22 november 2021

Speciale tradities tijdens de kerst met familie

Kerstmis komt eraan, wat betekent dat we weer een gezellige tijd tegemoed gaan met onze familie en vrienden. Maar wat zijn enkele van de beste kersttradities om tijd met uw familie door te brengen? We hebben verschillende mensen gevraagd om ons iets te vertellen over hun leuke kerstactiviteiten en eigen tradities tijdens de kerstdagen, zodat u wellicht geïnspireerd raakt met kerst ideeën om dit jaar onvergetelijk te maken.

kerstdecoratie met slinger

 

"Wij voegen ieder jaar speciale kerstdecoratie toe aan onze kerstboom."

Luuk

De eerste persoon die we spraken was Luuk. Hij vertelde ons over het doorbrengen van deze feestelijke tijd met zijn gezin door de kerstversieringen in elkaar te zetten - een traditie die je niet mag missen! “Familietradities binnen ons huishouden beginnen met het uitzoeken van de versieringen voor de kerstboom, en er is altijd hetzelfde gesprek rond wie ze heeft opgeborgen en waar ze zijn beland." “Een ding waar we altijd over praten, is wie de piek bovenop de boom mag zetten. Vaak is die taak weggelegd voor één van mijn dochters. Mijn vrouw heeft altijd een paar speciale kerstballen waar herinneringen aan zitten. Die hangt ze er ook in." “We doen ook ieder jaar ons best om nieuwe decoratie te verzamelen en aan onze collectie toe te voegen. We hebben er nu zoveel versieringen met hun eigen verhaal.”

kind eet sushi met kerst

 

“Mijn moeder maakt altijd sushi als voorgerecht van het kerstdiner. Het kerstdiner is niet compleet zonder.”

Annemarie

We spraken ook met Annemarie. Annemarie raadt aan om een ​​traditioneel familiegerecht te maken waar jullie allemaal naar kunnen uitkijken en dat elk jaar uniek is voor jullie gezin. Om het extra speciaal te maken, kun je het ook samen klaar maken. “We hebben zoveel tradities met Kerstmis, het is moeilijk om er maar één te kiezen! We brengen elk jaar door met mijn gezin, wat voor mij het belangrijkste onderdeel is – normaal gesproken zijn mijn moeder en haar partner plus mijn zus en haar man en kinderen bij ons. Meerdere generaties bij elkaar hebben is erg belangrijk voor de kerstdynamiek." “Mijn moeder maakt voor het kerstdiner altijd een voorgerecht van diverse sushi. Het klinkt misschien saai om ieder jaar hetzelfde te eten, maar ieder jaar maakt ze weer varianten van het sushigerecht. Ik denk niet dat het kerstdiner compleet zou zijn zonder haar sushi!”

 

familie viert samen kerst

"Het hoeft niet perfect te zijn, als iedereen maar bij elkaar is."

Emma

Emma gelooft dat wat je ook doet met Kerstmis, het enige dat telt, is dat je samen bent met al je naaste familie en vrienden. “Elk jaar zien we onze ouders op 24 december, onze vrienden op eerste kerstdag en mijn grootouders op tweede kerstdag wanneer het hele gezin samenkomt om cadeaus uit te wisselen, heerlijk te eten en samen spelletjes te spelen. We maken altijd tijd om elkaar te zien, omdat het zo belangrijk voor ons is om familie te zien en bij te praten." "Oké, het is misschien niet zo uniek, maar we proberen tijd te maken voor iedereen om tijd met elkaar door te brengen - geen druk om perfect te zijn, als iedereen er maar is.”

"Onze tweede kerstdag als kind waren zo leuk dat we met tweede kerstdag nog steeds dezelfde traditie in ere houden."

Christine

Christine vertelde ons alles over de kersttradities van haar familie. Hoewel de meeste van haar favoriete tradities stammen uit de tijd dat ze een kind was, weerhoudt haar er niet van om sommige van deze kersttradities vandaag te volgen en ze met vreugde te gedenken. “Onze kersttradities als kind waren zo leuk! We brachten kerst altijd door met het gezin: mijn moeder, vader, mijn broer en ikzelf." "Wat we deden? Nou, cadeautjes openen, warme chocolademelk drinken, kerst-tv kijken en muziek spelen. Maar het beste was onze tweede kerstdag-traditie! Ons gezin, inclusief ooms, tantes, neven enz., ging naar het huis van mijn grootouders aan de kant van mijn moeder en het was een enorm familiefeest. We hadden spelletjes zoals het kerstpakket doorgeven, mijn opa die ons altijd achtervolgde met enge tanden, en het eten was elk jaar hetzelfde; vleeswaren, aardappelpuree met kaas, hapjes en zelfgemaakte cake, het was heerlijk! Ik heb daar zulke goede herinneringen aan. Nu optweede kerstdag houden we die traditie nog steeds in ere door hetzelfde eten klaar te maken. Wij hebben er weer zin in!”

Andere populaire tradities om deze kerst te proberen

• Samen puzzelen
• Een wandeling maken 
• Kerstkoekjes bakken 
• Naar de kerstnachtmis gaan
• Monopoly en andere familiebordspellen spelen
• Kijken naar een kerstfilm zoals Home Alone of The Muppet Christmas Carol

Van het samen maken van een traditioneel kerstgerecht tot het spelen van allerlei familiespelletjes, er zijn tal van feestelijke familietradities die je met je gezin kunt uitproberen. Het is tenslotte nooit te laat om een nieuwe familietraditie te beginnen en blijvende herinneringen te maken.

Verwelkom jij je familie deze kerst? Houd energie over voor uw kleinkinderen door contact met ons op te nemen over de traplift kosten bij u thuis.