06 oktober 2019

Week van de toegankelijkheid: beste 10 blogs met toegankelijke uitjes

Van 7 t/m 11 oktober is het de Week van de Toegankelijkheid. Voor 1 op de 5 mensen is het niet vanzelfsprekend om alles te doen wat ze willen en dit heeft te maken met de toegankelijkheid van bijvoorbeeld musea en attractieparken. Maar ook winkels en sportclubs zijn vaak niet toegankelijk voor mensen in een rolstoel of andere mobiliteitshulpmiddelen.

Op www.weekvandetoegankelijkheid.nl kunt u zien welke activiteiten er georganiseerd worden, speciaal in het kader van de Week van de Toegankelijkheid.

Bij Handicare vinden we toegankelijkheid erg belangrijk, zo schrijven we regelmatig blogberichten met leuke uitjes zodat u precies weet waar u met uw volgende uitje heen kunt. Voor uw gemak hebben we onze 10 leukste blogberichten op een rij gezet!

36 leukste rolstoelvriendelijke uitjes per provincie in 2019

Een glasblazerij, Ouwehands Dierenpark, de Orchideeën Hoeve, de Hortus botanicus, Kasteelpark Born of een Struisvogelboerderij? Per provincie kunt u zien wat de leukste en meest verrassende uitjes in Nederland zijn!

 

Lees verder

 

De 6 leukste attracties om met uw kleinkinderen te bezoeken

madurodam-afbeelding-handicare.pngEen dagje uit met de kleinkinderen is een echte traktatie waar de hele familie naar uitkijkt. Wat dacht u bijvoorbeeld van Madurodam in den Haag, een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties voor de hele familie. Benieuwd naar de vijf andere atracties om met uw kleinkinderen te bezoeken, klink op de button hieronder.  

Lees verder


Toegankelijke stadions in Nederland

Het bezoeken van een voetbalwedstrijd of een muziekevenement is voor veel mensen een heerlijk uitje. Maar niet alle stadions bieden faciliteiten om de toegankelijkheid voor iedereen te garanderen. We hebben een lijst gemaakt met de stadions in Nederland die het meest geschikt zijn.   

Lees verder


Een toegankelijk dagje strand

Een dagje strand wanneer u in een rolstoel zit of gebruik maakt van een scootmobiel of rollator lijkt niet vanzelfsprekend. Echter bieden veel restaurants, bars en cafes aan de kust roelstoelverhuur aan. Deze rolstoelen zijn speciaal geschikt voor op het strand, zodat u toch kunt genieten van het strand. Benieuwd waar u terecht kunt voor deze rolstoelen? Lees snel verder!

Lees verder


Welke musea bezoeken in Amsterdam?

In Amsterdam zijn vele musea te vinden en is er altijd een museumervaring voor iedereen. Wat dacht u bijvoorbeeld van het Van Gogh Museum? Of het Rijksmuseum? Lees verder om te zien welke musea nog meer uitstekend toegankelijk zijn voor mensen met een beperkte mobiliteit.

Lees verder


Toegankelijke attracties in Rotterdammaritiemmuseumrotterdam.jpg

Een van de populairste musea in Rotterdam is het Maritiem Museum, waar u de enorme invloed van de maritieme wereld op ons dagelijkse leven kunt ondekken. Maar Rotterdam heeft nog meer attracties die bijzonder goed toegankelijk zijn. Ontdek ze!  

Lees verder

 

Ideale dagjes uit met de kleinkinderen

Het MEMO Science Museum is misschien wel een van de leukste dagjes uit met de kleinkinderen. Kinderen (maar ook volwassenen) leren vanalles over de wetenschap. Uiteraard zijn er nog veel meer dagjes uit die u met uw kleinkinderen kunt ondernemen.

 

Lees verder


De beste steden om te bezoeken met een mobiliteitsprobleem

Een verre reis maken wanneer uw mobiliteit minder wordt, lijkt een hele onderneming. Maar de toegankelijkheid van luchtvaartmaatschappijen en spoorwegen worden continue verbetert. Uiteraart is het belangrijk dat u uw reis ruim van te voren plant en ook kijkt naar de accomodaties in het land waar u naartoe gaat. Een van de meest toegankelijke steden ter wereld is Melbourne in Australië, maar er zijn er nog veel meer!

Lees verder


Dagjes uit voor de kunstliefhebber

museum-boijmans-van-beuningen.jpgDe grootste kunstenaars ter wereld komen uit Nederland. Zeker wanneer u kunstliefhebben bent, is een dagje naar het museum een echte aanrader. Zo heeft Museum Boijmans Van Beuningen een uitgebreide collectie kunst vanaf de vroege middeleeuwen tot de 21ste eeuw. Het museum heeft een uitstekende toegankelijkheid, met zelfs een Handicare traplift waarmee u het auditorium kunt bereiken. Klik op de button voor meer musea.  

Lees verder


Toegankelijke dagjes uit in Nederland

Een van de meest unieke dagjes uit is misschien wel een bezoek aan Giethoorn, ook wel bekend als het Venetië van Holland. Hier kunt u een bootexcursie doen speciaal voor rolstoel- en scootmobielgebruikers met een ingebouwde lift om u in de boot te laten zakken.

Lees verder