03 mei 2017
Auteur
Valentina Vincenzi

Veiligheid voor ouderen op het internet

Online Beveiliging: hier zijn enkele tips!

Steeds meer mensen maken, ook ouderen, maken gebruik van de computer. Mede omdat ze benieuwd zijn naar wat het biedt en ook naar het gebruik door hun kinderen en kleinkinderen. Het online netwerk biedt tal van mogelijkheden, maar verbergt binnenin ook veel risico’s. Slim verborgen achter e-mail en internetpagina's. Hier vindt u enkele tips, verstrekt door de Italiaanse politie, om de mensen die ons dierbaar zijn te waarschuwen voor de gevaren van het internet en problemen te voorkomen.

Wachtwoordbeveiliging

Traplift sleutel Handicare U maakt gebruik van vele wachtwoorden op het internet, maar weet u ook zeker dat u ze correct gebruikt? Gebruikt u altijd hetzelfde wachtwoord? Het is mogelijk dat u niet alle trucs kent om het juiste wachtwoord te kiezen. Het advies is om een sterk wachtwoord te kiezen dat cijfers, letters, tekens en bij voorkeur zelfs hoofdletters en kleine bevat. Onthoud u wachtwoord goed en verander het regelmatig. Een goed gebruikt wachtwoord helpt u veilig op weg. Denk aan de sleutel van onze Handicare trapliften!

Sociale netwerken

Steeds vaker maken we gebruik van sociale netwerken om te communiceren met elkaar, zo ook ouderen. Het is een mogelijkheid om in contact te komen met mensen die u uit het oog heeft verloren en ook om bestaande contacten te onderhouden. Herinner u er aan dat u uw profiel privé houdt, alleen zichtbaar voor uw vrienden. En het is beter om uw logins aan niemand te verstrekken, ook niet aan sociale netwerken en mailboxen etc.

E-mail met onbekende afzender

Veel bedrijven sturen om hun activiteten te promoten, e-mails naar hun klanten. Ook wij doen dat! Soms, kan het echter gebeuren, dat er achter de e-mail niet het bedrijf zit, maar een schadelijk iets zit. Om deze reden is het belangrijk dat u geen e-mails van onbekenden opent. Ze kunnen virussen of vermeende veiligheidscontroles die persoonlijke informatie willen ophalen bevatten. Voer deze nooit in als u niet zeker bent van de bron, vooral als het bankgegevens omvat.

Oma op computer Niet bestaande online prijzen

We krijgen vaak e-mail waarin staat dat we een grote som geld of een baan hebben gewonnen. Ten eerste is het belangrijk om uzelf af te vragen of u geabonneerd bent op de online loterij, of op de sites waar u werk zoekt. Als het antwoord nee is, is het zeer waarschijnlijk dat het oplichterij is. Laten u niet misleiden door valse aankondigingen van winst in geld of werk. In ieder geval zeker niet als u voor hetzelfde bedrag eenHandicare traplift kan kopen.

 

 

Antivirus

U kent virussen en de winterkwalen? Ook uw computer kan ze krijgen. Het is niet exact hetzelfde, maar het concept is vergelijkbaar. In ernstige gevallen zal de computer, met al uw gegevens en al uw foto’s, niet meer te reparen zijn en zal u uw computer moeten vervangen zullen worden verwijderd en de computer zal worden weggegooid. Een computer die niet een bijgewerkt antivirusprogramma heeft, is kwetsbaarder dan degenen die dat te erven. Een goede antivirus programma is een beetje 'als een goed onderhoud van uwtraplift: beter een keer te werken per jaar!

Wees voorzichtig met camera’s

Bijna alle computers hebben tegenwoordig een camera. Als uw computer een ingebouwde camera heeft, moet u controleren dat deze alleen oplicht in uw eigen opdracht en dat hij niet altijd actief is. Iemand zou u kunnen begluren via uw computer en dat wilt u zeker niet. Als u niet zeker weet kunt u de camera afdekken met een plakkertje wanneer u hem niet gebruikt.

Het is leuk dat steeds meer mensen en ook ouderen, internet gebruiken, maar help elkaar om te begrijpen wat de risico’s van internet zijn. Zodat u en de mensen die u dierbaar zijn, internet veilig en zelfstandig kunnen gebruiken.

Bron: https://www.poliziadistato.it/statics/32/vademecun_campagna-sicurezza-anziani_2015.pdf