15 mei 2019

De 6 leukste attracties om met uw kleinkinderen te bezoeken

Voor veel opa’s en oma’s is een dagje uit met de kleinkinderen een echte traktatie waar de hele familie naar uitkijkt. Voor mensen met mobiliteitsproblemen kan het vinden van een attractiepark met aanpassingen zoals een traplift en rolstoelfaciliteiten best lastig zijn. Deze informatie staat niet altijd goed op de desbetreffende websites vermeldt.

Ook is het vinden van een park dat geschikt is voor zowel jong als oud soms moeilijk te vinden. Daarom hebben we een lijst maakt met 6 attracties die geschikt zijn voor jong en oud. Zo kunt u rekenen op een heerlijk dagje uit voor uw kleinkinderen én voor uzelf.

Plaswijckpark in Rotterdam

Plaswijckpark is een amusementspark met een grote speeltuin, wandelpark en een kleine dierentuin. Dat maakt Plaswijckpark een echt familiepark met wel 15 hectare speelplezier. Plaswijckpark bestaat uit Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck.

Speelwijck
Speelwijck heeft ontzettend veel speeltuinen. Als het lekker weer buiten is kunnen uw kleinkinderen zich vermaken in de apenspeeltuin, de verkeerstuin of de havenspeeltuin. Als het regent of als het koud is kunnen ze terecht in de grote binnenspeeltuin voor urenlang overdekt plezier.

Wandelwijck
Met een bloementreintje kunt u met de kleinkinderen een rondrit door het park maken. Kom tot rust en ontdek een heleboel mooie bloemen, vrolijk fluitende vogels en prachtige fonteinen. Kom bij in de picknickweide waar u een hapje kunt eten.

Dierenwijck
In Dierenwijck kunnen u en uw kleinkinderen kennismaken met apen, neusberen, kangoeroes, varkens, struisvogels, alpaca’s en velen andere bewoners. Dierenwijck staat garant voor een echte beestenboel.

plaswijckpark-afbeelding-handicare.pngOpeningstijden:
Ma t/m zo 10.00 – 19.00 uur

Adres:
Ringdijk 20
3053KS Rotterdam

Voor meer informatie en actuele openingstijden, kijk op www.plaswijckpark.nl

 

Julianatoren in Apeldoorn

Bij Julianatoren in Apeldoorn kunt u terecht voor een dag vol speelplezier. Het park heeft wel 60 attracties. Ga op schattenjacht, schommel in de muizenschommel, draai een rondje mee in het reuzenrad of vlieg met Jul’s Helikopterbaan. Achtbanen, boottochten, zweefmolens, er is voor elk wat wils. Een aantal attracties zijn zelfs bereikbaar voor mensen met een rolstoel. Ook kunnen u en uw kleinkinderen genieten van een van de vele shows die in het park gehouden worden.

julianatoren-afbeelding-handicare.pngOpeningstijden:
Ma t/m zo 10:00-17:00 uur

Adres:
Amersfoortseweg 35
7313 AC Apeldoorn

Voor meer informatie en actuele openingstijden kijk op www.julianatoren.nl

 

Madurodam Den Haag

Madurodam is een stad vol miniaturen, doe-dingen en attracties voor de hele familie. Spot treinen en vliegtuigen, speel met water, wek windenergie op en regel het havenverkeer. Het bezoeken van Madurodam met een mobiliteitsbeperking is geen probleem: Madurodam is goed toegankelijk voor iedereen en u kunt gratis gebruik maken van een rolstoel. Het grootste gedeelte van het park is niet overdekt, dus plan uw bezoek met uw kleinkinderen op een zonnige dag en kijk uw ogen uit.

madurodam-afbeelding-handicare.pngOpeningstijden:
Ma t/m zo 10:00-17:00 uur

Adres:
George Maduroplein 1
2584 RZ Den Haag

Voor meer informatie en actuele openingstijden kijk op www.madurodam.nl

 

De Efteling in Kaatsheuvel

De Efteling is een uniek sprookachtig park midden in de natuur. Er zijn veel spannende attracties en spectaculaire parkshows. Ontdek het betoverende bos in de Droomvlucht, griezel in het Spookslot, maak een ritje in de Stoomtrein of kijk een 3D film. Als een van de populairste pretparken van Nederland is de Efteling 365 dagen per jaar geopend. Het kan daarom goed zijn om van te voren te kijken hoe druk het is. Elk seizoen heeft zijn eigen hoogtepunten, zo is het park in de zomer extra lang geopend, bloeien er prachtige bloemen in de lente en is het park in de winter prachtig verlicht.

efteling-afbeelding-handicare.pngOpeningstijden:
Ma t/m zo 10:00-18:00 uur
In de zomermaanden tot 20:00 en op vrijdag en zaterdag tot 23:00 uur. 

Adres:
Europalaan 1
5171 KW Kaatsheuvel

Voor meer informatie en actuele openingstijden kijk op www.efteling.nl

 

Ecomare Texel

Ecomare ligt aan de rand van het Texelse duingebied, naast zeehondenopvang is Ecomare ook een natuurmuseum, zeeaquarium en vogelopvang. Nergens kunt u zeehonden van zo dichtbij bekijken. Samen met uw kleinkinderen ontdekt u wat er allemaal in onze zee leeft. Elke dag zijn er diverse shows te zien in combinatie met het voeren van de dieren. Alles in Ecomare is toegankelijk voor rolstoelgebruikers en deze kunt u daar ook lenen.

ecomare-afbeelding-handicare.pngOpeningstijden:
Ma t/m zo 9:30-17:00 uur

Adres:
Ruijslaan 92
1796 AZ De Koog - Texel

Voor meer informatie en actuele openingstijden kijk op www.ecomare.nl

 

Plopsa indoor Coevorden

Plopsa indoor Coevorden is er voor kinderen vanaf twee jaar. Het park heeft wel 25 thema-attracties en heeft veel shows met bekende kinderfiguren van studio100. Zo kunnen ze Maya de Bij en Bumba & Bumbalu ontmoeten en meezingen met K3 tijdens de K3 Dagen. In Plopsa is rekening gehouden met rolstoelgebruikers, deze kunt u ook lenen in het park. De meeste attracties zijn binnen waardoor een dagje slecht weer uw uitje met uw kleinkinderen niet in de weg kan staan.

plopsa-afbeelding-handicare.pngOpeningstijden:
Ma t/m zo 10:30-17:00

Adres:
Reindersdijk 57
7751 SH Dalen

Voor meer informatie en actuele openingstijden kijk op www.plopsaindoorcoevorden.nl

 

 

Bronnen:
www.plaswijckpark.nl
www.julianatoren.nl
www.madurodam.nl
www.efteling.nl
www.ecomare.nl
www.plopsaindoorcoevorden.nl