25 januari 2022

Gadgets om je huis gemakkelijker mee schoon te maken

Het schoonmaken van uw huis kan voor iedereen een zware taak zijn, vooral als u mobiliteitsproblemen heeft of zelfstandig woont. Om uzelf zo min mogelijk te belasten tijdens het schoonmaken, hebben we een lijst met hulpmiddelen en schoonmaak gadgets samengesteld die het schoonmaken van je huis gemakkelijker maken.

schoonmaken gadget

Onmisbare reinigingstools

Voordat u met het huishouden begint, is het de moeite waard om te investeren in een paar goede hulpmiddelen die het schoonmaken veel gemakkelijker maken en een deel van de moeilijkheid wegneemt.

Electrische scrubber

Als je niet de kracht hebt om je aanrechtbladen, tegels of badkuip te schrobben, zal een krachtige schrobmachine het werk van een grondige reiniging vergemakkelijken. Met een uitschuifbare arm en roterende borstelharen doet de elektrische scrubber het zware werk voor u en helpt u om hoog en laag te reiken, en u kunt het vuil eenvoudig wegvegen als u klaar bent.

Keukenkruk

Lang staan bij het afwassen of het schoonmaken van je keukenoppervlakken kan erg belastend zijn. Gerbruik daarom een fijne kruk waar u op kunt zitten tijdens deze huishoudelijke klussen. Ook handig wanneer u aan het koken bent en uw groenten wilt snijden. 

Grijper

Heeft u moeite met bukken, dan is een grijper een handige tool om spullen van de grond af te pakken. U kunt het gebruiken om iets uit een lage kast te pakken, van de vloer af te rapen of iets in de wasmachine te stoppen. 

robotstofzuiger tapijt

Lichtgewicht stofzuiger of robotstofzuiger

Een lichtgewicht stofzuiger is een must voor iedereen die moeite heeft met zijn of haar mobiliteit. Aangezien stofzuigen vaak een training voor het hele lichaam is die bestaat uit tillen, strekken en buigen, wordt een lichtgewicht, draadloze stofzuiger aanbevolen. Op die manier is de taak een stuk minder inspannend en gaat het nog snel ook. 

Om het dagelijkse stofzuigen bij te houden, kan het ook de moeite waard zijn om naar een robotstofzuiger te kijken. Ze kunnen worden geprogrammeerd om zo weinig of zo vaak schoon te maken als u wilt, en helpen om het dagelijkse stof en kruimels tegen te gaan. Sommige kunnen zelfs uw vloeren dweilen en uw plinten schoonmaken.

Schoonmaak trucs

Uitgerust met de bovenstaande schoonmaak spullen, helpen de onderstaande trucs je om je huis in topconditie te houden met nauwelijks enige inspanning.

Gebruik uw vaatwasser maximaal

Heeft u er ooit aan gedacht om uw vaatwasser te gebruiken voor het reinigen van iets anders dan potten, pannen en borden? Hier is een lijst van enkele dingen die je veilig in de vaatwasser kunt wassen:

 • Rubberen teenslippers
 • Stoffen schoenen
 • Make-up kwasten
 • Niet-elektrisch kunststof kinderspeelgoed
 • Contactlenzen
 • Bitje
 • Kunststof haarborstels en kammen
 • Douchekop
 • Tuingereedschap
 • Koelkast planken
 • Afwasmiddelhouders/ tandenborstelhouders
 • Kookplaten, ovenroosters en lekbakken

 

Upgrade je bezem

Als u geen electrische scrubber zoals hierboven genoemd kunt krijgen, kan een bezem geweldig zijn voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals uw badkuip. U kunt er ook een verlengde stofdoek van maken door een stofdoek over de borstelharen te bevestigen. Gebruik het om dressoirs schoon te maken, spinnenwebben van het plafond te verzamelen en raamkozijnen te stofzuigen.

Schone bekleding en stoffige lampenkappen

Voor een snelle manier om een ​​bankstel, traplift of lampenkap schoon te maken, gebruikt u een pluizenroller om stof, kruimels en haartjes op te zuigen.

Makkelijk naar boven

Staat uw wasmachine of stofzuiger beneden? Strijkt u het liefst in de woonkamer? Dan zult u vast gemerkt hebben dat het een klus is om uw wasmand of stofzuiger mee de trap op te nemen. Met een traplift kunt u met uw schoonmaakspullen op de stoel gaan zitten en zich eenvoudig door het huis verplaatsen. De traplift kosten vallen vaak mee wanneer u denkt aan een tweedehands exemplaar.

Opfrissen van bekleding en matrassen

Over bekleding gesproken, zuiveringszout is geweldig om dingen op te frissen zonder dat je de hoezen hoeft te verwijderen en te wassen. Strooi gewoon zuiveringszout over het gebied dat je wilt opfrissen, laat het 20 minuten zitten en zuig je het vervolgens op met een stofzuiger.

Auto schoonmaken

Een auto wassen kan ook lastig zijn en veel tijd in beslag nemen. Jouw auto is je heilig en je wilt natuurlijk wel dat hij lekker schoon voor de deur staat. Eén van de handige auto schoonmaak spullen isTurtle wax. Dit is een wax waarmee je eenvoudig vlekker verwijders. Met draaiende bewegingen haal je moeiteloos vogelpoep en dode insecten van je bumper. Haal je auto daarna lekker door de wasstraat om de rest te doen. Dan kunt u lekker in de auto blijven zitten. 

Haar van huisdieren verwijderen

Als je een harige viervoeter hebt, weet je hoe moeilijk het kan zijn om dierenharen te verwijderen als het eenmaal aan je bekleding en tapijten vastzit! Een goede tip is om het haar van huisdieren te verwijderen met rubberen handschoen. Wanneer rubber tegen stof wordt geduwd, kan het elasticiteit genereren om de resterende haren van huisdieren te verzamelen. Spoel de handschoenen af ​​onder stromend water als je klaar bent en het haar zal loskomen.”

honderhaar verwijderen

 

Een aangebrande pan schoonmaken zonder te schrobben

Als je een verbrande pan wilt schoonmaken maar niet over de schrobkracht beschikt, raden we aan om een ​​oplossing van azijn, water en bakpoeder te gebruiken om je pan er weer als nieuw uit te laten zien zonder hard te hoeven schrobben.

Magnetron schoonmaken

Om het harde, gedroogde voedsel in uw magnetron schoon te maken, doet u een schijfje citroen in een magnetronbestendige kom en verwarmt u deze een minuut in de magnetron. Verwijder de kom (voorzichtig - hij zal heet zijn!) en veeg de magnetron vervolgens eenvoudig schoon.

Verander eenvoudig je dekbedovertrek

Heb je moeite om je dekbedovertrek te verwisselen? Een gemakkelijke, probleemloze methode is om het te verwisselen zonder worstelen en tillen - gewoon rollen!

Gebruik reinigingstabletten om vlekken van hard water te verwijderen

Als u ringen van hard water in uw toilet krijgt, raden we aan om een ​​paar reinigingstabletten in de kom te doen, ze een nacht te laten staan ​​en ze 's ochtends gewoon weg te spoelen voor een schrobvrije verwijdering. Als u toch reinigingstabletten gebruikt, maak er dan een gewoonte van om de gebruikte oplossing in de toiletpot te gieten en een tijdje te laten staan ​​- het zal helpen om de vlekken geen kans te geven.