31 oktober 2019

Langer thuis wonen? Leen- én koophulpmiddelen bestelt u via Duxxie!

door: Duxxie

Eén adres voor alles wat u nodig hebt. Tenminste, als het om de zorg thuis gaat. Dat vindt u bij Duxxie. Gemakkelijk bestellen en alles in gewone-mensentaal. Ook mooi: ze werken samen met de bekendste aanbieders, dus u grijpt nooit mis. Nog meer gemak? Nou, ze hebben een klantenservice waar je u tegen zegt. Probeer maar uit, ze staan voor u klaar. Ze maken het u graag gemakkelijk. Juist als het een beetje moeilijker wordt. 

Badkamer hulpmiddelen

badkamer-72dpi-1.jpgDe meeste ongelukken gebeuren in huis, en de badkamer staat bovenaan de lijst met risicoplekken. Daarom blijven badkamer en toilet essentieel, zeker in een huis waar extra zorg nodig is. Er zijn heel veel manieren om een badkamer veiliger te maken, waarvan u er een aantal zelf kunt doen. Heeft u bijvoorbeeld al gedacht aan deze dingen?
  1. Bad eruit, douche erin - voor ouderen of mensen met een fysieke beperking is een bad vaak helemaal niet zo praktisch meer. Beter is een grote inloopdouche, eventueel met zitje erin.
  2. Voorkom uitglijders - waar het nat is, wordt het ook snel glad. Voorkom glijpartijen met een goede antislip-coating, of een stevige antislipmat op plekken waar het nat wordt.

Klik hier voor meer informatie over badkamer hulpmiddelen.

Mobiliteitshulpmiddelen 

mobiliteitshulpmiddelen-72dpi.jpgAls u minder mobiel wordt kan uw huis ineens één grote hindernisbaan lijken. Voor wie thuis blijft wonen is het toch belangrijk om in beweging te blijven en het gevoel van vrijheid zoveel mogelijk te behouden. Om de mobiliteit in huis te verbeteren, zijn er al een heleboel dingen die u zelf kunt doen. Heeft u bijvoorbeeld al gedacht aan de dingen hieronder?
  1. Gezond eten - eet gespreid over de dag om steeds nieuwe energie op te doen. Zo blijf je jezelf actief voelen.
  2. Blijf in beweging - zet af en toe een stapje extra om fit te blijven. Blijf ook kleine dingen in huis zoveel mogelijk zelf doen.
  3. Slimme opbergers - kijk eens om u heen wat er slim opgeborgen kan worden. Rommel beperkt uw bewegingsvrijheid en verhoogt de kans op struikelen.
  4. Bekijk uw meubels - zouden uw meubels op een handigere plek kunnen staan? Of heeft u misschien zitmeubels waaruit u moeilijk overeind komt? Tijd om daar iets aan te doen!

Klik hier voor meer informatie over mobiliteitshulpmiddelen

Incontinentie hulpmiddelen 

incontinentie-72dpi-2.jpgDat alleen kinderen luiers nodig hebben is een achterhaald idee. Door ouderdom of ziekte kan iedereen incontinent worden. Niet gek, maar wel onhandig als u niet weet wat je ermee aan moet. Gelukkig is er van alles om u te helpen het droog te houden. Incontinentie komt meer voor dan je misschien denkt. Maar u kunt ook veel doen om het te voorkomen. Begin eens met de vier tips hieronder.
  1. In noodgevallen: buig voorover - als er geen wc in de buurt is kunt u bij plotselinge hoge nood voorover buigen, alsof u uw veters strikt. Dat zorgt ervoor dat de druk op uw onderbuik direct afneemt.
  2. Blijf drinken - het klinkt misschien tegenstrijdig, maar voldoende vocht is juist belangrijk als u incontinent wordt. Zo voorkomt u bacteriegroei in de blaas.
  3. Doe bekkenbodem-oefeningen - door uw bekkenbodem te trainen kunt u ongewild urineverlies beperken. U leert zo om de spieren van de bekkenbodem te voelen en bewuster te gebruiken.

Klik hier voor meer informatie over incontinentie hulpmiddelen.

Meer informatie of hulpmiddelen nodig? Kijk gerust een op www.duxxie.nl of bel ons op 085 027 0060

duxxie-logo.png