28 januari 2021

Tips om het contact met uw kleinkinderen te behouden

Door de wereldwijde gezondheidscrisis konden in 2020 veel grootouders hun kleinkinderen niet zo vaak zien als ze hadden gewild, of helemaal niet. Hoewel we hopen dat 2021 beter wordt, blijft het een moeilijke tijd voor opa's en oma's. Degenen die gewoonlijk zo blij zijn om tijd met hun kleinkinderen door te brengen, hen te zien opgroeien, met hen te spelen en hen liefde te brengen, merken dat ze beperkt zijn in hun rol. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de afstand een negatieve invloed heeft op het humeur van grootouders. Om u te helpen om met deze situatie om te gaan, biedt dit artikel enkele tips om toch plezier met uw kleinkinderen te beleven. 
 

Plan een afspraak om te videobellen

visio_tablette.jpg

In deze tijd hebben we het geluk dat technologie ons in staat stelt om op ongelooflijke manieren contact te hebben met anderen. In het verleden waren we beperkt tot foto's, brieven en misschien een telefoontje, maar tegenwoordig stellen videogesprekken ons in staat om ons gedwongen isolement te boven te komen. Dankzij de video's kunt u hun gezichten zien, ze zien spelen en hun gelach horen. Het is natuurlijk niet zo goed als in dezelfde kamer zijn, maar het komt wel in de buurt.

En om het gesprek voor beide partijen nog leuker te maken, kunt u ook verhalen vertellen of kinderliedjes zingen met de kleintjes.

 

Speel samen spelletjes op afstand

visio_anniversaire.jpg

Voor degenen die hun kleinkinderen niet kunnen zien, waarom zou u niet overwegen om spelletjes met hen te spelen? Dit kan op verschillende manieren worden gedaan. U kunt een videogesprek voeren met uw kinderen en kleinkinderen en samen een spel spelen dat u aan beide kanten bezit. Als ze wat ouder zijn, kunt u een quiz spelen! Of kies voor online games, zoals scrabble, die beschikbaar zijn via een app! Dit zijn geweldige manieren om momenten met hen te delen en aanwezig te blijven in elkaars leven.

Blijf in contact met foto's

téléphone.jpg

Alle grootouders ontvangen graag foto's van hun kleinkinderen! Vraag uw kinderen om ze u regelmatig op te laten sturen. Het is vandaag zo gemakkelijk om foto's en video's te delen met gratis mobiele apps zoals WhatsApp!

 

 

 

Maak plannen voor de toekomst

famille.jpg

Er lijkt maar geen einde aan deze situatie te komen, maar gelukkig zal het niet lang meer duren en kunnen we elkaar binnenkort allemaal weer ontmoeten. Dus waarom plant u geen toekomstige vakantie, een weekend om samen door te brengen, een uitstapje om te doen of een pretpark om te bezoeken... Door uitstapjes en familiereünies te plannen heeft u beiden iets om naar uit te kijken.

Maak een lijst van alle dingen die u hierna wilt doen! Het hebben van leuke projecten aan de horizon kan een grote opsteker zijn en echt gunstig zijn voor de psychische gezondheid van ons allemaal en ons helpen om ons dagelijks op de been te houden.

Onthoud dat dit allemaal tijdelijk is

Het is erg belangrijk om te onthouden dat dit allemaal tijdelijk is. De avondklok, de lock-down, de sociale afstand… dit alles zal niet lang meer duren en we zullen binnenkort onze families en vrienden weer kunnen ontmoeten om weer goede tijden mee te beleven, in het echte leven!

Praat met andere mensen in dezelfde situatie

Het kan ook nuttig zijn om met andere mensen te praten die zich in een vergelijkbare situatie bevinden als de uwe. Er zijn veel andere grootouders in het hele land en zelfs over de hele wereld die in hetzelfde schuitje zitten. Het is essentieel om in contact te blijven met de buitenwereld en om te blijven ontmoeten en te praten met anderen mensen. 

Laten we onszelf helpen met de huidige mogelijkheden en ga aan de slag!

We hopen dat de bovenstaande tips nuttig zijn geweest en dat ze u zullen oppeppen voor de komende weken. Heeft u advies nodig om uw woning beter bereikbaar te maken, bijvoorbeeld door een traplift te installeren, neem dan gerust contact met ons op zodat wij u onze expertise kunnen aanbieden.

Bezoek onze nieuwspagina voor meer tips