Welke functies en opties zijn er voor de curve trapliften?

De Handicare trapliftstoelen worden standaard al met een aantal functies uitgevoerd. Voor uw gemak is het mogelijk een aantal automatische opties te kiezen.

Automatische én verlichte voetenplank

classic_powered_footrest_vrij.png Nooit meer bukken om uw voetenplank op-of uit te klappen en altijd optimale ruimte rondom de trap met de automatische voetenplank van Handicare. Zo houdt u altijd overzicht, is er geen struikelgevaar en blijft de trap begaanbaar voor uw medebewoners. Met één druk op de knop klapt uw voetenplank uit (of in). Zodra de voetenplank is uitgeklapt, brandt de LED verlichting. Een goed en veilig gevoel.

Beschikbaar bij de volgende trapliftstoelen:

  • Elegance
  • Alliance

Voordelen van de automatische en verlichte voetenplank:

  • Maakt zitten en opstaan van de traplift gemakkelijker
  • Minder belasting voor uw rug en knieën doordat  niet meer hoeft te bukken
  • Doordat de voetenplank inklapt is er geen struikelgevaar
  • Energiezuinige LED verlichting

Draaifunctie

Standaard levert Handicare alle stoelen met een handmatige draaifunctie. De draaifunctie zorgt ervoor dat de stoel in de richting van de overloop draait. Hierdoor kunt u gemakkelijker afstappen.

Als extra optie kunnen zowel de Alliance, Classic, Elegance als de 2000 Smart stoel worden uitgevoerd met een automatische draaifunctie (autoswivel).

Inklapbaar

Alle stoelen zijn uitgerust met een opklapbare voetenplank, zitting en armleuningen. Zo blijft er meer ruimte voor andere trapgebruikers wanneer u de traplift niet gebruikt. De Elegance, Alliance en Smart stoel kunnen worden uitgerust met een automatisch opklapbare voetenplank.   

Automatische klaprail

De automatische klaprail maakt het mogelijk uw traplift deels in te klappen. Dit zorgt voor veiligheid rondom uw traplift. Het kan namelijk zo zijn dat er naast uw trap een deur opent en soms kan de trapliftrail de deur blokkeren. Om dit te voorkomen heeft Handicare de klaprail bedacht; het onderste gedeelte van de rail vouwt dan op, zodat u de deur normaal kunt openen. En u houdt onderaan de trap alle ruimte beschikbaar.

De automatische klaprail kan worden geleverd bij de volgende trapliften:

De voordelen van de automatische klaprail

  • Altijd een veilig gevoel
  • Meer ruimte rondom uw traplift
  • De traplift kan de deur niet blokkeren
  • Volledig automatisch

Gebruiksgemak

remote_control_hr.jpg De lift wordt eenvoudig bediend door middel van een joystick, zodat u de lift kunt laten stoppen en rijden wanneer u dat wilt. De 2000 Simplicity en Smart stoel worden bediend met een 'toggle'. Onder- en bovenaan de trap stopt de lift automatisch. Daar monteren we ook een afstandsbediening zodat u de lift altijd kunt oproepen of wegsturen.

In de armleuning is een signaleringsled gemonteerd. Met behulp van deze led kunnen wij kleine problemen vanaf afstand oplossen. Zo kunt u direct en altijd gebruik maken van de lift!

Veiligheid

De motorunit en stoel zijn voorzien van detectoren. In het geval de lift iets op de trap tegenkomt dat de rit belemmert, stopt de lift direct.

4 punts gordel

Deze speciale veiligheidsgordel biedt extra stabiliteit omdat hij op vier punten vastzit. De veiligheidsgordel is eenvoudig in gebruik en speciaal geschikt voor mensen met ongecontroleerde spierbewegingen. Voor een geringe meerprijs toepasbaar op de Classic en Elegance stoel.

Naar uw eisen en wensen

Al onze liften worden op maat gemaakt. Dit geeft u keuzevrijheid in kleur en vorm, zodat u de traplift geheel in uw interieur kan laten integreren.

Blog

image of Moederdag, de dag om onze moeders te verwennen 10 mei 2017

Moederdag, de dag om onze moeders te verwennen

Het beste voor je moeder dat wil iedereen wel. Maak langer thuis wonen moge...

Lees verder

Demo locatie worden?

Kaart Nederland

Wilt u ook een demolocatie worden?

Geef u hier op

Vind de traplift die bij u past.

Doe de keuzehulp en vind in 5 eenvoudige stappen uw Handicare traplift.

Start nu de keuzehulp