30 november 2016

De leukste kerstuitjes van 2016

De gezelligste periode van het jaar komt er weer aan. De bomen worden versierd, overal hoor je de bekende kerstliedjes gedraaid worden en de geur van appel en kaneel vult de straten. Begint het bij u ook al wat te kriebelen? Heeft u nog geen inspiratie opgedaan en wilt u de kerst buiten de deur vieren? Wij van Handicare Trapliften hebben de leukste kerstuitjes voor u op een rij gezet!

60 kerstmarkten in Berlijn

De kerstmarkten in Duitsland staan bekend om het echte kerstgevoel. Berlijn behoort tot de grootste aanbieder van allemaal, hier zijn rond de feestdagen wel 60 kerstmarkten te vinden. De WeihnachtsZauber op de Gendarmenmarkt is de grootste kerstmarkt van Berlijn. De kleinere, meer nonstalgische markten zijn ook zeer de moeite waard. De beste tip die wij kunnen geven is: Loop door de stad en laat u verassen door lekkere hapjes, zoetigheid, drankjes en de mooie spullen.
 

kerstmarkt_berlijn.jpg

kerstconcert_amsterdam.jpg

Kerstconcert Amsterdam

Blijft u liever op Nederlandse bodem? Op woensdag 14 december zal er een speciaal kerstconcert plaatsvinden in het Concertgebouw in Amsterdam georganiseerd door het Nationaal Ouderenfonds. Een feestelijke middag, speciaal voor ouderen die extra aandacht verdienen. Het Nederlands Philharmonisch Orkest voert een prachtig programma uit en de toegang is gratis. Een kaartje bestellen of meer informatie, klik hier. 

Kerstmarkt in kerk Deventer

De grote kerk in Deventer kleedt zich speciaal voor de feestdagen drie dagen warm aan. De kerstmarkt in Deventer heeft geen saaie stands, maar de 80 kramen zijn sfeervol opgesteld in de mooie kerk. Dit geeft de kerstmarkt een bijzonder tintje. Tussen het snuffelen door kunt u op het gezellige binnenterras een hapje en een drankje nuttigen. Ook staan er prachtige koren om de kerstsfeer erin te houden. Deze markt begint op donderdag 17 december en duurt tot en met 19 december. 

kerstmarkt_deventer.jpg

kerstmarkt_valkenburg.jpg

Kerstmarkt in grot Valkenburg

In de kerststad Valkenburg is de mooiste kerstmarkt van Nederland. Deze kerstmarkt bevindt zich in de Gemeentegrot en de Fluweelengrot. De donkere gangen zijn in kerstsferen gebracht en er zijn tientallen kraampjes waar u de leukste kerstspulletjes kunt kopen. Als u alles gezien heeft, kunt u bij de vele cafés een warme chocolademelk nuttigen en een hapje eten. Bezoek ook zeker de magische ondergrondse kerststal. Niet alleen ondergronds, maar ook bovengronds viert Valkenburg de kerstdagen. Er is ook een Christmas parade!

Mindervalide vakantie

Bent u mindervalide en is er even tussenuit voor u lastig? Ook daar zijn leuke en goede oplossingen voor. In het bospark Lunsbergen in Drenthe zijn er vakantiemogelijkheden voor mindervaliden. Het park ligt naast het natuurgebied Gieten-Borger en is de perfecte locatie voor een rustige vakantie. Er zijn mooie, ruime chalets speciaal ingericht om het voor u zo makkelijk mogelijk te maken. Via vakantiegevoel.nl kunt u een chalet boeken voor een heerlijk rustige kerst.

mindervalidevakantie_drenthe.jpg

Vervoer nodig?

Is de stad van uw favoriete kerstbestemming bekend? Dan rest alleen nog de reis er naartoe. Er zijn diverse reisorganisaties die leuke tripjes aanbieden. Dit is op basis van eigen vervoer, per trein of bus. Ook zijn er complete busreizen die u van deur tot deur brengen. Meer informatie over reisorganisaties die vervoer voor u kunnen regelen vindt u hier