22 februari 2018
Auteur
Meredith Koons

Winter valpreventie tips

Ice, Ice Baby

20180220_winter-fall-prevention-2.jpgRodelen, schaatsen, skiën …. er zijn veel prachtige dingen te doen en te zien in de winter. Maar helaas, als de sneeuw valt, doen mensen dat ook. Volgens Veiligheid.nl worden 96.200 senioren jaarlijks behandeld aan verwondingen als gevolg van vallen. Dat betekent dat elke 5 minuten een volwassenen van 65 jaar en ouder op de eerste hulp komt! Wat nog erger is, is dat de helft van deze vallen plaatsvindt bij het lopen op vlakke oppervlakken. Voeg wat gladde omstandigheden toe, zoals sneeuw en ijs, en je hebt een recept voor veel ongevallen.

Dat betekent niet dat wanneer de kalender naar december omslaat, we ons voor de komende drie maanden moeten gedragen als kluizenaars. Hier zijn enkele tips die de winterblues kunnen opvangen en deze in de winter to do’s veranderen.
 

Als de schoen past

We weten al dat de schoenen de finishing touch zijn van uw outfit. (Nou ja, vrouwen weten dit in ieder geval). Het dragen van goed schoeisel is de eerste stap om vallen te voorkomen. Rubberen zolen zijn de beste keuze om grip te behouden. U kunt zelfs een stapje verder gaan door te investeren in enkele snowsteps (verkrijgbaar bij de meeste sportwinkels) om het loopvlak te verbeteren. Vergeet ook uw hulpmiddelen niet! Als u een stok gebruikt, voeg dan een ijsdop aan uw wandelstok toe die het ijs beter vastpakt.

Plan uw uitstapjes

Probeer indien mogelijk uw uitstapjes buiten rond de weersvoorspellingen te plannen. Natuurlijk zijn er momenten waarop Moeder Natuur ons verrast of we een afspraak hebben die we niet kunnen overslaan. Als dat het geval is en u uw huis moeten verlaten en de winterse omstandigheden betreden, zorg dan dat u genoeg tijd neemt. De kans op vallen neemt toe als we haasten - of als we te snel lopen of niet letten op waar we lopen. In plaats daarvan komt veiligheid voort uit "bewust" lopen - bewust zijn van elke stap en waar we lopen.

Wees voorbereid

Naast bewust wandelen, kunnen we ons ook voorbereiden op onverwachte wandelomstandigheden. Parkeerplaatsen zijn vaak de grootste boosdoeners met gevaarlijke gladheid. Voordat u de auto uitstapt, controleer dan op ijs. Kies het beste pad bij het betreden van een gebouw en merk op dat dit misschien niet altijd de hoofdingang is. Er kan een andere ingang zijn die beter is. Misschien ontvangt een zij-ingang meer zon, wat helpt om de sneeuw en het ijs te smelten en het daarom een ​​veiligere toegang voor u te maken.

Loop als een pinguïn

Er zijn een paar dingen die we kunnen leren van onze Antarctische vrienden die dagelijks te maken hebben met gladde omstandigheden. Neem tijdens het lopen korte schuifelende stappen. Zorg dat je voeten naar buiten wijzen en probeer zo platvoetig mogelijk te lopen. Zorg ervoor dat uw armen en handen tegen uw zij aanhoudt. Vaak dragen mensen geen handschoenen en stoppen dan hun handen in hun zakken om warm te blijven. Dit voorkomt echter dat u uw evenwicht kunt behouden en de mogelijkheid hebt om iets vast te pakken als u merkt dat u valt. Wat ook betekent, geen mobiele telefoon! Waakzaam blijven betekent dat u uw handen vrij heeft en uw ogen niet op uw telefoon hebt.

Ogen op scherp

Wat hebben gezonde ogen te maken met uw benen die u rechtop houden? Hoewel gezond zicht en wandelen misschien niet met elkaar verband houden, zorgt u ervoor dat uw bril altijd met het nieuwste voorschrift is uitgerust, zodat u kunt zien waar u naar toe gaat. Naast de sneeuw en het ijs zijn er overal obstakels om ons heen die een scherp oog vereisen om ze te vermijden. Kortere dagen in de winter betekent ook minder daglicht om te zien waar we naartoe gaan. Zorg ervoor dat u een zaklantaarn bij je hebt, ook al is het een kleintje dat aan uw sleutels past. Hoe minder tijd er wordt besteed aan het zoeken naar de deurkruk of aan het rommelen met een slot, hoe minder tijd we hebben om te vallen.

Vraag om hulp

Het is geen schande om om hulp te vragen, vooral als het gaat om het besparen van dure ziekenhuisrekeningen of uw leven! Als u de straat niet op kan, dan zijn er genoeg enthousiaste tieners die graag wat extra geld willen verdienen. De meeste supermarkten helpen u graag bij het plaatsen van de boodschappen in uw auto. En als trappen een probleem zijn, kunnen trapliften u veilig van uw veranda naar uw auto brengen.

Laat u niet verleiden tot onveiligheid!

Deze tips lijken misschien eenvoudig, maar ze kunnen een leven redden. Valpartijen zijn de meest voorkomende oorzaak van traumatisch hersenletsel. Omdat wandelen zo autonoom is (gebeurt onbewust, zoals knipperen), zijn we vaak kwetsbaarder om alle gevaren onderweg te overzien. We kunnen het hele jaar door deze tips gebruiken om veiligere en gelukkiger dagen te garanderen.

 

Bronnen: https://www.cdc.gov/

https://www.veiligheid.nl/valpreventie