20 juni 2017
Auteur
Marjolijn Riel

Daar is de zomer!

Op het noordelijk halfrond begint op 21 juni de astronomische zomer (op het zuidelijk halfrond begint de winter). De ‘zomerzonnewende’ bepaalt het begin van de zomer: De zon gaat dan door het ‘zomerpunt’, dat betekent dat die dag de hoogste stand boven de horizon bereikt wordt en de dag het langst duurt. 

summer_5.jpgTips voor de warme zomerdagen

Met hopelijk veel mooie zomerdagen in het vooruitzicht, geven wij u graag een paar tips om de warme dagen in goede gezondheid door te komen:     

  • Drink genoeg water en neem ook water mee als u onderweg bent.

  • Blijf tussen 11.00 en 15.00 uur uit de zon.

  • Bescherm uzelf goed tegen de zon met de juiste kleding, zonnebrandcrème en bijvoorbeeld een parasol.

  • Vermijd de zon echter niet helemaal want de zon zorgt ook voor de aanmaak van vitamine D, dit is weer goed voor uw botten.

  • Gebruikt u medicijnen? Let er dan op dat deze op de juiste plek bewaard worden. Op de verpakking ziet kunt u lezen bij welke temperatuur u de medicijnen het beste kunt bewaren. 

summer_4.jpgLekker van de tuin genieten

De zomer is ook de tijd waarin we weer lekker van onze tuin kunnen genieten. Alles groeit & bloeit en vogels en vlinders zullen uw tuin ook weer vaker opzoeken.  

Heeft u een verhoogd terras in uw tuin? Kijk dan eens bij onze buitentrapliften. Want ook om uw tuin weer volledig bereikbaar te maken, bieden we verschillende oplossingen.

 

 

Leuke zomerweetjes

  • Op warme zomerdagen wordt de Eiffeltoren ongeveer 15 cm. langer omdat het ijzer uitzet.

  • De eerste Olympische Zomerspelen werden in 1896 gehouden in Athene, Griekenland.

  • Het eerste badpak voor vrouwen werd gemaakt in de 19de eeuw en had lange mouwen en wollen pijpen.

Geniet!

Geniet lekker van de komende periode: Ga er op uit met elkaar en doe rustig aan tijdens hete dagen. Pas goed op uzelf en anderen om u heen maar bovenal geniet!   

Bron:

https://www.albelli.nl/blog/onze-favoriete-zomerweetjes/

https://nl.wikipedia.org/wiki/Zomer