01 augustus 2021

Elektra aanwezig in seniorenwoningen | Handicare

Het aantal elektrische apparaten binnen woningen groeit met de dag! Steeds vaker hebben mensen naast een televisie ook een losse radio, verschillende mobiele telefoons, laptops en tablets die van stroom voorzien moeten worden. Of wat te denken van elektrische apparaten als een keukenmachine, een vaatwasser, etc.? Niet alleen bij gezinnen neemt het aantal elektrische apparaten in huis toe, ook senioren hebben steeds meer elektra in huis. Hoeveel elektrische apparaten telt u in uw woning? Om al deze elektrische apparaten van stroom te kunnen voorzien zijn uitgebreide elektriciteitsnetwerken in de moderne seniorenwoningen aangelegd. Dit geldt zeker voor seniorenwoningen die in de afgelopen tien tot vijftien jaar gebouwd zijn. Volgens de elektricien uit Leiden is het erg belangrijk om dit elektriciteitsnetwerk regelmatig te laten onderhouden.

ipad-820272-goede.jpg

 

Oude apparaten vaak de bron van kortsluitingen

Deze elektricien waarschuwt senioren regelmatig dat oude elektrische apparaten de bron van een stroomstoring in huis kunnen vormen. U moet er toch niet aan denken, dat u op de late avond te maken krijgt met een stroomstoring? Tijdens een stroomstoring heeft u geen verlichting meer, kunt u de traplift in huis niet meer gebruiken, is het niet langer mogelijk om met een vaste lijn te telefoneren, enzovoorts. Reden genoeg om de kans op stroomstoringen zo klein mogelijk te maken.

Vaak worden oude elektrische apparaten meegenomen uit vorige woningen, waardoor deze al een aantal jaar oud zijn. Denk hierbij aan oude koffiezetautomaten, een waterkoker uit een vorige woning, een oude radio, enzovoorts. Door slijtage kan de binnenzijde van elektrische draden in deze apparaten bloot komen te liggen. Op het moment dat de binnenzijde van deze draden in contact komt met de binnenzijde van een ander draad, zal dit in een kortsluiting resulteren. In het ergste geval leidt dit zelfs tot een brand in huis!coffee-1839734-goede.jpg

Een elektricien inschakelen voor onderhoud aan elektra

Wanneer u het lastig vindt om de elektra in huis zelf van onderhoud te voorzien, dan kunt u hier de hulp van een elektricien voor inschakelen. Een elektricien heeft doorgaans een ruime ervaring in het uitvoeren van onderhoud aan de elektra in seniorenwoningen. Zo kan de elektricien u van passende hulp voorzien om kortsluitingen en stroomstoringen te voorkomen. Bij het uitvoeren van onderhoud zal de elektricien u adviseren over het vervangen van oude elektrische apparaten, loopt de elektricien uw meterkast na op slijtage en controleert de elektricien elektriciteitskabels. Waar nodig zal de elektricien direct voor een passende oplossing zorgen om verdere slijtage te voorkomen.

De meeste elektriciens raden senioren aan om een mobiele telefoon aan te schaffen. Zo kunt u in het geval van een stroomstoring altijd hulp inschakelen van anderen en bent u niet afhankelijk van uw buren of medebewoners. Zet het nummer van uw vaste elektricien standaard tussen uw contacten, zodat u niet naar een telefoonnummer hoeft te zoeken.

iphone-410324-goede.jpg

Steeds meer elektra aanwezig in seniorenwoningen 

Ook elektrische rolgordijnen worden steeds populairder. Ze zijn zeer eenvoudig te bedienen. U hoeft enkel op één knopje te drukken en het automatisch rolgordijn gaat open of dicht. Lees hier meer over elektrische rolgordijnen

 

Energie besparen met zonnepanelen

Alle elektronische apparaten in huis zorgen ook voor een hoger energieverbruik. Heeft u er wel eens aan gedacht om te investeren in zonnepanelen op uw dak? Hiermee wekt u duurzaam energie op. Dit kan u een na een aantal jaar een mooi rendement opleveren, maar ook kan het meer waarde toevoegen aan uw woning. Zonnepanelen kosten tegenwoordig een stuk minder dan tien jaar geleden. Wellicht de moeite waard dus om meer informatie over op te vragen.