17 december 2021

Ruimtebesparende ideeën voor je huis

Een huis schoon en netjes houden kan erg moeilijk zijn als je beperkte mobiliteit hebt. Je moet bukken om dingen op te rapen of op je tenen staan om in hoge kasten te komen. Zelf dingen de trap op en af ​​sjouwen kan moeilijk zijn als u niet erg mobiel bent en vormt zelfs een gezondheidsrisico. Dit is de reden waarom ruimtebesparende ideeën levensreddend kunnen zijn, vooral als u een trapliftgebruiker bent. Met deze tips kan het inrichten van een kleine woning netjes gebeuren en kun je je zorgeloos weer door uw huis verplaatsen.

opbergruimte-onder-de-trap.jpg

Ruimte onder de trap

Bij de meeste woningen wordt de opbergruimte onder de trap niet goedt benut. Veel mensen gebruiken het om hun wasmachine of droger te verbergen, of zelfs onnodige spullen die ze niet willen weggooien. De ruimte biedt echter een geweldige opbergmogelijkheid en is perfect om een aantal planken of laden in te zetten. Bouw de ruimte onder de trap om tot een efficiente kast. Deze kun je gebruiken om dekens, stoelen of woningdecoratie in te bewaren. Een geweldige trend die we hebben gezien, is om uitschuiflladen onder de trappen te plaatsen, waardoor een uniek opbergsysteem ontstaat dat eenvoudig toegankelijk is.

Kookgerei aan de muur

Een geweldige manier om wat ruimte in de keukenkastjes vrij te maken, is door je potten en pannen aan de muur te bevestigen of aan een rek aan het plafond te hangen. Dit kan ook met keukengerei en messen op een magneetstrip aan de muur. Door uw potten en pannen op een rek te plaatsen, worden ze toegankelijker voor iedereen met beperkte mobiliteit, omdat ze niet hoeven te bukken of in een hoge kast hoeven te zoeken. Het geeft je ook meer ruimte in kasten en lades voor etenswaren en andere keukenaccessoires.

traplift_stoel_elegance-3.jpg

Traplift

Beperkte mobiliteit betekent dat het moeilijk kan zijn om de hele dag trappen op en af ​​te gaan. En als je weinig ruimte in je gang of een smalle overloop hebt, kan het zijn dat je geen standaard traplift kunt laten installeren. Bij Handicare Trapliften bieden we echter een reeks trapliften tegen aantrekkelijke prijzen aan die speciaal ontworpen zijn voor smalle trappen en smalle overlopen. Een traplift kopen bij Handicare kan heel voordelig. Bekijk onze maandactie

Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken dat de trapliftstoel in de weg staat, kostbare ruimte in beslag neemt en dat u de hele dag door gemakkelijk en comfortabel toegang heeft tot alle verdiepingen en kamers in uw woning.

Stapelbare bakken

Een manier om uw spullen en documenten te organiseren, is door middel van stapelbare bakken. Deze kunnen worden gebruikt voor belangrijke documenten zoals rekeningen en paspoorten, maar ook voor het opbergen van speelgoed voor als de kleinkinderen komen. Dit helpt rommel en mogelijke gevaren tot een minimum te beperken en voorkomt dat u struikelt over rondslingerend speelgoed. U kunt veel ruimte besparen door bakken of opbergdozen op elkaar te stapelen. Vooral bakken met clips aan de zijkanten zijn erg handig zodat de bak goed sluit en kinderen er niet zomaar in kunnen neuzen. De bakken besparen zoveel ruimte. Ook kun je labels op de bakken plakken zodat je erop kunt schrijven wat er precies in zit. Zo kunt u gemakkelijk uw spullen vinden zonder overal te hoeven zoeken.

Uittrekbare lades

Door uittrekbare lades in kasten te plaatsen, hoeft u niet in diepe kasten voorover te buigen. Op deze manier kan alle beschikbare ruimte in de kast worden gebruikt, omdat je de lade kunt uittrekken en alle inhoud kunt zien. Dit is ook handig voor iemand die niet kan bukken en door kasten kan rommelen. Dergelijke aanpassingen kunnen aan elke kast worden gedaan, of deze nu hoog of laag is, waardoor u gemakkelijker toegang hebt tot alles in de woning en kleine ruimtes.

multifunctionele-hal-bank.jpg

Dubbele functionaliteit

Lange tijd was een stoel niet zomaar een stoel. Omdat ruimtebesparende technieken voorop staan ​​in de geest van veel ontwerpers, zijn er zoveel multifunctionele meubels te koop die meerdere functies hebben. Ottomanen zijn bijvoorbeeld een geweldige manier om dingen zoals schoenen in gangen en speelgoed in woonkamers op te bergen. Door een poef bij de deur te hebben, kun je een paar schoenen uit het opbergvak kiezen en deze gebruiken om te gaan zitten en je schoenen aan te trekken zonder onnodig te bukken om schoenveters te strikken. Onze tip is dan ook; koop meubels die ook als opslag dienen. Een salontafel met daarin opbergruimte of een poef waar je de bovenkant af kunt halen en spullen in kunt bewaren. Maar denk ook aan bijzettafel of sidetables langs de muur waar een hoop in bewaard kan worden.  Meubels met opbergruimte zien er niet alleen beter uit omdat je niet een heleboel kleine items in huis hebt staan, maar het zorgt er ook voor dat ruimtes niet rommelig worden en stof verzamelen. Als alles goed is opgeborgen, ziet een ruimte er heel netjes en functioneel uit. Als u onafhankelijker wilt zijn in uw huis, kijk dan eens naar onze handige trapliften, die een reeks gebogen en rechte trapliften bevatten die aan uw wensen voldoen. 

Klein wonen hoeft geen probleem te zijn wanneer u deze tips gebruikt.