26 juli 2017
Auteur
Eline Blom

Deze 7 stappen laten je positiever te denken

tuinieren.jpgWanneer u worstelt met een beperking in mobiliteit, is het eenvoudig om te blijven steken in een spiraal van negatieve denkpatronen. Maar problemen hebben met mobiliteit betekent niet dat u uw hele leven moet veranderen. Voor inspiratie, neem een ​​kijkje in deze 7 Handicare tips om positiever te denken.

Eet goed

Gezond etenHet is geen geheim dat een gezonde voeding een wereld van verschil kan maken voor uw geestelijke gezondheid, evenals uw lichamelijk welzijn. Als u zich vaak verdrietig of angstig voelt, helpt het maken van een paar kleine aanpassingen aan uw dieet vaak al. Vette vis is één van de meest aanbevolen voedingsmiddelen. Omega-3 vetzuren bevinden zich o.a. in de vissen: zalm, haring, sardines en makreel. Maar als u niet graag vis eet, bevatten ook avocado's en walnoten zeer veel omega-3.

Volle granen staan ook bekend om het mentale welzijn te vergroten. De primaire bron van energie voor de hersenen is glucose, die voortkomt uit koolhydraten. Complexe koolhydraten geven glucose langzaam vrij en helpen u om langer een vol gevoel te hebben. Voorbeelden van producten die gezonde complexe koolhydraten bevatten zijn volkoren producten, haver, wilde rijst, bonen en soja.

Mager eiwit; dat zit in vis, kalkoen, kip, eieren en bonen, helpen om de serotonine levels in balans te houden. Deze zijn zeer belangrijk in de stap om meer positief te denken. Probeer, voor uw dagelijkse dosis foliumzuur, bladgroenten, zoals spinazie en broccoli, in uw dieet te integreren.  Tekorten aan foliumzuur en vitamine B zijn in verband gebracht met depressie, vermoeidheid en slapeloosheid. Tenslotte is gebleken dat  gefermenteerde voedingsmiddelen, zoals yoghurt met probiotica, angst en stresshormonen kunnen verminderen.

Begin een positiviteitsdagboek

Eén van de beste manieren om uw geest te legen is het opschrijven van uw gedachten. Terwijl veel mensen hun negatieve gedachten of zorgen opschrijven voordat ze naar bed gaan, denken weinigen aan het starten van een positiviteitsdagboek. Het noteren van gelukkige gedachten, helpt u om meer te reflecteren en u aan te moedigen om meer positief te zijn. Begin eens bij het opschrijven van wat u vandaag blij heeft gemaakt, waar u dankbaar voor bent en waar u naar uitkijkt.

Blijf sociaal 

Samen etenAls u worstelt met een beperkte mobiliteit, kan het eenvoudig zijn om in de gewoonte te vervallen om thuis te blijven met de hulp van uw nieuwe of tweedehands traplift. Maar het is belangrijk voor u geestelijke gezondheid om sociaal actief te blijven. Door te praten met vrienden en familie, zullen uw hersens en geest uitgedaagd blijven en zult u de voordelen van het u omringen met uw naasten oogsten. Het is zo belangrijk om in contact met de rest van de wereld te blijven. Zelfs als de gedachte om naar buiten te gaan u ontmoedigt, probeer dan uitjes in de buurt van uw huis te maken. Bezoek bijvoorbeeld een lokaal café, park of restaurant.

Doe dat waar je goed in bent

Houdt u van koken? Schrijven? Schilderen? Tuinieren? Maak tijd voor de dingen waarvan u geniet en die u leuk vindt. Als u een favoriet recept heeft, maak het en deel het met vrienden en familie. Dit zal u een enorme boost aan vertrouwen geven. Het is belangrijk om dat te blijven doen waar gelukkig van wordt.

Blijf actief

Regelmatig bewegen is de sleutel tot positiveit. Uw geestelijke gezondheid is mede afhankelijk van regelmatige lichaamsbeweging, ook al is het slechts 10 tot 15 minuten per dag om mee te beginnen. Activiteiten die aan te raden zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen zijn aquarobics en stoelyoga, en als u zich zeker en comfortabel genoeg voelt om te kunnen staan, kunt u tai chi of een lichte wandeling proberen.

Omarm de natuur

Nederlandse tuinAls beweging voor u toch een te grote stap is, probeer dan om simpelweg meer tijd buiten door te brengen. Dit kan al grote voordelen hebben. Besteed meer tijd buiten in parken, tuinen, stranden en bossen. Geniet van de rust. Het is verbazingwekkend hoe wat frisse lucht en het observeren van de natuur u mentaal goed doet.

Maak elke dag een haalbare to-do lijst

Als u zich slecht voelt, kan het moeilijk zijn om uw dagelijkse activiteiten te prioriteren. Probeer elke dag een haalbare to-do lijst te maken, met zoveel er op als u wilt. De lijst kan bijvoorbeeld het maken van een lekker ontbijt bevatten, het lezen van een krant of het naar buiten gaan voor een korte wandeling. Het afvinken van zaken zal u goed doen en u het gevoel geven dat u dingen gedaan krijgt.

Met het nemen van deze kleine stappen, kunt u al een belangrijke wijziging in uw geestelijke gezondheid te maken. Meer positief denken begint bij uzelf. Als u uw dagen zo structureert dat u het gevoel heeft dat u iets bereikt, zal u, hoe klein ook, het verschil al snel merken..

Afbeeldingen: Neil Conway, Yuichi Shiraishi