Verfrissende tips tegen de zomerse hitte
De beste tips tegen de aanhoudende hitte
De komst van de zomer was geweldig na de koude en donkere winter. Eindelijk genieten van de bloemen in de tuin, samen lekker buiten zitten en barbecueën. Of een mooie wandeling maken in de natuur.
Maar nu de zomer met zijn hete temperaturen een langdurige gast is geworden, kan de hitte snel een last worden voor ons lichaam. Dan verlangen we naar wat koudere temperaturen. Om de warme dagen draaglijker te maken, hebben we enkele tips samengesteld om af te koelen.
Drink genoeg
Maar welke drank verfrist u het beste? Water, sappen en thee, b.v. Munt of citroengras zijn ideaal voor de warme dagen. Koffie kunt u beter met mate consumeren. Bovendien mogen de drankjes niet te koud zijn, omdat er dan te veel temperatuurverschil is tussen het lichaam en de koude drank, de bloedsomloop extra wordt belast en de maag overbelast raakt.
Licht eten
Vermijd vettig voedsel dat zwaar is in de maag. Pak liever salade, fruit en groenten of lichte soepen. Met watermeloen en komkommer kunt u absoluut niet de fout in gaan, want u hebt gelijk uw extra portie vloeistof. U kunt ook een keer pittig eten proberen, omdat dit zowel de bloedsomloop als de spijsvertering stimuleert en de lichaamstemperatuur verlaagt. Voor wie pittig eten te riskant is met deze temperatuur, kan men altijd teruggrijpen op een traditioneel ijsje.
De natte verkoeling
Koud water voor externe koeling doet wonderen bij hogere temperaturen. Of u nu gaat zwemmen of een koud voetenbad probeert. Verkoeling is in elk geval gegarandeerd. Zodra u de plantenspuit voor uw bloemen hebt gebruikt, kunt u ook uzelf verkoelen met de heerlijk verfrissende spuit.
Zelfs olie kan voor koeling zorgen
Doe 4 tot 5 druppels teatreeolie in uw shampoo en was daarmee als normaal uw haar. De hoofdhuid voelt dan koel en verfrist. Of probeer Chinese olie. Om dit te doen, voeg een paar druppels van de olie toe in een kom met koud water. Neem nu een washandje of een doek en wrijf uw lichaam ermee in. Maar pas op dat u er niets van in de ogen krijgt. Door de verdampingskoeling voelt het lichaam lekker koel aan. Als alternatief, wrijf uw knieën, slapen en polsen met menthol.
Ga naar een koele plaats
De slaapkamer boven is waarschijnlijk een meer impopulaire plaats waar het vaak benauwd en te warm is met dit weer. Wat dacht u van afkoelen in de kelder? Heeft u geen kelder of zijn de trappen te gevaarlijk? In het tweede geval kan een traplift u veilig naar beneden in de kelder brengen. In het geval dat u niet de beschikking over over een souterrain heeft, kan een bezoek aan een winkelcentrum of supermarkt voor verkoeling zorgen. Deze zijn meestal voorzien van airconditioning en geven u een tijdje verkoeling.
Kies de juiste kleding
Bij dit weer is het het beste om kleding van linnen, katoen of zijde te dragen. Deze zijn ademend en cool. U moet er ook voor zorgen dat de kleding niet te strak zit zodat de warmtestuwing optreedt.
Andere verkoelingshulp zijn de ventilator of verpak een koelelement in een doek op het en leg dat op uw voorhoofd of in uw nek. Heeft u een kruik bij de hand? Dan kunt u deze ook vullen met koud water en voor een paar uur in de koelkast leggen.
Koude kompressen kent iedereen wel die koorts heeft gehad. Ze halen de hitte uit het. Deze kunnen ook net zo gemakkelijk worden gebruikt voor het slapengaan. Koude kompressen zijn snel gemaakt en toegepast op de belangrijkste slagader in de arm, koelen ze het lichaam goed en snel.
Controleer medicatiedosering
Bespreek met uw arts of apotheker of de dosering van uw medicatie aangepast moet worden in deze hitte. Vooral met medicijnen voor uw bloeddruk moet u uitkijken. Voor langere vakantiereizen in de zon moet u rekening houden dat bij het bewaren van medicijnen in de auto, het geneesmiddel wordt blootgesteld aan zeer hoge temperaturen, zodat het werkzame bestanddeel van het geneesmiddel kan worden verminderd en in het slechtste geval het geen effect meer heeft. Daarom kan het beter zijn dat u voor lange reizen alleen de dagelijkse dosis bij u draagt en de overige medicatie in het vakantieverblijf te laten.
https://www.wetter.de
https://www.gesundheits-magazin.net