20 maart 2018
Auteur
Eline Blom

Geniet maximaal van de lente

Als we aan de Lente denken, denken we aan de steeds langere dagen, de eerste warme zonnestralen en opkomende bloemen en planten. Het is een periode om van te genieten en weer lekker naar buiten te gaan na de koude winterperiode. 20 maart is dit jaar de start van de astronomische lente. Handicare verzamelde 7 tips voor u om te genieten van de lente.   

spring_tulips.jpg1. Haal het voorjaar in huis

Niets beter dan een prachtig boeket voorjaarsbloemen op tafel. Haal een bos heerlijke ruikers op de markt, bij de bloemist of zo mogelijk bij de lokale kweker. Ook een plantenbak met bollen kan u dat heerlijke voorjaarsgevoel geven.

 

2. Sta vroeg op

spring_sunset.jpg

Vroeg in de ochtend zijn de eerste tekenen van de lente het beste zichtbaar. Het wordt langzaam licht, de zon komt op en de vogels hoort u zachtjes fluiten. Het ruikt heerlijk buiten en de dag zo vroeg beginnen zal u extra energie geven.

 

 

3. Maak een lentewandeling

Als u dan toch vroeg op staat, is dat het ultieme moment om te genieten van de veranderende natuur door middel van een lentewandeling. Knoppen van de bomen en struiken lopen uit en prachtige bloesems verschijnen. Onder de bomen staan volop narcissen en krokussen. Speur naar de vogels die zich aan het nestelen zijn.

Als u thuis een traplift gebruikt en een verminderende mobiliteit heeft, kan wandelen lastiger zijn. Heeft u er dan wel eens gedacht aan om er op uit te gaan met een scootmobiel. Naar buiten gaan maakt uw wereld groter en de frisse lucht zal u energie geven.

4. Laat u verwennen door de warmte van de zon

In een beschut hoekje kan het echt al heerlijk zijn.  Uit de wind kunt u heerlijk genieten van de voorjaarszon. Op uw terras of balkon met een kopje koffie. Goed voor het opdoen van een ruim portie vitamine D en een zonnig humeur.  

spring_lambs.jpg5. Bezoek de lammetjes

Aan jonge dieren geen gebrek in het voorjaar. Lammetjes die vrolijk door de wei dartelen, volop kuikentjes en pulletjes. Al dat jonge leven is een prachtig gezicht.  

Tijdens de lammetjesdagen van Natuurmonumenten kunt u zelf de lammetjes van dichtbij bekijken en zelfs aaien. Bekijk de locaties bij u in de buurt. Een leuke activiteit met uw (klein)kinderen.

Naast dat jonge leven komt er een grote variëteit aan trekvogels terug in ons land en worden winterslapers, zoals de eekhoorn, weer wakker. Kikkers en padden hoort u weer kwaken. Geniet van al dit moois.

spring_blossem.jpg6. Ga tuinieren

De lente is ook de tijd om in de tuin aan de slag te gaan. Om niet het hele jaar achter de feiten aan te lopen, legt u nu een goede basis. Ververs de planten in uw potten. Denk er aan dat u tot na IJsheiligen (15 mei) alleen winterharde planten buiten zet. Tot die tijd kan grond aan de vorst onherstelbare schade aanbrengen en dat zou zonde zijn van uw mooie planten.

Heel geschikte bloeiende planten voor deze periode zijn violen. Winterhard en eenvoudig te planten in potten, manden en borders.

7. Pak een terrasje

Genieten van het zonnetje, samen met goed gezelschap. Twee vliegen in één klap. Het brengt u onder de mensen en u bent lekker buiten. Mensen kijken is voor velen een plezierige bezigheid, die u uitermate goed met lenteweer op het terras kunt uitvoeren.

Handicare Trapliften wenst u een fijne lente!