20 september 2019

10 handige apps om fit, gezond en in contact te blijven

Eerder hebben we de voordelen van gezond eten en bewegen om fit te blijven besproken. We kennen de voordelen, we weten hoe we het moeten doen, maar tegelijkertijd kan het een uitdaging zijn om ons er aan te houden.

Met de ontwikkelingen op internet en mobiel gebruik kunnen deze uitdagingen misschien makkelijker worden. Maar de juiste app vinden die u helpt fit en gezond te blijven kan best lastig zijn. Daarom hebben we de 10 meest interessante apps voor u op een rij gezet. We leggen u uit wat apps op uw telefoon zijn en welke apps u kunt gebruiken om fit en gezond te blijven. Ook hebben we een aantal apps opgesomd die u helpen eenvoudig in contact te blijven met familie en vrienden.

Wat zijn apps?afbeelding.jpg

Apps is een afkorting voor applicatie. Een applicatie kunt u downloaden en gebruiken op uw mobiele telefoon of tablet met internet. De app zorgt eigenlijk voor een extra functie op uw telefoon: van berichten sturen naar vrienden, video’s kijken, spelletjes spelen tot de weersverwachting bekijken. De apps kunt u downloaden vanuit de Google Play Store (Android) of de App Store (ios).

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van apps?

Apps kunnen u helpen bij dagelijkse bezigheden en u helpen in huis. Zo bestaat er een app die u helpt herinneren wanneer en welke medicatie u moet innemen en een app die aangeeft wanneer het vuilnis weer wordt opgehaald. Ook kunnen apps zorgen voor ontspanning: wat dacht u bijvoorbeeld van een digitaal potje scrabble? Verder blijft u dankzij diverse apps makkelijk in contact met uw familie en vrienden.

Kost het iets om van apps gebruik te maken?

Heel veel apps zijn gratis in de Google Play Store of App Store te downloaden. Het kan voorkomen dat u reclame advertenties te zien krijgt in deze apps. De advertenties zullen de functionaliteit van de app in ieder geval niet belemmeren. Het kan zijn dat uw telefoonprovider kosten in rekening brengt wanneer u meer internetdata verbruikt dan wat er in uw abonnement is beschreven, apps kunnen namelijk best wat internet verbruiken. Zorg dat u altijd, indien mogelijk, via wifi verbonden bent zodat u geen extra kosten maakt bij het gebruik van uw mobiele telefoon.

Apps die u kunt gebruiken om fit en gezond te blijven

We hebben een aantal apps op een rij gezet die u helpen om fit en gezond te blijven.

medalert.jpgMedAlert
De app MedAlert helpt u herinneren om uw medicatie in te nemen. U kunt zelf instellen wanneer u uw medicatie in moet nemen, de hoeveelheid en hoe vaak. De app zorgt dat u een melding op uw telefoon krijgt zodat u uw medicijnen nooit meer hoeft te vergeten. Ook kan de app bijhouden wanneer het tijd is om uw voorraad aan te vullen.

 

fitavie.jpgFitavie
Fitavie is een app die u helpt om dagelijks te bewegen. U kunt aangeven welke oefeningen belangrijk voor u zijn om te doen en welke u wel en niet kunt doen. De app maakt zelf een week- of maandprogramma op maat. De oefeningen zijn gericht op balans, kracht, uithoudingsvermogen, mobiliteit en fijne motoriek. Meer informatie over Fitavie kunt u vinden op www.fitavie.nl.
 

water-drink-reminder-1.jpgWater Drink Reminder
De naam van de app verklapt het al: deze app herinnert u eraan om elke dag genoeg te drinken. Aan de hand van uw gewicht wordt berekend hoeveel water u dagelijks nodig heeft. Uw drankjes voegt u gemakkelijk in de app toe.


 

uv-radar.jpgUV Radar
De app UV Radar geeft een voorspelling van de zonkracht en een persoonlijk zonadvies. U hoeft alleen maar een aantal vragen over o.a. uw huidskleur, oogkleur en aanwezigheid van sproeten te beantwoorden. De app is ontwikkeld door KWF Kankerbestrijding, SAP, ProXcellence en Buienradar met als doel om te zorgen dat Nederlanders zich beter tegen de zon beschermen en zo de kans verkleinen op huidkanker.

mijn-eetmeter.jpgMijn Eetmeter
Mijn Eetmeter van het voedingscentrum is een online eetdagboek om u te helpen om gezonder te eten. De app geeft u concrete tips over hoe u gezonder kunt eten en geeft inzicht in de hoeveelheid energie en voedingsstoffen die u binnenkrijgt. De voeding kan via de barcode-scanner voor producten gemakkelijk worden genoteerd.

 

max-geheugentrainer-1.jpgMAX geheugentrainer
Dankzij de MAX geheugentrainer app traint u uw brein op een laagdrempelige manier. De app is gebaseerd op het populaire televisieprogramma van Omroep MAX en bevat o.a. het Boodschappenspel, Zoekplaatje en Letterregen.

 

 

samen-gezond.jpgSamenGezond
De app SamenGezond van Menzis helpt om gezonder te leven. Op een leuke manier kunt u uw activiteiten bijhouden, waaronder slaap-, wandel en fietsactiviteiten. Je kunt zelf een doel instellen zoals beter slapen, stoppen met roken of vaker vis eten. Een extraatje van deze app is dat u met de activiteiten punten kunt verdienen die u in de webshop kunt inleveren voor korting op producten.

 

Apps om in contact te blijven met familie en vrienden

skype.jpgSkype
Via Skype kunt u gemakkelijk een videogesprek of chatgesprek beginnen via uw computer of smartphone. U kunt gratis bellen naar het buitenland of wanneer u op vakantie bent, naar uw familie in Nederland.

 

 

whatsapp.jpgWhatsapp
Whatsapp is de populairste app in Nederland om te communiceren. U kunt berichten sturen, bellen en videobellen. Ook kunt u o.a. spraakberichten sturen zodat u niet een heel bericht hoeft uit te typen en uw huidige locatie delen. Even snel een foto sturen van wat u ziet kan ook gemakkelijk met whatsapp. Ook is het mogelijk om een groep aan te maken waarin u met uw hele familie tegelijk kan communiceren.
 

facebook.jpgFacebook
Via Facebook kunt u zien wat bekenden aan het doen zijn en kunt u zelf foto’s, video’s en gedachtes delen. U kunt de bedrijven die u leuk vindt volgen, zodat u niets hoeft te missen. Ook beschikt Facebook over een eigen marktplaats. Volg bijvoorbeeld onze Handicare Facebookpagina en mis geen enkele leuke (win)-acties, oude foto’s en trapliftweetjes meer! 

 

Andere manieren om fit, gezond en verbonden te blijven

Apps kunnen een fantastisch hulpmiddel zijn om uw mentale gezondheid op peil te houden, maar wanneer het aankomt op uw fysieke gezondheid en mobiliteit kunnen wij u helpen. Kom vandaag nog met ons in contact en vraag een gratis traplift brochure aan. Veilig en gemakkelijk naar boven dankzij onze trapliften. 

Neem contact op