06 september 2018

De beste clubs voor ouderen

clubs-1.jpgAls we ouder zijn en met pensioen, onze fulltime baan achter ons hebben gelaten, zullen de meesten van ons op zoek gaan naar iets leuks, boeiends en interessants om te doen in de nieuwe beschikbare vrije tijd. Het goede nieuws is dat er in deze tijd zoveel beschikbaar is om gemotiveerd te blijven. Het is echter voor iedereen misschien wel de beste keuze voor om deel te nemen aan een club of groep. Lid worden van een club kan niet alleen groot plezier bieden, maar moedigt ons ook aan om naar buiten te gaan en contact te onderhouden met anderen - dit kan erg belangrijk worden voor degenen onder ons die hinder ondervinden van mobiliteitsproblemen en het gebruik van een traplift nodig hebben. Als dit allemaal als een goed idee klinkt, zult u blij zijn om te horen dat er veel verschillende soorten clubs zijn. Om u te helpen er één te vinden die bij u past, hebben we deonderstaande lijst samengesteld met de beste clubs om aan deel te nemen voor ouderen. 

Maaltijdclubs

clubs-2.jpgEen groep waar zeker iedereen mee aan de slag kan gaan, zijn de maaltijdclubs, en dat is precies zoals ze klinken: groepen mensen die elkaar ontmoeten, normaal één of twee keer per week, en genieten van een heerlijke maaltijd. Niet alleen zijn deze geweldig om op een redelijk consistente manier van topkwaliteit eten te genieten, maar ze bieden een geweldige kans om nieuwe mensen te ontmoeten en te socializen in eenontspannen omgeving.
Het Leger des Heils houdt zulke bijeenkomsten, in zijn lokale kerken, en die bieden een veilige en zorgzame sfeer om te genieten van gesprekken en eten. Dus als u iemand bent die bijvoorbeeld het gebruik van hulpmiddelen nodig heeft, kijk dan welke opties het Leger des Heils voor u heeft.

Ook bij de lokale welzijnsorganisaties worden er maaltijdclubs georganiseerd. Zo organiseert WonenPlusWelzijn Langedijk het Samen Eten de eerste en derde woensdag van de maand.  Informeer bij uw welzijnsorganisatie waar er maaltijdclubs worden georganiseerd bij u in de buurt.
 

Zwemverenigingen

clubs-3.jpgClubs kunnen ook een geweldige kans zijn om deel te nemen aan één of andere vorm van de zo hard nodige lichaamsbeweging, iets waar we zeker voordeel van hebben naarmate we ouder worden. Zwemmen is een prachtige activiteit om een ​​dergelijk doel te bereiken en kan veel gemakkelijker zijn voor het lichaam dan om te lopen bijvoorbeeld. Zwemverenigingen zijn daarom absoluut een aanrader en voor velen zal genieten van de activiteit in een groepsmilieu de voorkeur hebben boven dat alleen te doen.
Je zult zien dat de meeste zwembaden sessies hebben die speciaal voor oudere volwassenen worden gehouden en velen zullen zelfs lessen geven als u de slagen wilt opfrissen!

 

Fotografie Clubs

clubs-4.jpgAls u geïnteresseerd bent in fotografie of het altijd al wilde proberen, is meedoen bij een plaatselijke vereniging een geweldig idee. Fotografie vereist vaardigheden om onder de knie te krijgen, maar iedereen kan dat - het kan ook een geweldige kans zijn om een ​​aantal prachtige locaties te bezoeken om een ​​aantal geweldige foto's te maken. U zult merken dat veel buurthuizen fotografiecursussen organiseren voor diegenen die hun vaardigheden willen verbeteren en dat lokale bijeenkomsten enorm leuk zullen zijn voor ieder die van deze hobby houdt.
 

Wandelclubs

clubs-5.jpgVoor degenen die in goede gezondheid verkeren of gewoon buitenshuis willen zijn, kunnen wandelclubs een kans bieden om de broodnodige oefening, frisse lucht en geweldige bezienswaardigheden te combineren! Wandelclubs gaan meestal op excursie door het platteland, zien het beste van wat er te bieden is en zorgen voor een goed gesprek onderweg.
Wandelclubs zijn ook een waardevol hulpmiddel om uw omgeving te leren kennen en zijn perfect als u net bent gestopt met werken.

De Koninlijke Wandelbond Nederland heeft in Nederland 1100 lokale wandelorganisaties die zijn aangesloten bij de bond. Bij een wandelverening vindt u wandelmaatjes in overvloed en kunt u ook lopen onder begeleiding van een deskundige wandeltrainer of wandelinstructeur.

 

Schaakclubs

clubs-6.jpgVoor diegenen die hun mentale vaardigheden op de proef willen stellen en hun geest in topvorm willen houden, zou het een geweldige optie zijn om lid te worden van een schaakclub. Schaken is één van de grootste games in de geschiedenis en hoewel het een tijdje kan duren om onder de knie te krijgen, zullen de strategie en het denkproces om je tegenstander te verslaan van groot voordeel zijn naarmate we ouder worden. Dus waarom niet scherp blijven en lid worden van de plaatselijke club?
De Koninklijke Nederlandse Schaakbond heeft alle informatie die u nodig heeft over het lid worden van een vereniging, inclusief een pagina om een club bij u in de buurt te zoeken.

Beeldcredits: Prayitno