08 april 2020

4 Tips: Op veilige afstand in contact blijven met uw kleinkinderen

Door het coronavirus moeten we zoveel mogelijk thuisblijven en afstand houden van elkaar. Hoe kunt u nu toch in contact blijven met uw kleinkinderen? In deze blog geven we vier tips.

Van de overheid moeten we zoveel mogelijk binnen blijven en tenminste anderhalve meter afstand bewaren. Daardoor zien we niet meer zoveel mensen. We zitten vooral thuis. Dat is niet gemakkelijk als je je familie, vrienden of sociale activiteiten mist. Het leven kan leeg aanvoelen wanneer u gewend bent om uw kleinkinderen regelmatig te zien, vast te houden en te knuffelen. Om toch te zorgen dat u in contact kunt blijven met uw kleinkinderen, geven we in deze blog een viertal tips. 

#1. Videobellen via WhatsApp 

videobellen met kleinkind


Bellen is veel leuker wanneer u elkaar kunt zien. Videobellen met WhatsApp op uw mobiele telefoon of tablet is erg makkelijk, iedereen kan het. Wilt u weten hoe het werkt? Lees onze handleiding waarin we dit stap voor stap uitleggen. U kunt zelfs met meedere mensen tegelijk videobellen.

#2. Doe online activiteiten

Ook al bent u niet in de buurt van elkaar, u kunt nog steeds activiteiten met uw kinderen en kleinkinderen ondernemen. Bijvoorbeeld foto’s uitwisselen, filmpjes maken en delen of online spelletjes spelen. Wordfeud (online scrabble) is een erg populair spel om te spelen. U kunt dit spel spelen met iemand die u kent, maar ook met een onbekende. Het spel is zelfs een beetje verslavend, zo leuk is het om te doen!

#3. Verstuur een kaartje

brief door de brievenbus.jpg

Een kaart sturen of ontvangen vind iedereen leuk! Verstuur daarom een leuke postkaart naar uw kind of kleinkind. Wanneer u thuis geen kaarten of postzegels meer hebt liggen, kunt u ook online een kaart bestellen en laten versturen. Kijk eens op Greetz of Hallmark. Er zijn enorm veel kaarten waar u uit kunt kiezen en het is zelfs mogelijk om sommige kaarten aan te passen naar uw wens. Ook kunt u een persoonlijke tekst op de kaart laten drukken. Voor iedere gelegenheid kunt u wel een kaartje vinden. En u hoeft de deur niet uit.

#4. Lees een boek voor

Wat is er leuker dan een boek voorlezen aan uw kleinkind? Dit is mogelijk met videobellen. Gebruik bijvoorbeeld hiervoor WhatsApp (tip 1) en laat de tekeningen of plaatjes in het boek zien met behulp van de camera van uw telefoon of tablet. Dit zullen uw kleinkinderen natuurlijk ontzettend leuk en bijzonder vinden!

Wij hopen dat u met behulp van deze tips, in deze moeilijke tijd, in contact kunt blijven met uw kleinkinderen!