24 maart 2020

De 3 meest gebruikte apps om in contact te blijven | Handicare

Eerder hebben we een update gegeven over wat we tot nu toe weten over het coronavirus. Mensen zijn opgeroepen vooral thuis te blijven en alle evenementen zijn afgezegd. Deze maatregelen houden in ieder geval tot 6 april aan maar het zou ook nog langer kunnen duren. 

Veel mensen zijn ongerust en juist dan is het fijn even met andere mensen te kletsen. Maar dankzij alle maatregelen wordt het “even kletsen met anderen” moeilijk gemaakt. Hoe blijft u in deze tijd van “sociale onthouding” nu in contact met uw kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden? Wij zetten wat apps op een rijtje die het voor u gemakkelijker maken in contact te blijven. 

senior-man-is-aan-het-videobellen.jpg

Apps om in contact te blijven met familie en vrienden

Skype

Via Skype kunt u gemakkelijk een videogesprek of chatgesprek beginnen via uw computer of smartphone. U kunt gratis bellen naar het buitenland of wanneer u op vakantie bent, naar uw familie in Nederland.

WhatsApp

WhatsApp is de populairste app in Nederland om te communiceren. U kunt berichten sturen, bellen en videobellen. Ook kunt u onder andere spraakberichten sturen zodat u niet een heel bericht hoeft uit te typen en uw huidige locatie delen. Even snel een foto sturen van wat u ziet kan ook gemakkelijk met WhatsApp. Ook is het mogelijk om een groep aan te maken waarin u met uw hele familie tegelijk kan communiceren.

Lees hier hoe u via whatsapp kunt videobellen

Facebook

Via Facebook kunt u zien wat bekenden aan het doen zijn en kunt u zelf foto’s, video’s en gedachtes delen. U kunt de bedrijven die u leuk vindt volgen, zodat u niets hoeft te missen. Ook beschikt Facebook over een eigen marktplaats. Volg bijvoorbeeld onze Handicare Facebookpagina en mis geen enkele leuke (win)-acties, oude foto’s en trapliftweetjes meer! 

Wat zijn apps?

Apps is een afkorting voor applicatie. Een applicatie kunt u downloaden en gebruiken op uw mobiele telefoon of tablet met internet. De app zorgt eigenlijk voor een extra functie op uw telefoon: van berichten sturen naar vrienden, video’s kijken, spelletjes spelen tot de weersverwachting bekijken. De apps kunt u downloaden vanuit de Google Play Store (Android) of de App Store (ios).

Wat zijn de voordelen van het gebruiken van apps?

Apps kunnen u helpen bij dagelijkse bezigheden en u helpen in huis. Zo bestaat er een app die u helpt herinneren wanneer en welke medicatie u moet innemen en een app die aangeeft wanneer het vuilnis weer wordt opgehaald. Ook kunnen apps zorgen voor ontspanning: wat dacht u bijvoorbeeld van een digitaal potje scrabble? Verder blijft u dankzij diverse apps makkelijk in contact met uw familie en vrienden.

Kost het iets om van apps gebruik te maken?

Heel veel apps zijn gratis in de Google Play Store of App Store te downloaden. Het kan voorkomen dat u advertenties te zien krijgt in deze apps. De advertenties zullen de functionaliteit van de app in ieder geval niet belemmeren. Het kan zijn dat uw telefoonprovider kosten in rekening brengt wanneer u meer internetdata verbruikt dan wat er in uw abonnement is beschreven, apps kunnen namelijk best wat internet verbruiken. Zorg dat u altijd, indien mogelijk, via Wifi verbonden bent zodat u geen extra kosten maakt bij het gebruik van uw mobiele telefoon.

Videobellen met uw dokter of therapeut

In deze moeilijke tijd kunt u videobellen ook gebruiken om in contact te komen of te blijven met uw huisarts of therapeut. Veel zorgverleners zien videobellen als een goed alternatief wanneer men elkaar niet kan bezoeken. Vraag uw dokter of therapeut of deze mogelijkheid er ook bij hen is.

senior-vrouw-videobelt-met-therapeut.jpg

Wij hopen het zo wat eenvoudiger gemaakt te hebben om in contact te blijven met uw naasten. Let goed op elkaar en blijf gezond!

 

Meer handige app informatie:​ https://handicare-trapliften.nl/over-handicare/blog/10-apps/