07 januari 2019

Zo maakt u het inbrekers moeilijk

In deze blog vertellen wij welke maatregelen u kunt nemen om uzelf te beschermen tegen inbrekers. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, gebeuren de meeste inbraken niet ’s nachts maar overdag. Zeker wanneer de dagen korter worden gaan dieven in de vroege avonduren op pad. Ze zijn binnen een mum van tijd binnen met alle gevolgen van dien. Ze nemen niet alleen bezittingen mee maar laten u ook in onzekerheid achter dat u niet langer veilig bent in uw eigen huis. Maar met wat preventieve maatregelen bent u de dieven de baas.


Zorg voor inbraakwerende deuren en ramen

afbeelding_preventie.jpgVolgens de politie faalt 41% van de inbraken omdat de daders niet snel genoeg een huis binnen kunnen komen. Inbrekers weten goed dat hoe langer het duurt voor ze de woning in kunnen komen, hoe groter het risico is dat ze op heterdaad betrapt worden. Verlengde sluitplaten, inbraakwerende sluitcilinders en stangsloten maken uw voordeur en ramen veel veiliger.

Pas op met sociale media

U bent twee weken op vakantie in Spanje en wilt foto’s van uw eerste strandwandeling op Facebook plaatsen? Pas hiermee op! Inbrekers weten vaak gemakkelijk uw adres te vinden en weten door zo’n bericht op sociale media dat u niet thuis bent.

Zorg voor een bewoonde indruk

afbeelding_preventie2.jpgZorg dat wanneer u niet thuis bent, het lijkt alsof er wel iemand in uw woning is. Dit kunt u bijvoorbeeld doen door lampen van een timer te voorzien. Om echt afschrikwekkende maatregelen te nemen: er zijn apparaten te koop die de flikkering van een televisie of een blaffende hond nabootsen. Wat inbrekers ook nieuwsgierig maakt is wanneer uw brievenbus overvol raakt. Vraag een buurman of vriend in de buurt om uw brievenbus regelmatig te legen.

Kijk op www.maakhetzeniettemakkelijk.nl of www.eigenhuis.nl voor meer tips om uzelf te beschermen tegen inbrekers.