18 februari 2022

Handige producten om uw onafhankelijkheid te vergroten

Naarmate we ouder worden, kan het moeilijk worden om onze onafhankelijkheid te behouden, vooral als we worstelen met mobiliteitsproblemen, gezichtsvermogen, gehoor en talloze andere problemen die vaak voorkomen op oudere leeftijd. Degenen onder ons die een traplift gebruiken, willen daarom misschien graag weten welke andere prachtige senioren gadgets beschikbaar zijn om ons in huis te helpen. Met dit in gedachten hebben we de onderstaande lijst met fantastische hulpmiddelen en gadgets voor senioren samengesteld om uw onafhankelijkheid te vergroten.

wandbeugel

Wandbeugels


Een item dat zeker van pas zal komen zijn de wandbeugels.Deze kunt u bevestigen bij de trap, gang, slaapkamer of in de badkamer. Eigenlijk overal waar het fijn is om u ergens goed aan vast te kunnen houden. Dit maakt het veiliger voor u om door het huis te bewegen. De wandbeugels worden ook vaak geplaatst bij het toilet. Door een vermindering van spierkracht en conditie kan het fijn zijn om u aan de beugel op te kunnen trekken. De wandbeugels helpen de zelfredzaamheid te bevorderen.

bed papegaai

Bed papegaai


Een bed papegaai is een vrijstaande paal die helpt bij het positioneren en stabiliseren van de bovenste en onderste ledematen van een persoon, en helpt degenen die het moeilijk vinden om zichzelf in een zittende positie op te tillen terwijl ze in bed liggen. Met verstelbare banden voor verschillende armlengtes, is deze bed papegaai eenvoudig te monteren en geschikt voor alle bedden.

schoen uittrekhulp

Schoen uittrekhulp


Als je moeite hebt om voorover te buigen en tot aan je tenen te reiken, wordt het verwijderen van je schoenen natuurlijk erg moeilijk. Maar door een schoenverwijderaar te gebruiken, hoef je je geen zorgen meer te maken of jezelf te belasten. Een schoenverwijderaar is gemaakt van stevig plastic en stelt u in staat om uw schoenen vrij moeiteloos uit te trekken, zodat u zich in huis geen zorgen meer hoeft te maken. Dit is ook een goede tip voor een cadeau voor ouderen.

aantrekhulp steunkousen

Aantrekhulp steunkousen

Vergroot uw zelfstandigheid met het gebruik van een steunkous- of sokverwijderaar. Met dit hulpmiddel  trekt u de kousen of sokken heel eenvoudig uit en hoeft u niet voorover te bukken. Ook is er weinig kracht nodig om het product te gebruiken. 

vloeistofniveau indicator

Vloeistofniveau-indicator


Voor degenen die worstelen met het gezichtsvermogen, kunnen zich thuis tal van problemen voordoen, vooral in de keuken. Eenvoudige taken zoals het maken van een drankje kunnen moeilijk worden, maar met een vloeistofindicator kan het probleem worden verholpen. Je plaatst het apparaat aan de zijkant van een kopje en wanneer het kopje bijna vol raakt, klinkt er een onderbroken toon, en als het vol is, klinkt er een continue toon, zodat de schenker precies weet wanneer hij moet stoppen om vervelende morsen te voorkomen.

warmhoudbord

Warmhoudbord


Als je merkt dat je eten koud wordt tijdens de maaltijden omdat je niet zo snel kunt eten als vroeger, kan dit tot veel negativiteit rond eten leiden. Gelukkig zijn er geweldige tools die hierbij kunnen helpen, zoals een warmhoudbord. Met deze speciale borden kunnen langzame eters van hun maaltijd genieten totdat ze klaar zijn met eten, het eten warm houden en ook een antislipring aan de onderkant voor extra stabiliteit.

robotstofzuiger

Robotstofzuiger


Op latere leeftijd een vacuüm bedienen kan een zware onderneming zijn. Zelfs als de indeling van uw huis eenvoudig genoeg is om te navigeren, is het manoeuvreren met omvangrijke en zware stofzuigers geen wenselijk vooruitzicht. Gelukkig kun je met een robotstofzuiger  je huis schoon houden zonder een vinger uit te steken! Als u zelf uw vloeren en tapijten verplaatst, zal dit extra paar handen zeer nuttig zijn en u zeker in staat stellen uw onafhankelijkheid te behouden.

automatische pillen dispenser

Pillen dispenser


Met alle verschillende medicijnen en pillen die we vaak moeten nemen naarmate we ouder worden, kan het moeilijk worden om alles bij te houden, vooral voor degenen die al geheugenproblemen hebben. Hier komt een automatische pillendispenser om de hoek kijken om gebruikers te helpen zich aan hun medicatieregime te houden.

handsfree haardroger

Handsfree haardroger 


Het drogen van je haar kan een vermoeiende taak worden als we eenmaal kwetsbaarder worden en onze armen zwakker. Deze apparaten voor langere tijd vasthouden is voor velen niet prettig, dus zorg ervoor dat u een handsfree föhnstandaard gebruikt om uw ochtendroutine zo veel gemakkelijker te maken. U kunt deze op een tafel klemmen en er voor gaan zitten. 

val alarm

Val alarm


Als je je zorgen maakt dat je geliefde omvalt als je er niet bent, of als je je gezin gemoedsrust wilt geven over je eigen welzijn, dan is dit product het perfecte cadeau. Dit valalarmapparaat past netjes om de pols, is gekoppeld aan een mobiele telefoon-app en bevat waarschuwingsknoppen en valsensoren die familieleden onmiddellijk waarschuwen als er zich een ongeluk voordoet.

draadloze tv hoofdtelefoon

Draadloze tv-hoofdtelefoon


Heeft u moeite met het horen van uw favoriete tv-programma's en wilt u kunnen luisteren op een voor u geschikt volume zonder anderen in de buurt te storen? Nou, een tv-luisterapparaat is een geweldig idee. Een van die gadgets is deze draadloze hoofdtelefoon. Deze comfortabele hoofdtelefoon maakt het gebruik van vervelende kabels overbodig en maakt verbinding met uw tv, zodat de gebruiker kan genieten van zijn favoriete inhoud met stereogeluid en instelbare balansregelingen - perfect voor mensen met gehoorverlies.

Voor meer tips en advies voor oudere mensen en mensen met mobiliteitsproblemen, neem een ​​kijkje in onze andere nuttige artikelen en bezoek onze adviespagina om u te helpen bij het vinden van de kosten voor een traplift.