17 juni 2016

3 tips voor een zorgeloze zomer

De zomer komt er weer aan. Uw kinderen en buren gaan op vakantie naar het buitenland of ondernemen talloze activiteiten in eigen land. Uw vertrouwde hulp is er vaak ook even tussenuit. Dagelijkse activiteiten hebben een zomerstop. Hoe komt u die lange warme zomer door? Handicare verzamelde tips.

Het wordt warmer en waar het sociale leven van de jongere opbloeit met het zomerse weer, voelt u zich als zelfstandig wonende oudere zich misschien juist eenzaam in de zomer. Wat kunt u doen? 

Zorgeloze zomer met een traplift 1. Ga veel naar buiten

Blijf niet thuis zitten. Als georganiseerde activiteiten stoppen kunt u zelf initiatief nemen. Nodig mensen die u daar normaal gesproken spreekt uit voor de koffie of ga zelf ergens heen. Uw hobby kan ook met een klein groepje bij u thuis door gaan. 
Informeer welke activiteiten bij u in de gemeente juist wel of extra georganiseerd worden in de zomer. Vaak is er een programma met leuke dagtochten en excursies. Heeft u geen gezelschap? Ga er eens alleen op uit of bezoek eens een stad in de buurt. Ook bij u in de omgeving is vast veel te doen. Een middag naar het park bijvoorbeeld of een openluchtconcert. Als u open staat voor contact, ontmoet u vanzelf andere mensen. 

2. Leg contacten het hele jaar door 

Het is heel belangrijk om contacten te leggen en een eigen netwerk te hebben. Doet u door het jaar mee aan activiteiten, dan bouwt u zo contacten op waar u in de zomer profijt van heeft. Ook op internet kunt met anderen in contact komen. Kijk eens op Wehelpen.nl of iemand op zoek is naar gezelschap of plaats zelf een oproep om samen met iemand wat leuks te ondernemen. De website is speciaal opgezet voor vraag en aanbod van hulp bij u in de buurt. 

3. Wees alert op de zomerse hitte

Ook in Nederland kan het in de zomer best warm worden. Zomerse hitte kan een probleem vormen voor de gezondheid. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Wat kunt u doen bij warm weer? 

  • Drink genoeg, minstens 2 liter water. 
  • Neem veel rust en vermijd zware inspanning, zoals traplopen en het huishouden.
  • Blijf tussen 11.00 en 17.00 uur zoveel mogelijk uit de volle zon en houdt ramen en deuren dicht om uw huis koel te houden. 
  • Zorg voor de juiste zonbescherming en zonwering.
  • Lucht uw huis 's avonds maximaal.
  • Houd uw eten koel en uw keuken goed schoon. 

Heeft u veel last van de warmte? Vraag dan of de mensen in uw omgeving u een keer extra bellen of een keer extra langskomen. Durf gerust om hulp te vragen, mensen staan sneller voor u klaar dan u denkt!

Handicare Trapliften staat ook deze zomer voor u klaar!

Voor Handicare gaat zorgen en ontzorgen het hele jaar door, dus ook in de zomer. Handicare Trapliften vindt het belangrijk dat u leuker en langer thuis kunt blijven wonen. Daarom informeren wij u over alles wat hieraan bijdraagt. Handicare trapliften is de eerste trapliftleverancier van Nederland. Wij bestaan al 130 jaar en verzorgen trapliften die voor iedere trap en ieder budget geschikt zijn. U bent verzekerd van duidelijk advies, een persoonlijke service en een uitsteken service en garantie. Meer weten over de trapliften van Handicare? Vraag een brochure aan of neem contact met ons op.