15 mei 2012

Verhoging BTW Trapliften

De overheid heeft ingestemd met een verhoging van de BTW. Trapliften worden hierdoor ook duurder. Het gaat al snel om 50 tot ongeveer 150 euro wat u meer betaalt aan BTW voor uw traplift.

Waarom moet ik meer BTW betalen voor mijn traplift?

De BTW-verhoging is onderdeel van een pakket aan maatregelen waar de coalitiepartijen eind april mee akkoord zijn gegaan. Hiermee moet het Nederlands begrotingstekort in 2013 uitkomen op de Europese eis van drie procent.

Wanneer gaat de BTW-verhoging in?

De overheid heeft besloten de BTW-verhoging al per 1 oktober van dit jaar in te laten gaan en niet per 1 januari 2013. Helemaal definitief is dit besluit echter nog niet. Het wetsvoorstel moet namelijk nog voor 1 oktober goedgekeurd worden door de Eerste en Tweede Kamer. Als het doorgaat, betaalt u vanaf 1 oktober niet 19% maar 21% BTW over uw traplift.

Meer weten over de BTW en uw traplift?

Als u nog vragen heeft over de verhoging van de BTW en de aanschaf van uw traplift, neemt u dan contact met ons op. Wij adviseren u graag vrijblijvend over de mogelijkheden van een traplift in uw huis. U kunt onze medewerkers tijdens kantooruren bereiken op 072 75 111 55