05 april 2018

Welke musea bezoeken in Amsterdam?

Amsterdam is een stad die rijk is aan cultuur en over de hele wereld bekend staat om zijn bloeiende museum scène. Er is een museumervaring voor iedereen in Amsterdam, van gebouwen gewijd aan legendarische kunstenaars tot historische figuren en zelfs aan hele groepen mensen.

I Amsterdam, een zeer nuttige gids voor het bezoeken en het wonen in de stad, biedt zelfs een speciale City Card aan voor diegenen die van plan zijn om een aantal verschillende musea te bezoeken en zo bespaart u een hoop geld.

Het verkennen van de vele musea in Amsterdam is een geweldige manier om de stad te ontdekken voor degenen die afhankelijk zijn van mobiliteitshulpmiddelen en het gebruik van een traplift in huis. Een groot aantal van hen zijn in staat in te spelen op uw behoeften door u de vereiste toegankelijkheid te bieden zodat u kan genieten van het aanbod zoals iedereen dat heeft. Laten we dus eens kijken welke musea we in Amsterdam gaan bezoeken.

Stedelijk Museum

stedelijk_museum_1.jpgHet Stedelijk Museum, een locatie met de grootste collectie hedendaagse kunst van Amsterdam, is zeker een must om te bezoeken. Het Stedelijk Museum biedt werk aan van iconische kunstenaars als Jackson Pollock, Henri Matisse, Andy Warhol en Vincent van Gogh en bevat 90.000 verschillende stukken.

Het Stedelijk Museum is voor iedereen toegankelijk. Het museum beschikt over alle faciliteiten en programma's voor mensen met mobiliteitsproblemen, waaronder gehandicaptenparkeerplaatsen, liften, toegankelijke toiletten en rolstoelen die gratis beschikbaar zijn.

Rijksmuseum

rijksmuseum.jpgHet Rijksmuseum, het meest bezochte museum van Nederland, is in staat is om gretige mensenmassa’s van meer dan twee miljoen mensen per jaar binnen te halen. De collectie van het museum bestaat maar liefst uit een miljoen items, die wisselend te zien zijn in tentoonstellingen van ca. 8.000 must-see items. Het Rijksmuseum bevat werk van de meest invloedrijke kunstenaars van de geschiedenis en om alle topstukken te kunnen zien, biedt het Rijksmuseum een ​​rondleiding door de hoogtepunten van het museum.

Het Rijksmuseum is toegankelijk voor mensen met beperkte mobiliteit, met zowel rolstoelen als rollators op aanvraag beschikbaar. Bezoekers die niet zelfstandig door het museum kunnen bewegen, mogen een begeleider gratis mee nemen. Scootmobielen zijn toegestaan maar op drukke tijden kan het zijn dat u omwille van de veiligheid niet kan worden toegelaten. Probeer dan ook op een rustig tijdstip te komen.

Foam

foam-museum.jpgFoam, of Fotografiemuseum Amsterdam, is een museum dat liefhebbers van fotografie zeker zullen waarderen. De thuisbasis van een wisselende tentoonstelling met fotografie van wereldberoemde kunstenaars en een aantal nieuwkomers, Foam heeft ook een eigen drukkerij en biedt gratis rondleidingen, discussies en lezingen.

Foam doet er alles aan om het museum toegankelijk voor zoveel mogelijk bezoekers. Het biedt gratis toegang voor begeleidende zorgverleners en laat geleidehonden toe op het terrein. Helaas zijn gezien het monumentale pand niet alle ruimtes toegankelijk. Elektrische rolstoelen en scootmobielen zijn niet toegestaan ​​en Foam adviseert altijd voor uw bezoek contact op te nemen om de mogelijkheden te bespreken.

Van Gogh Museum

van-gogh-museum.jpgElke dagje in Amsterdam moet een uitstapje naar het museum van Nederlands ‘ eigen Vincent van Gogh bevatten. Als huisvesting van de grootste verzameling van Van Gogh's werk ter wereld, is een bezoek aan het Van Gogh Museum zeker de prijs van de toegang waard. Er zijn ongeveer tweehonderd schilderijen te zien en meer dan duizend van de brieven en tekeningen van deze bijzondere man.

Het museum is ook gemakkelijk te ervaren voor mensen met mobiliteitsproblemen, en biedt overal een uitstekende toegankelijkheid. Gehandicapte bezoekers krijgen voorrang bij de entree en toegewezen parkeerplaatsen. Metgezellen voor degenen die ze nodig hebben, kunnen gratis naar binnen en er zijn talloze rolstoelen beschikbaar.

Het Anne Frank Museum

anne-frank-museum.jpgEén van de meest bezochte musea in de stad op de locatie van één van de meest beroemde huizen in de geschiedenis, het Anne Frank Museum moet u zeker bezoeken wanneer u in Amsterdam bent. Met tal van kunstvoorwerpen, een museumwinkel, tentoonstellingen en reconstructies, is dit zeker een belangrijke plaats om te bezoeken wanneer u een beetje de geschiedenis wilt verkennen.

Helaas is het oude gedeelte van het Anne Frank Huis, waaronder het Achterhuis, niet toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Mensen met mobiliteitsproblemen kunnen moeite hebben met het beklimmen van de trappen van het huis, maar het museum zelf met zijn huidige tentoonstelling, café en museumwinkel zijn allemaal toegankelijk voor mensen die het gebruik van een rolstoel nodig hebben. Het museumpersoneel staat voor u klaar om mensen in te helpen en een toegankelijke toilet is ook beschikbaar.

Joods Historisch Museum

joods_historisch_museum.jpgHet Joods Historisch Museum bevat meer dan 11.000 kunstwerken van Joodse kunstenaars en een grote collectie historische objecten, evenals 43.000 brochures, documenten, boeken, foto's en andere materialen met betrekking tot de Joodse geschiedenis. Het Joods Historisch Museum is de enige in zijn soort in het land. Er is echt een breed scala aan tentoongestelde voorwerpen te zien, voortdurend roterend om het aanbod aantrekkelijk te houden, en de locatie zelf is ook het zien waard, omdat deze is gehuisvest in vier 17e-eeuwse synagogen.

Het museum is toegankelijk voor bezoekers met mobiliteitsproblemen, maar het museum raadt mensen aan om iemand mee te nemen tijdens hun bezoek. Rolstoelen zijn beschikbaar en kunnen vooraf gereserveerd worden via hun website.

Het Cobra-museum

cobra_museum-amsterdam.jpgEen avant-garde beweging in het midden van de 20e eeuw, de Cobra-beweging heeft nu veel van zijn kunstcollectie verzamelt in het Cobra Museum. Met verschillende stukken, documentair materiaal, moderne kunst en exposities aan bezoekers, doet het museum zijn uiterste best om het historisch belang van de beweging te benadrukken.

Het Cobra Museum won de Toegankelijkheidsprijs in 2009 en heeft het International Accessibility Symbol (ITS) gekregen. Bezoekers van het Cobra Museum met een Amsterdamse stadspas kunnen gratis toegang krijgen.

Musea in Amsterdam

Dat is het. Zoals je kunt zien, zijn er een groot aantal fascinerende musea om van te genieten in Amsterdam, die elk iets anders aanbieden. En voor mensen met mobiliteitsproblemen, wat uw interesses ook mogen zijn, is er iets moois om te ontdekken.

Credits afbeeldingen: Editør  Alejandro  Dietmar Rabich  bertknot  S Sepp  G.Lanting