08 maart 2018
Auteur
Louisa Strohmeier

Wintertijd is verkoudheidstijd!

De winter is koud!

VerkoudheidVooral in deze tijd liggen er veel mensen met griep of verkoudheid in bed.
Het ergste is dat je weinig of niets kunt doen tegen de hardnekkige virussen. Vaak haalt de impopulaire verkoudheid u in, ondanks preventieve maatregelen zoals gezond eten, regelmatig sporten, warme kleding bij koud weer of saunasessies ter versterking van het immuunsysteem.

Voorkomen met zout

Heeft u ooit gehoord van het voorkomen van deze (vervelende) luchtwegaandoening door inhalatie van zout? Vooral als het buiten kouder wordt, willen we het warm houden in huis en de verwarming automatisch inschakelen. Maar de warme verwarmingslucht is meestal erg droog en irriteert onze luchtwegen. In dit geval kunt u iets goed doen voor uw luchtwegen door zoutdeeltjes (zoutoplossingen) in te ademen.
U heeft de mogelijkheid om dit thuis of in een zoutgrot te doen. Als u thuis wilt inhaleren, zijn er veel verschillende en betaalbare opties. U kunt kiezen uit verschillende inhalers, optioneel met maskers die zowel verkrijgbaar zijn voor zowel mond en neus als alleen voor de mond. Natuurlijk zijn een handdoek en een kom met heet water waarin u het zout doet ook voldoende.
Maar let op! Niet elk type zout is geschikt voor inhalatie. Voor inhalatie boven de kom, is het het beste om onbehandelde zouten te gebruiken, zoals Zeezout, steenzout, speciaal inhalatiezout of niet-gejodeerd tafelzout. Niet geschikt voor inhalatie zijn gejodeerd keukenzout, evenals zouten met andere additieven.

U kunt ook een zoutgrot bezoeken

ZouttherapieAls alternatief voor inademing thuis, is een zoutgrot ook een geweldige manier om uw ademhalingssysteem te versterken en een beetje te ontspannen.
Voor een zoutgrot heeft u geen speciale kleding nodig. U mag echter niet te dunne kleding dragen, omdat in de meeste zoutkamers temperaturen van ongeveer 19-22 °C en een luchtvochtigheid van 40-50% de overhand hebben. In de meeste gevallen vindt u comfortabele lounge stoelen met dekens, waarin u meestal 30 tot 40 minuten kunt ontspannen met rustige muziek.
De wanden van de zoutkamers zijn meestal bekleed met steen of zeezout. Soms worden zouten uit de dode zee, Himalayazout of steenzout gebruikt. Waterlopen en zoutverneveling maken het zoutklimaat in de grot. De inademing van in de lucht aanwezige extra mineralen en elementen zoals jodium, calcium of magnesium kunnen een vitaliserend effect hebben op uw immuunsysteem en de luchtwegen.

Verhoog uw welzijn met een bezoek aan een zoutgrot.

Dus plan uw volgende bezoek aan een zoutgrot! Als u echter vaker last heeft van ademhalingsproblemen, aarzel dan niet om uw arts u grondig te laten controleren. In het geval dat u veel moeite doet om de trap op te gaan en op adem te komen, kan een traplift misschien steun bieden.