmoeder.jpgVrijheid, onafhankelijkheid, waardigheid. In onze tienerjaren zijn dit de belangrijkste zaken in de wereld. Is het verrassend dat onze ouders hetzelfde willen tijdens hun pensioen? Trappen kunnen een obstakel zijn, maar de meeste mensen willen op de plek blijven waar ze hun herinneringen hebben, die ze liefhebben. Dus hoe maken we dit mogelijk? Begin met het minimaliseren van het grootste gevaar in huis - de trap. Een traplift is een betaalbare manier om trappen te overwinnen en de onafhankelijkheid te behouden die uw ouders zo koesteren. Iedereen wint.

Bekijk de trapliftopties die wij aanbieden. We installeren op alle soorten trappen: binnen- en buitenbocht, met bocht of recht en alles daartussenin. Wij zijn degenen die u moet bellen als u een bijzonder lastige trap heeft. Heeft u een vraag? Wij staan voor u klaar.