09 augustus 2017
Auteur
Valentina Vincenzi

Zomer staat synoniem aan vakantie

U kent het wel. Als het warmer wordt, de zomer nadert, de dagen langer worden, vergroot dat bij u de wens om tijd door te brengen buitenshuis. Het is de beste tijd voor een welverdiende vakantie. Heeft u al nagedacht over waar u deze wilt doorbrengen?

Ons advies is om te wachten met vakantie tot het laagseizoen: het is minder druk, de prijzen zijn lager, maar met name zijn de temperaturen beter. Met de oudere leeftijd kan men slechter tegen de zomerse hitte.

Georganiseerde reizen

Vakantie op het strandOuder worden brengt veel veranderingen met zich mee. Ga alleen maar uit van het type vakantie die u plant. De kinderen zijn opgegroeid en brengen hun vakantie door met vrienden of met hun partner en eigen gezin. Het is de tijd geworden om weer met zijn tweeën op vakantie te gaan of als u dat liever doet samen met vrienden.  Mogelijk zelfs naar exotische en verre oorden. Maar wist u dat u ook heel goed kunt deelnemen aan georganiseerde reizen? Er zijn vele soorten georganiseerde reizen. Voor mensen die op zoek zijn naar een actieve reis, maar ook voor diegenen die de op oudere leeftijd de voorkeur geven aan volledige ontspanning en gezelschap. Voor mensen die zich alleen goed kunnen redden, maar ook voor reizigers die begeleiding nodig hebben. Want reisplezierdat wil toch iedereen?

Reizen met de kleinkinderen

Het krijgen van kleinkinderen brengt ook vaak een tweede jeugd met zich mee. Wetende dat de ouders vaak druk zijn met werk en beperkt in staat zijn om op vakantie te gaan, zijn de zes weken zomervakantie van school vaak lang. Wat is een betere manier om tijd met de kleinkinderen door te brengen dan tijdens hun zomervakantie? Neem ze mee naar het strand of de bossen in. Er zijn vele activiteiten die u met hen kunt doen. Speel jeu de boules met ze in de duinen, maak lange wandelingen in het bos en laat hun alle dieren in de natuur zien. Ziet u op om dagenlang voor uw kleinkinderen te zorgen, gezien hun hoge energieniveau? Op veel plekken is er een miniclub beschikbaar, die volle dagen entertainment aanbieden. Zodat u ook nog even kunt uitrusten.

Voorzorgsmaatregelen tijdens de vakantie

Het is belangrijk om ondanks dat u op vakantie bent enkele voorzorgsmaatregelen te nemen. In de eerste plaats is het nuttig om te controleren of de badkamer en uw slaapkamer op vakantie goed toegankelijk zijn. Zijn ze vrij van obstakels? Is er zo nodig een traplift aanwezig? Heeft de badkamer extra handgrepen? U bent tenslotte op vakantie, dus moet het minstens zo comfortabel zijn als thuis.

En vergeet niet van uw leeftijd te profiteren, de meeste hotels, restaurants en vervoersbedrijven hebben kortingen voor 65-plussers. Hier kunt u eenvoudig gebruik van maken. Net als van de zomerkorting van Handicare. De hele maand augustus betaalt Handicare de BTW voor u bij aankoop van een nieuwe traplift.

Een zomer thuis

Buitenshuis genietenU heeft geen mogelijkheid om op vakantie te gaan of blijft u gewoon liever thuis? Er zijn vele mogelijkheden om u te vermaken tijdens de zomer. Vroeg in de ochtend, voordat het warm wordt, of op koelere dagen is beweging erg goed. Probeer een stukje te lopen, doe wat oefeningen in de buitenlucht.

Als u een tuin heeft, kan het gezellig zijn om samen met vrienden een paar uur door te brengen. Zeker op warme dagen is het vaak beter om op het midden van de dag binnen te blijven. Lees een goed boek of doe een spelletje. U zult zien hoe snel de tijd gaat met het doen van een leuk gezelschapsspel.

Ga in de avond lekker eten in een restaurant of bezoek een van de prachtige zomerfestivals die Nederland kent.

De zomer is één van de mooiste momenten van het jaar, dus geniet!