01 maart 2018
Auteur
Eline Blom

Ideale dagjes uit met de kleinkinderen

grootvadermetkind.jpgNaarmate u ouder wordt, kan het wat vermoeiender zijn om tijd door te brengen met familie, met name tijd met uw kleinkinderen. Het is lastiger om met mobiliteitsproblemen een ​​volledige dag actief te blijven en om geschikte activiteiten te vinden die toegankelijk zijn als u op pad gaat met hulpmiddelen zoals een rollator of rolstoel. Maar het is ook belangrijk om het wel te doen, om sociaal actief te blijven en familierelaties te onderhouden. Vooral wanneer u waarschijnlijk met name binnenshuis blijft met de veiligheid en het comfort van uw traplift. We hebben een lijst met ideeën voor gezinsuitjes samengesteld die geen problemen zullen geven als u een rolstoel of een ander mobiliteitshulpmiddel mee wilt nemen.

Ecomare, Texel

Attracties met dieren zijn enorm populair onder kinderen. De Wadden en de Noordzee zijn de belangrijkste leefgebieden voor zeehonden en dankzij Ecomare kunnen gezinnen deze verbazingwekkende dieren bezoeken en ontdekken. Het heiligdom biedt een veilige plek voor zieke en baby zeehonden die gescheiden zijn van hun moeders. Zodra ze bij Ecomare zijn verzorgd, worden ze weer in het wild in de Waddenzee losgelaten. Aangrenzend vindt u de vogelopvang, gespecialiseerd in de opvang van zee- en kustvogels. Elke beginnende vogelliefhebber zal enthousiast zijn over de variatie aan vogels die u hier ziet. Als u op dit moment vertrouwt op of overweegt om een ​​traplift voor uw huis te kopen, hoeft u zich geen zorgen te maken over de toegankelijkheid van Ecomare. Het gehele centrum is rolstoelvriendelijk ingericht.

Efteling, Kaatsheuvel

Eén van Nederlands beroemdste attracties, de Efteling, is een magische plek om een ​​dag door te brengen met uw kleinkinderen. Dit sprookjesachtige land leidt je door een wereld van trollen, elfjes en draken, met tal van attracties en verborgen verrassingen om iedereen te vermaken. Om gehandicapte bezoekers de best mogelijke ervaring te bieden, heeft de Efteling faciliteitenkaarten ontwikkeld. U ontvangt deze kaart bij het gastencentrum. Het verklaart dat u niet in staat bent om de normale wachtrij te gebruiken en geeft aan of u tijdens uw bezoek hulp nodig hebt. Als u een rolstoel nodig heeft, kunt u er één op het park voor de dag reserveren.

Madurodam, Den Haag 

madurodam.jpgDe miniatuurstad Madurodam is ideaal voor gezinnen. Ontdek waar een klein land groot in is. Verken de grachtenpanden, windmolens en kaasmarkten, alles in miniatuurvorm. Met Madurodam kunt u op een leuke en interactieve manier de unieke geschiedenis van Nederland ontdekken. U kunt de Oosterscheldekering besturen, containers laden op vrachtschepen en zelfs vliegtuigen laten opstijgen vanaf een miniatuur Schiphol. Tussen de 5.500 miniatuurbomen en 55.000 bloembedden, die het gehele jaar door bloeien, is Madurodam een prachtige plek om een ​​dag door te brengen met uw kleinkinderen. De attractie is geheel gelijkvloers en is toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Er zijn rolstoelen beschikbaar om te lenen in het park.

Artis Amsterdam

Artis maakt al sinds zijn opening in 1838 prachtige herinneringen voor gezinnen. Hoewel het zich in het hart van Amsterdam bevindt, heeft de dierentuin een rustige atmosfeer. Het biedt een toevluchtsoord voor meer dan 700 dieren en 200 verschillende boomsoorten, waarvan sommige uiterst zeldzaam zijn. Als u een dagje uit met uw kleinkinderen plant, is een bezoek aan de dierentuin gegarandeerd populair. Dwaal door het aquarium, de botanische tuin en het zoölogisch museum en neem de kinderen mee om hun favoriete dieren te zien. Het grootste deel van het terrein is toegankelijk en er zijn rolstoelen te leen bij de kassa.

Wild spotten 

wild_kijken.jpgAls je wild spotten wilt combineren met wat beweging, dan is een bezoek aan één van de vele nationale parken van Nederland een geweldige keuze. Uw kleinkinderen zullen dol zijn om rond te zwerven in de natuur en uit te kijken naar de wilde dieren in ons land. In Nationaal Park De Hoge Veluwe, krijgt u de kans om edelherten, wilde zwijnen, vossen, dassen en een overvloed aan vogels te zien, waaronder korhoen en spechten. Dit is een geweldig voorbeeld van een park vol met dieren in het wild, maar er zijn veel parken en bossen in het hele land met volop mogelijkheden om wild te spotten.

Een dag op het strand

Wees niet bang om uw traplift achter te laten voor een dag op het strand. Veel van de kustplaatsen in Nederland hebben ervoor gezorgd dat iedereen toegang heeft tot het strand, zelfs in een rolstoel. Op een warme zomerdag zullen uw kleinkinderen dol zijn op het spelen in het zand en er is geen reden waarom u niet mee zult kunnen doen. Er zijn bijvoorbeeld strandrolstoelen te huur in Zandvoort, zodat u ook het zand tussen uw tenen kunt voelen. Deze kunnen ook gratis worden geleend in Hoek van Holland en op diverse andere locaties in Nederland.

NEMO Science Museum

Voor een educatieve maar plezierige reis is het NEMO Science Museum gegarandeerd een succes. Gezinnen kunnen leren over wetenschap en technologie via interactieve displays. Het centrum is bedoeld om de vragen te beantwoorden die veel kinderen (en volwassenen!) hebben over wetenschap en hoe het ons leven vormt, door middel van ruim 17.000 objecten. Medewerkers helpen om de innovaties tot leven te brengen door middel van demonstraties. Als je NEMO in een rolstoel bezoekt, is het centrum bijna volledig toegankelijk, afgezien van de tentoonstelling Energetica op het dakplein. Op de meeste verdiepingen zijn voorzieningen voor gasten met een fysieke beperking.

Credits afbeeldingen: Bert Knottenbeld