06 december 2018

Een warm thuis

blanket-and-tea.jpgNaarmate we ouder worden, is warm blijven vooral belangrijk. We worden steeds kwetsbaarder voor de gevolgen van koud weer en brengen, als we beperkt mobiel zijn, misschien meer tijd thuis door dan anderen. Om deze redenen is het cruciaal om uzelf en uw huis zo warm mogelijk te houden. Naast het gebruik van uw verwarmingssysteem en misschien een houtkachel, zijn er ook kleinere wijzigingen mogelijk die u kunt doorvoeren in uw huis om het gezellig en warm te houden. In dit artikel geven we enkele van onze beste tips om u thuis warm te houden.

Houd dekens altijd binnen handbereik

blanket-on-the-sofa.jpgHet bewaren van dekens en spreien in huis is essentieel in de winter, en inderdaad voor elke koude dag. Ze bieden een snelle en eenvoudige oplossing om u warm te houden en zijn ook een perfecte tijdelijke oplossing als u wacht op de warmte van uw verwarming of de houtkachel die nog op gang moet komen.  Omdat dekens door de jaren heen erg in trek zijn als decoratie, kunt u ze in een enorm scala aan kleuren en materialen kopen. Maar zorg ervoor dat er meer dan één rondslingert. Als ze gemakkelijk te bereiken zijn, hoeft u nooit u hele huis te doorzoeken of op de traplift te springen om u kledingkast boven te controleren. Houd er twee of drie beneden beneden voor het geval dat.

Draag meerdere lagen

elderly-woman-in-snow.jpgWarm blijven in de winter is vooral belangrijk voor ouderen. Naarmate we ouder worden, worden we gevoeliger voor de kou en hebben we veel meer kans om negatief te reageren op barre weersomstandigheden. Om dit te voor te zijn, zorgt u ervoor dat u altijd voldoende lagen draagt wanneer u uw huis verlaat. Zorg naast een sjaal, muts en handschoenen voor extra lagen onder uw trui en jas. Een thermisch vest of zelfs een t-shirt met lange mouwen maakt een wereld van verschil. Dit komt omdat warme lucht wordt gevangen tussen de dunnere lagen, fungerend als een isolator. Dit is ook van toepassing als u gewoon de tuin in gaat of naar een winkel in de buurt gaat. Zelfs als u thuis bent, kunnen items zoals pantoffels en een kamerjas een groot verschil maken, vooral als u net uit de kou bent gekomen.

Bedek koude vloeren

rug-on-floor.jpgExperts beweren dat vloeren tot 10% van het warmteverlies veroorzaken als ze niet geïsoleerd zijn. Dus als uw huis koude vloerdelen heeft in plaats van vloerbedekking, kan het bedekken ervan een groot verschil maken voor de temperatuur van uw huis. Als u geen tapijtvloer wilt, zal het plaatsen van enkele vloerkleden ook helpen om het warm te houden. Net als met de woondekens, geeft dit u ook de mogelijkheid om kleuren en materialen te kiezen die bij uw huis en meubilair passen. Tapijten hebben het extra voordeel dat ze uw voeten warm houden. Of denk eens na over het isoleren van onderaf. Hiermee zult u ook besparen op uw energierekening.

Dicht uw ramen en deuren

window-insulation.jpgAls u het zich kunt veroorloven, zal het inhuren van een professional om uw huis luchtdicht te maken op lange termijn geld besparen op verwarming. Als dit niet het geval is, kunt u zelf ook kleine wijzigingen aanbrengen. Allereerst moet u de eventuele probleempunten in uw huis identificeren. Dit zijn vaak deuren, ramen, maar kunnen ook de open haard en brievenbus zijn.Er zijn veel eenvoudige oplossingen die u in uw huis kunt gebruiken om tocht te voorkomen. Tochtstrips of brievenbusplaten die u over de opening kunt aanbrengen, kunnen bijvoorbeeld veel verschil maken. Tochtstrips kunnen ook eenvoudig onder aan uw deuren worden gemonteerd en u kunt gebruik maken van verwijderbare tochtstrips als u geen permanente bevestiging wilt.

Koop een warmwaterkruik

hot-water-bottle.jpgWarmwaterkruiken zijn goedkoop, gemakkelijk te gebruiken en maken een wereld van verschil tijdens de winter. U kunt ze in bijna elke winkel vinden voor een klein bedrag en als u eenmaal thuis bent, is alles wat u hoeft te doen ze vullen met warm of heet (niet kokend) water. Als u er één kunt vinden, zorg er dan voor dat u een kruikenzak koopt om er zeker van te zijn dat het niet te warm is. Of wikkel de kruik in een handdoek. Deze goedkope verwarmingstool is perfect voor als u lekker op de bank zit te luieren of om uw bed op te warmen voordat u er in gaat.

Sluit de gordijnen 's avonds

closing-curtains.jpgAls het gaat om gordijnen, hoe dikker, hoe beter is de algemene regel. Een dikke set gordijnen zal helpen om tocht buiten te houden en de warme lucht gedurende de dag op te vangen. Hiernaast is een rolgordijn verduisterend op maat voorzien van een speciale coating die isolerend werkt. Wanneer u deze sluit, houdt u nog beter de warmte vast in huis. In de winter daalt de temperatuur in de late namiddag, dit is vaak de beste tijd om uw gordijnen dicht te doen, want zo verliest u geen warmte. Als u het laatste beetje zonlicht van de dag niet kunt missen, zorg er dan voor dat u gordijnen dicht zijn tegen de tijd dat het donker wordt. Het is ook belangrijk om de maximale hoeveelheid vitamine D te krijgen, dus leef niet in de duisternis in de winter! Via deze link kunt u zelf een verduisterend rolgordijn samenstellen.

Sluit de deuren naar kamers die niet in gebruik zijn

closing-a-door.jpgAls u de meeste tijd doorbrengt in de woonkamer met de verwarming aan of als er een vuur brandt, is het belangrijk om deze warmte niet naar andere kamers te laten ontsnappen. Houd deuren naar ongebruikte ruimtes gesloten om te voorkomen dat de koude lucht zich verplaatst en om de warmte vast te houden.