03 augustus 2017

Toegankelijke zomerfestivals in Nederland

U hoeft niets te missen van de muziek-, food- en filmfestivals die deze zomer in heel Nederland plaatsvinden. Veel evenementen, waaronder het Internationaal Vuurwerk Festival en de Parade, bieden een uitdagend programma en gemakkelijk toegang voor bezoekers met mobiliteitsproblemen. Neem een kijkje bij één van deze door Handicare geadviseerde zomerfestivals.

Theaterfestival de Parade

De Parade

11-27 augustus 2017

60 Theater-, dans-, mime- en muziekvoorstellingen in de theatertenten. Voornamelijk uniek en speciaal gemaakt voor dit festival en alleen op de Parade te zien. Korte voorstellingen van zo'n 30 minuten maken dat u meerdere voorstellingen kan zien op een avond. Op de Parade vindt u 8 restaurants en volop vermaak. Ervaar dit unieke evenement simpelweg door het te bezoeken. Er is een invalidentoilet en medewerkers ter plekke zijn u graag behulpzaam om u de tenten in of uit te helpen om een voorstelling te bekijken.
 

Grachten Festival

11-20 augustus 2017

Als u geïnteresseerd bent in klassieke muziek, mag u het Grachten Festival niet missen. Dit 10-daagse evenement biedt openluchtoptredens rond en op de grachten van Amsterdam Dit spectaculaire festival is een uitstekend excuus om uit te gaan en ontspannen een festival te verkennen met een zeer bijzondere atmosfeer en veel inspirerende muziek. Op de website kunt u bij elke locatie zien of deze rolstoeltoegankelijk is.

Internationaal Vuurwerk Festival

international-vuurwerk-festival-.jpg 11-12 en 18-19 augustus 2017

Scheveningen trekt jaarlijks tienduizenden bezoekers voor zijn Internationaal Vuurwerk Festival. De prachtige vuurwerkshows worden gepresenteerd door landen, die met een toegewezen gelijk budget en minstens 80 procent vuurwerk uit eigen land de strijd met elkaar aangaan. Elke show duurt 11 tot 13 minuten en verlicht de lucht met fantastische kleuren en patronen. Ga naar de boulevard van Scheveningen om de vuurwerkshow op een warme zomeravond te bekijken.

World Cinema Festival Amsterdam

17-26 augustus 2017

Elk jaar in augustus brengt World Cinema Amsterdam de prachtigste internationale films naar de Rialto en het Marie Heinekenplein. Meer dan twee weken lang kunnen internationale filmliefhebbers hun hart ophalen met een programma vol met spectaculaire films in de binnen- en buitenlucht. Rialto is voorzien van een lift en toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Vast in het programma zijn de lezingen, Q&A’s, discussies en de strijd om een Award tussen de filmmakers.  Als u na de film nog geen zin hebt om naar huis te gaan, is er nog veel meer te beleven; lekker eten, live optredens en diverse feesten.  

Voorstellingen in het Vondelpark openluchttheater

Vondelpark OpenluchttheaterElk weekend tussen mei en september
 
In het hart van Amsterdam staat, in het beroemdste park van de stad, het Vondelpark openluchttheater. Omringd door de natuur van het Vondelpark, kunt u in het theater plaatsnemen om te genieten van dansoptredens, concerten en tentoonstellingen van de grootste sterren van het land, allemaal gratis. (Een vrijwillige bijdrage is zeer welkom.) Het Vondelpark van Amsterdam heeft een rijk muzikaal en theatraal erfgoed. Het openlucht theater van het park is in 1974 geopend, toen de historische 'Vondelpark Feesten’ en ‘Happenings', die daarvoor werden georganiseerd, werden gecombineerd tot het vaste en gratis toegankelijk programma dat we vandaag de dag nog kennen.

Het programma begint in mei en loopt door tot september, zodat u elk weekend kunt genieten van dit unieke culturele evenement. We kunnen geen betere manier verzinnen om een zomerse avond door te brengen.

Jordaan Festival

25-26 augustus, 2017

Dit festival wordt al meer dan 35 jaar gevierd in de straten van de historische Jordaan in Amsterdam. Het begon als een buurtfeest en verwelkomt nu duizenden bezoekers op de Appeltjesmarkt. Het Jordaan Festival biedt een uitdagend programma Nederlandse zangers en artiesten. U kunt een paar goede meezingers verwachten!

ARTIS-Zoomeravonden

Elke zaterdag in juni, juli en augustus

Als u niet graag het comfort van uw huis en traplift achter u laat voor een festival, waarom bezoekt u dan niet de ARTIS-Zoomeravonden? Elke zaterdagavond in juni, juli en augustus is ARTIS weer open tot de zon ondergaat. De dierentuin is een perfecte plek om rustig en langzaam te verkennen met op de achtergrond een feestelijke sfeer. Naast het bezoeken van de vele exotische dieren, geniet u van een maaltijd, muziek, kunst en verhalen van de experts van de dierentuin.

Met zo’n uitdagend festivalprogramma voor zomer 2017, is er geen excuus om niet naar buiten te gaan en te genieten van het aanbod aan geweldige muziek, eten, film en theater.

Beeldcredits: Eddy Berthier, Bart Van Poll, Erik van 't Hof