04 mei 2020

Tips om uw huis op te fleuren

De zomer is bijna aangebroken en dit is dus het perfecte moment om uw interieur op te fleuren. Naarmate u ouder wordt, is het belangrijk om uw huis aan te passen zodat alles in huis goed toegankelijk blijft. Een traplift kan hier enorm bij helpen. Maar het is ook fijn om tijd te besteden aan uw interieur. Lees onze simpele tips waarmee u uw interieur kunt opfleuren zodat u extra geniet tijdens de zomer van uw huis.

Opruimen en schoon maken

Een van de beste manieren om uw huis op te fleuren, is door elke kamer schoon en netjes te maken. Het gezegde 'een opgeruimd huis, een opgeruimde geest' klopt, want een opgeruimd huis zal u helpen om u meer ontspannen en kalm te voelen. Uw hele huis in één keer opruimen kan een te grote taak zijn, u kunt dus beter iedere dag een klein beetje opruimen. Begin vandaag met een kast en doe morgen weer een ander kastje. U zult langzaam zien dat u groot resultaat bereikt.

20200514-05.jpg

Haal planten en bloemen in huis

Een geweldige manier om uw huis op te fleuren, is door kamerplanten en bloemen in elke kamer te plaatsen. Niet alleen zorgt het toevoegen van een beetje natuur in uw huis ervoor dat kamers er frisser uitzien, maar ze hebben ook extra voordelen, zoals het verwijderen van gifstoffen en het reinigen van de lucht. U kunt het beste kiezen voor kamerplanten die weinig verzorging nodig hebben zoals bijvoorbeeld vetplanten.

Ook zijn er bepaalde planten die het goed doen in uw badkamer. Zoals de varen, lepelplant of aloë vera. Deze zuiveren niet alleen de lucht maar gaan ook schimmelgroei tegen in de badkamer. 

Waar de meeste mensen echt blij van worden zijn verse bloemen. Het liefst op zoveel mogelijk plekken. Verse bloemen zorgen ervoor dat een kamer vrolijke en frisser aanvoelt, zelfs op een saaie dag! Het is algemeen bekend dat de natuur een rustgevende werking op ons heeft. Dit geldt ook voor als u de natuur in huis haalt. Het zal u echt opfleuren.

20200514-06.jpg

Voeg lichte kleuren toe

Investeer voor de zomer in accessoires met een lichte kleur. Zoals nieuw beddengoed of kussens op de bank. Wanneer u niet over de middelen beschikt om uw huis een grote make-over te geven, kunt u eenvoudige accessoires aanpassen - denk aan bloemen, kaarsen of een kleedje. Ook kunt u donkere meubels een likje verf geven in een vrolijke pasteltint. Een nieuw meubelstuk kan een kamer een heel andere uitstraling geven.

20200514-02.jpg

Koop kleurrijke kunst

Wees creatief en fleur de muren van uw huis op met kunstwerken of kleurrijke schilderijen. U kunt prints gemakkelijk online vinden of u kunt de lokale markten bezoeken en persoonlijk iets uitzoeken.

Mensen vergeten vaak wanddecoratie in de badkamer te plaatsen, terwijl badkamers vaak veel lege muren hebben. Er bestaan echt leuke prints om de badkamer mee op te fleuren.

20200514-03.jpg

Niet teveel prullaria, less is more

Accessoires spelen een belangrijke rol bij het creëren van de juiste sfeer in uw woning. Onze tip is om ​​neutrale kleuren te gebruiken voor de muren en het tapijt van de kamer en vervolgens kleuraccenten toe te voegen met items zoals kaarsen en kussens. Maar overdrijf het niet want “Less is more". Dit betekend, wanneer u niet teveel accesoires in uw woning neerzet, dat de decoratie die er staat veel beter tot zijn recht komt. 

Zet bijvoorbeeld een aantal accesoires bij elkaar op een wandplank. Witte muren zorgen voor een neutrale achtergrond waardoor uw decoratie mooi uitkomt. Een tip om uw huis te decoreren is door items in lagen te leggen om diepte te creëren. Ook het toevoegen van verschillende texturen werkt goed. Combineer bijvoorbeeld iets van stof met iets van glas en hout.

Ook adviseren we om accesoires in groepjes bij elkaar te plaatsen van 3 of 5 items. Hierdoor blijft de ruimte er geordend en gezellig uitzien. Wat wij adviseren om in huis te hebben voor een gezellige sfeer; minstens 2 kussens, een gezellige plaid, plant of bloemen (vers of nep), een mooi dienblad en een kaars.

20200514-01.jpg

Maak je woning lichter met slimme trucjes

Natuurlijk is één van de meest effectieve manieren om uw huis op te fleuren om uw woning lichter te maken. Dit kan goed met verlichting. Energiezuinige lampen zijn het beste om uw kamer lichter te maken met kunstlicht. Beter nog is om het licht van buiten extra te benutten. Spiegels zijn een uitstekende manier om kleine ruimtes lichter te maken en uw kamers op te fleuren. U kunt kiezen voor een grote spiegel die zodanig is geplaatst dat deze het natuurlijke licht van buiten perfect weerkaatst. Maak gebruik van het beschikbare natuurlijke licht door te kiezen voor een meubelindeling en raambekleding die het licht van buiten binnenlaat!

20200514-04.jpg

Alle tips op een rij:

  • Opruimen schoon maken
  • Haal planten en bloemen in huis
  • Voeg lichte kleuren toe aan uw kamers
  • Investeer in beddengoed met lichte frisse kleuren
  • Geef donkere meubels een likje verf
  • Voeg kleurrijke kunstwerken toe aan uw muren
  • Voeg enkele accessoires toe en rangschik de items netjes
  • Gebruik energiezuinige lampen
  • Haal het meeste uit natuurlijke verlichting met spiegel- en raambekleding