22 juli 2016
Auteur
Eline Blom

Haal het beste uit de zomer

sun-flower-handicare.png

De zomer van 2016 is in volle gang. De tijd om thuis in uw eigen omgeving te genieten van de lange dagen en mooi weer. Haal het beste uit de dagen met de tips van Handicare. 

Een mooie fietsroute

Nederland is prachtig om te verkennen met de fiets of als fietsen niet meer gaat met de scootmobiel. 
ANWB heeft de mooiste fietsroutes van Nederland in elke provincie in kaart gebracht. Bekijk gratis de fietsroutes in Nederland. Neem een lekkere lunch mee voor onderweg en geniet van een dagje uit. Wist u dat de mooiste routes vaak dichtbij uw huis liggen? U komt zo op bijzondere locaties waarvan u het bestaan niet wist. 

Maak gebruik van de zomerschool

In veel plaatsen worden door ouderenbonden, ouderen- en welzijnsorganisaties speciale zomerscholen voor senioren georganiseerd. Leuke, leerzame en gezellige uitstapjes georganiseerd voor de actieve en minder actieve 50-plusser. Een excursie naar een museum of de rechtbank; een wandel-, fiets- of scootmobieltocht; een middag jeu-de-boule of een workshop koken; de variëteit is groot. 
Het idee van de zomerschool speelt in op het feit dat veel dagelijkse en wekelijkse activiteiten voor senioren stil liggen in de zomer en kinderen en kleinkinderen op vakantie gaan. Het biedt kansen om de zomerweken prettig door te komen, maak er gebruik van. Vaak worden de activiteiten georganiseerd met hulp van vele vrijwilligers. Dit houdt de kosten laag en is dat is een fijne bijkomstigheid. Informeer bij de welzijnsorganisatie bij u in de gemeente voor meer informatie of bekijk het overzicht per provincie.

Een dagje naar het strand

Het Nationaal Ouderenfonds organiseert speciaal voor ouderen diverse uitjes, waaronder de stranduitjes. Vorig jaar hebben ruim 3.000 ouderen een onvergetelijke stranddag beleefd. Geniet dit jaar mee. De kosten zijn slechts 12,50 p.p. en zo laag door donaties. En bent u nog actief? Schrijf u dan in als vrijwilliger en maak dit mede mogelijk. Een dankbare ervaring.  

Ontdek de openluchtmusea

Geen betere tijd om een openluchtmuseum te bezoeken dan in de zomer. Nederland kent er meerdere. Ga terug in de tijd in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen of het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Op de website van de museumkaart kunt u kijken welke musea bij u in de buurt zijn. 

Zorg goed voor uzelf! 

Het warme weer is heerlijk, maar denkt u aan de juiste zonbescherming? Drink genoeg (minimaal 2 liter) op warme dagen en zoek op tijd de schaduw op. Vermijd de zon niet helemaal, een kwartier in de zon is noodzaak voor de aanmaak van voldoende vitamine D. Vitamine D is goed voor kracht in spieren, botten en geeft energie. En zonlicht maakt stofjes aan waardoor je gelukkiger en minder gestresst bent. Heel belangrijk en gezond dus! Lees onze tips voor een zorgeloze zomer.

Handicare Trapliften uw partner het jaar door! 

Het dagelijkse leven gemakkelijker maken dat vinden wij belangrijk bij Handicare. Graag informeren wij u dan ook over alles wat het langer thuis blijven wonen met veel plezier mogelijk maakt. Handicare is producent en leverancier van trapliften. Met 130 jaar ervaring hebben we een oplossing voor iedere trap en budget. Wilt u verzekerd zijn van duidelijk advies, persoonlijke service en uitstekende service en garantie. Maak vandaag nog een afspraak en maak tijdelijk gebruik van onze aantrekkelijke zomeractie