09 augustus 2018

Tuinadvies voor ouderen

Tuinieren is een enorm plezierige bezigheid, zowel lonend als leuk, en er is zoveel geluk die je kunt bereiken met deze eenvoudige activiteit. Naarmate we ouder worden en onze mobiliteit achteruitgaat, kan tuinieren, net als andere activiteiten, moeilijker worden. Maar er is geen reden om helemaal te stoppen en met het advies dat we hieronder hebben samengesteld, zult u jarenlang kunnen genieten van tuinieren en de tuin zelf.

Advies van The Middle-Sized Garden

gardening-1.jpgThe Middle-Sized Garden is een tuinblog van auteur en journalist Alexandra Campbell. Alexandra is een blogster met nuttige tips en inspiratie die zeker de moeite waard zijn om te bekijken voor diegenen die geïnteresseerd zijn in tuinieren. Alexandra heeft ons haar tips voor tuinieren op oudere leeftijd aangeboden, waaronder het gebruik van lichtere gereedschappen en het vaker gebruiken van planttafels om planten te verpotten.

“Twee snelle tips zijn om de nieuwe generatie lichtere gereedschappen te gebruiken - Kent & Stowe en Fiskars hebben beide een lichtgewicht range aan producten, evenals een aantal andere gereedschapsmerken. Nieuwe technologie betekent dat hulpmiddelen licht, maar toch sterk kunnen zijn.

"De andere tip is om te kijken naar het planten op een tafel. Er is een enorme uitbreiding van plantenbakken op tafelhoogte en ze zijn een geweldige manier om je eigen salades en groenten te laten groeien, maar ze kunnen ook worden gebruikt voor bloemen. Ze betekenen dat u een minituin op een terras of balkon kunt hebben. Zonder te hoeven bukken! Kijk in uw plaatselijke tuincentrum naar de mogelijkheden. "

Overdrijf het niet en laat tuinieren ontspannend zijn

Garden Organic is een engelse geregistreerde liefdadigheidsinstelling die mensen samenbrengt die geloven in het belang van biologisch telen voor het behoud van een gezonde wereld. Door hun onderzoek heeft Garden Organic geleerd over de gezondheidsvoordelen van tuinieren, dat tuinieren kan helpen om de botdichtheid te behouden en dat buitenshuis zijn kan helpen bij dementie en uw slaappatroon.
Garden Organic heeft veel advies over dit specifieke onderwerp en raadde ons boven alles aan: "Het belangrijkste voor de oudere tuinman is NIET te veel te doen. Dit is de tijd in je leven waarin je kunt ontspannen en genieten van de natuur om je heen. "
Garden Organic beveelt ook aan "dat mensen met beperkte mobiliteit en energie niet moedeloos worden of in paniek raken als ze niet in staat zijn om alles te kunnen doen.  Sommige delen van de tuin niet onderhouden, helpt niet alleen dieren in het wild, maar betekent ook minder druk om eindeloze taken bij te houden. "

Neem de tijd om u voor te bereiden

gardening-2.jpgThrive, een liefdadigheidsinstelling die tuinieren gebruikt om de levens van mensen met een handicap, gezondheidsproblemen en mobiliteitsproblemen te verbeteren, kunnen veel vertellen over deze activiteit. Ze waren zo vriendelijk om een ​​deel van hun advies over dit onderwerp met ons te delen, wat omvat dat ouderen de tijd moeten nemen om zich voor te bereiden op elke taak in de tuin.
"Denk na over het werk dat je gaat doen en bedenk wat het makkelijker voor je zal maken," vertelde Thrive ons. "Het is misschien zo simpel als ervoor te zorgen dat je een knielsysteem bij je hebt om je knieën te redden, of een stoel of kruk om van te werken om rust te nemen."
Thrive suggereert ook om uw gereedschap te verzamelen waar u het nodig hebt in plaats van op en neer door de tuin te rennen: "Bewaar alle gereedschappen die u samen nodig hebt om ritten heen en weer te sparen naar de schuur of garage. Probeer uw opslagruimte netjes te houden en u zult uw gereedschappen gemakkelijker kunnen vinden. "
Kleine stapjes als deze kunnen heel nuttig zijn, vooral als u bedenkt dat, zoals Thrive zegt, "een deel van de stress en spanning van het tuinieren gebeurt wanneer we een taak beginnen in een impuls, zonder planning."

Zorg ervoor dat paden niet glad worden

gardening-3.jpgEen van de belangrijkste dingen om van je tuin te genieten naarmate we ouder worden, is ervoor zorgen dat er veilig en gemakkelijk te bewegen is. Het hebben van een pad door uw tuin kan het u gemakkelijker maken dan alleen het gras doorkruisen, maar er moet op elke weg worden gelet.
Zorg er dus voor dat u het oppervlak van paden controleert, houd ze in de gaten voor het geval ze het hele jaar glad worden. Het is ook een goed idee om algen en mos in de gaten te houden, omdat dit ook problemen kan veroorzaken. Probeer alle paden die u hebt af te vlakken, zodat de kans op struikelen en vallen minimaal is.

Gebruik waterpunten

Tuinen hebben water nodig, en het is een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je eigendom, maar het tillen van zwaardere gieters kan vervelend worden als we ouder worden, vooral voor degenen onder ons die het gebruik van een traplift in het huis nodig hebben. Waterslangen kunnen ook lastig zijn, dus het is een goed idee om enkele waterpunten in de tuin te installeren, door bijvoorbeeld water te vangen uit een kas, schuur of garage. Op deze manier hoeft u niet ver te lopen om ervoor te zorgen dat uw planten het water hebben dat ze nodig hebben.
Het gaat erom het leven gemakkelijker te maken voor u zelf en het hebben van waterpunten op strategische locaties, speciaal voor mensen met grote tuinen, zal u helpen om nog jarenlang van de activiteit te genieten.

 

Maak een sociale ruimte buiten

gardening-4.jpgU bent misschien niet zo geïnteresseerd in het cultiveren van een bloeiende tuin met veelsoortige planten en vegetatie als dat u in het verleden geweest bent, maar dat betekent niet dat u geen prachtige tuin kunt hebben om van te genieten. Zorg er in plaats daarvan voor dat u een mooie plek creëert waar u en uw geliefden zich kunnen verzamelen en van het buitenleven kunnen genieten.
Er zijn veel opties beschikbaar, van patio's tot terrasplanken, of een eenvoudige tafel en stoelen die comfortabel zijn om te ontspannen terwijl u de wereld voorbij ziet gaan. Door deze sociale ruimte buiten het huis te creëren, geeft het u niet alleen de gelegenheid buiten te zijn, maar zo blijft u ook in uw oudere jaren genieten van uw tuin.

Weet wanneer u hulp moet vragen

Er zijn een aantal taken die uiteindelijk gewoon te moeilijk voor ons worden om op eigen kracht te beheren, vooral voor degenen onder ons die last hebben van mobiliteitsproblemen. Van moeilijk te bereiken boomtakken en hoge heggen tot zwaar tillen, er zijn veel tuinwerkzaamheden die gevaarlijk kunnen worden. Het is dus belangrijk dat we onze eigen beperkingen realiseren en weten wanneer we een beetje hulp moeten vragen.
Neem contact op met vrienden en familie of huur zelfs een helpende hand, vooral als u denkt aan het transformeren van uw tuin zodat u er nog vele jaren van kunt genieten. Door dit te doen, zult u uw welzijn zo veel mogelijk garanderen terwijl u nog steeds de vruchten plukt van een prachtige tuin.
 

Gebruik hulpmiddelen voor mensen met mobiliteitsproblemen

gardening-5.jpgZoals vermeld door Alexandra van Middle-Sized Garden, is het gebruik van de juiste hulpmiddelen belangrijk, vooral naarmate we ouder worden en minder mobiel worden. Afgezien van de genoemde lichtere gereedschappen, zijn er ook tuingereedschappen die speciaal ontworpen zijn voor mensen met mobiliteitsproblemen, waardoor het leven gemakkelijker en aangenamer wordt tijdens het tuinieren.
Hulpmiddelen zoals een armsteun met uitwisselbaar tuingereedschap; wat dit doet, is vastmaken aan de onderarm van de gebruiker, waardoor u gereedschappen zoals harken en scheppen kunt vastgrijpen. Deze zijn er ook voor op langere afstand , waardoor het bereik van deze tuingereedschappen wordt vergroot, zodat de gebruiker op de stoel kan blijven zitten. Door producten als deze te gebruiken, kan tuinieren zo stress- en pijnvrij mogelijk zijn.

Herontwerp om het werk te verminderen

Het opnieuw ontwerpen van uw tuin klinkt misschien als een hoop werk, en u zult zeker wat hulp nodig hebben, maar door een paar dingen te veranderen en bepaalde gebieden te herinrichten, kunt u voor uzelf een tuinruimte creëren die gemakkelijker te bewerken is.
Als u het moeilijk vindt om te bukken, ga dan hurken en loop je door je tuin. Het plat maken van dingen zal helpen, net als het maken van verhoogde bedden. Verbredingstrajecten zullen zeker wenselijk zijn, waardoor degenen die het gebruik van rolstoelen nodig hebben, toch in staat zijn om in de buitenruimte te bewegen.
Leeftijd heeft invloed op ons allemaal, maar door een beetje hulp te vragen en het advies hierboven te volgen, kunnen we tot in de verre toekomst blijven genieten van onze tuinen en de kunst van het tuinieren. Tuinieren brengt zoveel mensen vreugde, het zou zonde zijn om een ​​dwaas ding als leeftijd in de weg te laten lopen.