31 mei 2018
Auteur
Eline Blom

Ga op reis! 6 tips voor senioren

nl_seniortravel.jpgGing u vroeger al jaarlijks meerdere keren op vakantie? Dan is er op oudere leeftijd zeker geen reden om dit te laten. Toch kijken veel senioren er tegenop om er op uit te gaan. En als u thuis alle woningaanpassingen, zoals een traplift, voorhanden heeft, kan dat te begrijpen zijn. Maar het is zeker geen reden om thuis te blijven. Reizen op oudere leeftijd heeft namelijk ook zo zijn voordelen. U kunt reizen buiten het dure hoogseizoen en u heeft alle tijd.

Vraag reisadvies

Er zijn veel minder reisbureaus te vinden dan voorheen. Veel mensen boeken via internet. Als oudere kan dat soms lastiger zijn, echter niet onmogelijk. U kunt familie of vrienden om hulp vragen, maar er zijn ook volop professionele reisadviseurs die u graag op weg helpen. Denk niet dat u daardoor duurder uit bent. U betaalt hetzelfde of minder.  Zij weten de weg in de reiswereld en kennen vaak de pareltjes.

Neem zo min mogelijk mee

Vaak bent u gewend om zoveel mogelijk van huis mee te nemen. Veel bagage moet u echter ook dragen, meeslepen en in de gaten houden. En dat kan behoorlijk zwaar zijn. Neem daarom zo min mogelijk mee. Beperk de hoeveelheid kleding, u kunt daar eventueel ook iets (laten) wassen. Van vrijwel alle cosmetica-artikelen is een reisformaat te krijgen. Dit scheelt al heel veel gewicht.  En laat uw sieraden en kostbaarheden thuis. U hoeft daar dan ook niet op te letten. Medicijnen en zaken die u echt niet ter plekke kan kopen, kunt u beter niet vergeten.

Maak gebruik van uw leeftijd

Seniorenkorting is één van de meest gegeven kortingen. Als 65-plusser reist u goedkoper in het openbaar vervoer, u gaat goedkoper naar het museum. Durf te vragen naar een seniorenkorting. Niet geschoten is altijd mis.

20180530_nl_senior-travel2.jpg

Doe rustig aan

Het kan een valkuil zijn om de dagen helemaal vol te plannen. U wilt zoveel mogelijk zien en niets missen. Dit kan echter ook erg vermoeiend zijn. Het is verstandig om regelmatig een rustdag in te lassen om oververmoeidheid te voorkomen. Ga rustig zitten voor de maaltijden en in de warmte is het houden van een siësta helemaal niet zo’n slecht idee.

Sluit een reisverzekering af

Een goede reisverzekering is eigenlijk altijd nodig. Maar op oudere leeftijd helemaal verstandig. Mocht er dan onverhoopt iets gebeuren en u in het slechtste geval in het ziekenhuis belanden dan weet u zeker dat u goed verzekerd bent en niet tegen extra kosten zult aanlopen.

Kies een groepsreis

Een groepsreis heeft als voordeel dat het dagprogramma voor u geregeld wordt en u verzekerd bent van gezelschap. Zeker als u alleenstaand bent, kan dit een goede oplossing zijn om toch op reis te gaan. Er zijn groepsreizen voor ouderen met een lager tempo en voor mensen met een beperking zijn er groepsreizen die extra ondersteuning bieden en zelfs zorg is mogelijk.

Handicare wenst u veel plezier met het boeken van uw volgende reis en uiteraard een meer dan fijn verblijf!

Afbeeldingen:Foto 1, Foto 2