17 maart 2016

10 gadgets die uw leven leuker maken

In en om het huis ervaart u misschien dagelijks wel een situatie waarbij u dacht: kan dit niet handiger? Wij hebben voor u gadgets en hulpmiddelen op een rij gezet waar u misschien nog niet eerder aan gedacht had. Deze maken het leven leuker wanneer u door krachtverlies, verminderd zicht of problemen met gewrichten niet meer alles kunt doen wat u graag wilt. Handicare denkt graag met u mee!

1.  Wandelstok met zitje

wandelstok-met-zitje.png Gaat u regelmatig naar evenementen, concerten of andere uitjes? En is een rolstoel niet perse nodig? Denk dan eens aan een wandelstok met zitje. Deze is makkelijk uitklapbaar zodat u op plekken waar u lang moet staan toch even kunt gaan zitten.

 

2. Verhogers voor bed, stoel of tafel

Wanneer opstaan minder makkelijk gaat, overweegt u wellicht om een speciale sta-op-stoel aan te schaffen of ander aangepast meubilair. Dat kan makkelijker! Voor bed, stoel of tafel zijn er verhogers verkrijgbaar die meubels met 9 centimeter verhogen. Bestaand meubilair kan makkelijk aangepast worden zonder deze te beschadigen.

3. Groenteschaar

groenteschaar.jpg

Heeft u krachtverlies in uw handen? Dan kan snijden met een mes op een plank lastig zijn. Met de groenteschaar knipt u gemakkelijk groenten en kruiden. De schaar bestaat uit een mes en snijplankje in één. Door in de ergonomische handgrepen te knijpen snijdt u de groenten gemakkelijk door. De handgrepen gaan na het knippen vanzelf weer open.

 

4. Knopenhaak en ritsring opener/sluiter

Met deze handige gadget heeft u extra grip bij het openen of sluiten van ritsen in bijvoorbeeld jassen of vesten dankzij de C-vormige haak. Aan de andere kant zit een haakje om knopen gemakkelijk vast te maken. Handig voor mensen met reuma of een handbeperking.

5. Pillendoos met alarm

pillendoos-met-alarm.jpeg Vergeet u regelmatig om op tijd uw medicijnen in te nemen? Met de pillendoos met alarm is dat verleden tijd. De pillendoos is zeer gebruiksvriendelijk. U stelt een alarmtijd in en u krijgt op het bewuste tijdstip een geluids- en visueel signaal. U neemt het doosje op zakformaat gemakkelijk met u mee.

 

6. Easy Grip tuingereedschap

Wanneer tuinieren uw hobby is wilt u dat graag zelf blijven doen. De hulpmiddelen van Easy Grip helpen u daarbij. Met bijvoorbeeld deze hark kunt u blijven tuinieren zonder dat uw handen verkrampen. De pols blijft dankzij het handvat in een natuurlijke houding en voorkomt vermoeidheid.

7. XXL Speelkaarten

xxl-speelkaarten.jpg Met deze speelkaarten met extra grote symbolen kunt u uw favoriete kaartspel blijven spelen zonder te hoeven turen naar symbolen die u niet goed kunt zien. Het ideale hulpmiddel voor mensen met een leesbril of slechtzienden.

 

8. Penverdikkers

De anatomische vorm van deze penverdikker zorgt voor een betere grip tijdens (langdurig) schrijven. Doordat u een betere positie van de vingers aanneemt kunt u gecontroleerder schrijven. De penverdikker is geschikt voor zowel links- als rechtshandigen.

9. Grijper

grijper.jpg Door gewrichtsproblemen of rugklachten is het lastig om veel te reiken en te bukken. Met een grijper kunt u voorwerpen pakken die gevallen zijn of die op een plek liggen waar u niet bij kunt. Zo hoeft u weinig extra kracht te zetten. De grijper is geschikt voor het pakker van afstandsbedieningen, pennen, blikken, de krant en overige lichte voorwerpen.

 

10. Spelletjes voor op uw tablet

Naast bordspellen zijn er ook veel spelletjes die u op uw tablet kunt spelen. Niet alleen leuk voor de ontspanning maar ook goed voor uw geheugen en vingervlugheid! Een voorbeeld daarvan is Wordfeud, bij u beter bekend als Scrabble, waar u woorden moet vormen voor zoveel mogelijk punten. Maar ook spelletjes als Sodoku, Monopoly, puzzels en Patience zijn te spelen via uw tablet. Om deze te downloaden gaat u naar de Google Play Store of App Store op uw tablet. 

Wilt u meer weten over Handicare Trapliften?

Handicare Trapliften vindt het belangrijk dat u leuker en langer thuis kunt blijven wonen. Daarom informeren wij u over alles wat hieraan bijdraagt. Handicare trapliften is de eerste traplift leverancier van Nederland. Wij bestaan al 130  jaar lang en verzorgen trapliften die voor iedere trap en ieder budget geschikt zijn. U bent verzekerd van duidelijk advies, een persoonlijke service en een uitsteken service en garantie. Meer weten over de trapliften van Handicare? Vraag een brochure aan of neem contact met ons op.