01 oktober 2017
Auteur
Mélanie Pradines

Maandag 2 oktober – Wereld Habitatdag

Maandag 2 oktober, is het Wereld Habitatdag. Deze dag is door de Verenigde Naties uitgeroepen tot internationale dag van de Huisvesting. Het is de perfecte reden om eens over uw huis, uw comfort en uw veiligheid thuis te praten!

De senioren van vandaag zijn niet meer dezelfde senioren als die van vorig jaar. Gretig naar onafhankelijkheid, willen zij hun onafhankelijkheid en hun actieve manier van leven behouden. In Frankrijk werden daarom verkopers, architecten, industriëlen en aannemers enkele jaren opgeroepen om de Habitat Senior te starten. Samen hebben zij besloten om de senioren centraal te stellen in hun ontwerpen en bouw. Zo bouwen ze een evoluerend woningproject dat zich aanpast aan hun behoeften. Hun belofte: "Senioren hoeven zich niet aan te passen aan hun woning. Het is aan de woning om zich aan te passen aan de evolutie van hun manier van leven". Wetende dat in Frankrijk vandaag slechts 6% van de woningen aangepast worden. Ze liggen in het Europees gemiddelde ver achter Nederland en Denemarken. Een weg te gaan voor de Fransen!  

Als u thuis wilt blijven wonen. Hoe past u uw woonomgeving aan?

De meest kritische plekken in een huis zijn de badkamer, keuken en trap, maar gelukkig bestaan ​​daarvoor oplossingen.
 

Woonkamer

Er komen veel ongevallen voor in de badkamer. Inderdaad, wie denkt er nooit: is het wel veilig om zo uit bad te gaan? Zorg dat er een drempelloze douche komt in uw badkamer. Deze is veiliger en heeft een anti-slip vloer. Vaak kunnen deze al binnen één dag worden geïnstalleerd in uw badkamer.

Keuken

internationalhousing-2.jpgIn de keuken zijn er enkele zaken goed om aan te denken en die het leven makkelijker maken. Creëer, bijvoorbeeld, ruimtes per functie: voorbereiding van de maaltijd,  koken, afwassen. Vervang het lage meubilair met deuren door lage kasten met lades. Zo voorkomt u dat u omhoog moet klimmen om voorwerpen buiten uw bereik te pakken.

Trap

Of uw trap nou recht is of bochten heeft, binnen of buiten uw huis staat, Handicare heeft een breed assortiment aan trapliften om te zorgen dat uw trap weer veilig is. Stop de valrisico’s en neem een traplift. U bent vanaf dan zo vrij als u wilt. U gaat naar boven en beneden wanneer u het uitkomt, zonder dat u bang hoeft te zijn.  

Bronnen:

https://www.silvereco.fr/habitat-seniors-j-100-avant-la-livraison-dun-logement-evolutif-concu-par-les-seniors-et-pour-les-seniors/3148240