16 maart 2023

De beste hulpmiddelen voor ouderen

Een grijper gebruiken om glazen op te pakken

Naarmate we ouder worden, is het alleen maar logisch dat ons lichaam achteruitgaat. Voor sommigen kan dit tot gevolg hebben dat eenvoudige handelingen aanvoelen als grote, onbereikbare taken. Geen nood, want er is een grote keuze aan briljante hulpmiddelen die mensen die het op oudere leeftijd moeilijk hebben, kunnen helpen.

In dit artikel behandelen we enkele van de beste hulpmiddelen voor ouderen, waaronder verschillende hulpmiddelen die kunnen helpen bij het bewegen in huis tot nuttige snufjes die uw levenskwaliteit kunnen verbeteren. Lees verder om te ontdekken welke hulpmiddelen u in het dagelijks leven kunnen helpen.

Trapliften

Een van de beste hulpmiddelen waar iemand die worstelt met mobiliteit in huis in kan investeren is een traplift. Een traplift kan uw onafhankelijkheid vergroten en het bewegen tussen de verdiepingen van uw huis vergemakkelijken. We weten dat wanneer uw mobiliteit een probleem begint te worden, de trap een van de grootste obstakels in huis kan zijn, maar met een traplift kunt u dit probleem oplossen.

Als u een traplift koopt, kunt u niet alleen met een gerust hart de trap op en af lopen, maar ook uw dierbaren geruststellen dat u veilig thuis kunt blijven wonen en uw onafhankelijkheid kunt behouden.

LEES MEER: Valpartijen bij ouderen voorkomen

Aanrijkers en grijpers

Het lijkt misschien een klein ongemak, maar wanneer u beperkt mobiel bent, kan het al lastig zijn om iets te pakken of een op de grond gevallen voorwerp op te rapen. Het kan ook zijn dat u 's avonds comfortabel op de bank zit en u zich realiseert dat u uw afstandsbediening net buiten bereik hebt laten liggen. Op dit punt kunnen aanreik- en grijphulpmiddelen zeer nuttig zijn om in huis te hebben.

Door uw lichaam te ontlasten, kunt u de grond of gebieden om u heen gemakkelijk bereiken en het grijphulpmiddel gebruiken om voorwerpen op te pakken of dichter bij u te brengen. Ook kunt u dit gereedschap gebruiken om schakelaars aan en uit te zetten. 

Hulpmiddelen voor medicijnen

Dagelijks medicijnen innemen is voor veel mensen een realiteit, en het kan een moeilijke routine zijn om aan vast te houden. Als u moeite heeft om uw pillen in te nemen of het moeilijk vindt om tabletten uit de verpakking te halen, zijn er enkele briljante medicatiehulpmiddelen die kunnen helpen.

Een van de populairste medicijnhulpmiddelen is een pillensorteerder. In de vorm van een klein doosje kunt u met dit hulpmiddel uw pillen sorteren op de dagen en zelfs tijden waarop u ze moet innemen. Het kan vooral nuttig zijn voor wie een reeks medicijnen op verschillende tijdstippen van de dag moet innemen. Met een pillensorteerder kan het gemakkelijk zijn om te weten welke pil u als volgende moet innemen, en u kunt later op de dag nog eens kijken of u uw medicijnen wel heeft ingenomen.

Een ander handig hulpmiddel kan een pillensplitser of pillenpletter zijn. Veel mensen hebben moeite met het innemen van pillen, dus een pillensplitser of -breker kan handig zijn. Met deze hulpmiddelen kunt u een medicijn afbreken tot een handzaam formaat, waardoor het innemen van medicijnen veel eenvoudiger wordt.

Slimme technologie

Slimme technologie kan voor sommigen een rariteit lijken, maar het heeft veel goede toepassingen. Slimme hulpmiddelen gaan over betere verbindingen en stellen u in staat te communiceren met de technologie in uw huis door middel van uw stem of een smartphone of tablet. Een van de populairste onderdelen van slimme technologie zijn slimme luidsprekers, die spraak gestuurd zijn en waarmee u taken kunt uitvoeren zoals een timer instellen, een vriend of familielid bellen of informatie zoeken op internet.

Een ander handig hulpmiddel kan een videodeurbel zijn. Een videodeurbel die op uw telefoon is aangesloten, geeft een melding wanneer erop wordt gedrukt en stelt u in staat om via uw mobiele telefoon of tablet met de mensen aan uw deur te praten. Dit betekent dat u, zelfs als u buitenshuis bent, weet wie er op uw deur klopt en gemakkelijk met hen kunt praten. 

De beste hulpmiddelen voor ouderen

  • Trapliften
  • Aanrijkers en grijpers
  • Hulpmiddelen voor medicijnen
  • Slimme technologie

Met deze handige hulpmiddelen bent u beter uitgerust om onafhankelijker te zijn, zowel thuis als onderweg. Van een traplift die u helpt om gemakkelijk van de ene naar de andere verdieping te gaan, tot de introductie van slimme technologie in uw huis: er zijn geweldige investeringen die u kunt doen.

Als u op zoek bent naar meer artikelen om u te helpen met mobiliteit, neem dan een kijkje op onze blog.