03 januari 2017

Spectaculaire trappen

chandbaori-goede.jpg

Traplopen is niet de meest favoriete bezigheid van iedereen. De meeste mensen denken: hoe hoger de trap, hoe vervelender. Echter is het bij deze spectaculaire trappen helemaal niet erg om even halverwege uit te rusten en te genieten van een prachtig uitzicht.

trappen-wilhelminaberg-1-goede.jpg

De langste trap van Nederland

De 508 tellende trap op de Wilhelminaberg overbrugt 90 meter en is 248 meter lang. Met dit aantal treden is het de langste trap in Nederland. Omdat de treden beneden veel breder zijn dan boven (beneden 12 meter, tegen 2 meter boven), lijkt het alsof de trap oneindig is. Deze trap moet toch echt te voet worden gelopen. Maar er zijn ook opties om lange trappen niet te hoeven lopen. Wist u dat de langste traplift ter wereld 46 meter is en staat in Rome? Dat bespaart een hoop energie!

91217f38e786097ef4_medium-goede.jpg

De langste trap ter wereld

De langste trap ter wereld ligt echter op de Zwitserse berg Niesen. Deze trap werd aangelegd als onderhoudstrap voor de tandradbaan die naar de top van de 2363 meter hoge berg loopt. Deze trap bevat maar liefst 11.674 treden en is ongetwijfeld de langste trap ter wereld. Helaas is deze trap niet voor publiek geopend, hij wordt enkel gebruikt voor onderhoudswerken. Mocht u hem graag willen beklimmen, dan kunt u wel meedoen aan de jaarlijkse klimmarathon, de Niesen-Treppenwettlauf. Verbreekt u het record van 11.674 treden in minder dan een uur?

haikuladder-goede.jpg

san_juan_de_gaztelugatxe2-goede.jpg

san_juan_de_gaztelugatxe-goede.jpg

trapmontagnedebueren-goede.jpg

stairs_of_the_montagne_de_bueren__liege-goede.jpg tian_menshan_mountain_5-goede.jpg tigerandturltleangerpark2012_nati05-goede.jpg

Bron: wikimedia, www.myswitzerland.com