11 april 2023

De leukste dagjes uit voor grootouders en kleinkinderen

grandpa and grandchild

Op zoek naar een dagje uit met uw kleinkind? Er zijn in Nederland veel leuke dingen te zien en te doen met kinderen om je de hele dag te vermaken. Van pretparken tot dierentuinen en kastelen, een dagje uit met kleinkinderen is zo geregeld. Lees verder als u een grootouder bent die een dagje uit plant of een paar activiteiten wilt voor het volgende uitje van uw kind met oma en opa.

Efteling (Kaatsheuvel)

De Efteling in Kaatsheuvel is een leuk uitje voor elk kind om samen met opa en oma van te genieten. Dit pretpark met fantasiethema is één van de beste dagjes uit die er zijn, waarbij elk deel van het park elementen uit oude mythen, sprookjes en legendes weerspiegelt. De Efteling is de perfecte plek om de fantasie van een kind de vrije loop te laten met leuke attracties, sprookjesbossen, stoomtreinen, speeltuinen, boottochten en nog veel meer. Bovendien zijn er voldoende versnaperingen verkrijgbaar zodat u met voldoende energie en veel plezier kunt deelnemen aan diverse spellen. Dankzij het leuke aanbod aan shows en live entertainment in het park zijn er verschillende mogelijkheden om er even tussenuit te gaan.

Toegangsinformatie voor de Efteling.

Kasteel Helmond

Zijn uw kleinkinderen dol op kastelen? Dan beleven ze een geweldige tijd op Kasteel Helmond. Dit is de grootste waterburcht van Nederland en werd gebouwd in 1321. Hierdoor is er veel geschiedenis te zien voor grootouders en zullen kinderen genieten van de rondleidingen op de zolder en middeleeuwse spelletjes op de binnenplaats. Kasteel Helmond is ongetwijfeld één van de leukste dingen om te doen tijdens een dagje uit met opa en oma.

Toegangsinformatie voor Kasteel Helmond.

Diergaarde Blijdorp (Rotterdam)

Woon je in Rotterdam en ben je op zoek naar een leuk dagje uit met kinderen bij jou in de buurt, dan is Diergaarde Blijdorp een perfecte keuze. Als één van de belangrijkste attracties in Zuid-Holland heeft Diergaarde Blijdorp meer dan genoeg om het hele gezin de hele dag te vermaken. Populaire hoogtepunten zijn het vlinderhuis, het tropische regenwoud Hall en het aquarium, waar kinderen een fantastisch scala aan diersoorten kunnen zien. Er zijn ook buiten- en binnenspeeltuinen, waardoor u met uw kleinkinderen één van de beste dagjes uit van het land kunt beleven.

Toegangsinformatie Diergaarde Blijdorp.

Madurodam (Den Haag)

Gelegen in de Haagse wijk Scheveningen is Madurodam een gezellig uitje. Het is een miniatuurpark met een schitterende reeks replica's op schaal 1:25 van bekende Nederlandse bezienswaardigheden en historische steden. Kinderen zullen het geweldig vinden om deze iconische bezienswaardigheden vanuit zo'n uniek perspectief te bekijken en volwassenen zullen ook genoeg interessante onderdelen in het park zien. Bij slecht weer zijn er zelfs binnenattracties. Al met al is Madurodam een geweldige manier om meer over Nederland en zijn geschiedenis te leren en daarbij veel plezier te hebben.

Toegangsinformatie Madurodam.

Hoe kies je een dagje uit met kleinkinderen

Zoals u kunt zien, zijn er veel fantastische plaatsen om te bezoeken met kleinkinderen en de hier vermelde attracties zijn nog maar het begin. Houd rekening met de leeftijd en smaak van uw kleinkinderen bij het maken van uw keuze. Wat zou hen het meest aanspreken? Overweeg ook hoe u naar de locatie reist en of deze alle benodigde faciliteiten biedt. Als je dan nog steeds meerdere ideeën hebt om uit te kiezen, waarom vraag je de kleinkinderen dan niet om te zien wat zij ervan vinden?

Ideeën voor een dagje uit met kleinkinderen

  • Efteling
  • Kasteel Helmond
  • Diergaarde Blijdorp
  • Madurodam

Als je thuis een traplift gebruikt en één van deze attracties met kleinkinderen wilt bezoeken, bekijk dan zeker hun toegankelijkheidsinformatie om te bepalen of deze geschikt is voor jouw behoeften.

We zijn er om u te helpen het leven thuis gemakkelijker te maken met ons assortiment trapliften, dus neem gerust contact met ons op voor een gratis offerte.

Als u op zoek bent naar meer nuttige artikelen en tips, bekijk dan onze blog.